»

Zrak proti vodi

HighTekPC - Hlajenje, eden od temeljev za navijanje, je izpostavljeno velikemu pritisku, saj je potrebno ohladiti veliko sproščene toplote, ki jo oddajajo procesorji. Na HighTek PC so spisali zanimiv članek, v katerem so primerjali dve metodi hlajenja, zelo razširjeno zračno ter vedno bolj prodirajoče vodno hlajenje, ki je za marsikoga še vedno eksotika. Obzorje si lahko razširite tukaj.

8 komentarjev

Slo-comp je star 2 leti!

Slo-Comp - Naša prijateljska spletna stran, Slo-comp, danes praznuje pomembno obletnico -- stara je 2 leti. Po GrozniNesreči™, ko so izgubili novice, forume, skripte in vse ostalo, so se nadzorniki spletne strani odločili za temeljito prenovo in v leto 2003 so vstopili z novo podobo, ki je v celoti delo programerjev njihove ekipe. Še tako naprej, fantje!

2 komentarja

Napajalniki na kupu

AnandTech -

Na AnandTech so spisali zanimiv članek oz. test, kjer so testirali napajlnike. Napajalniki so mnogokrat po krivici zapostavljene komponente, čeprav igrajo ključno vlogo pri stabilnosti celotnega sistema. Dvesto wattni napajalniki so tako že preživeta stvar in tudi na tem testu so se ukvarjali predvsem z zmogljivejšimi zverinami. Da se ob vnovičnem nakupu ne boste spraševali katerega kupiti, vam priporočam, da si test preberete.

0 komentarjev

Scoolirajte se

Overclockers.com - Na Overclockers so spisali zanimiv članek, ki na kratko predstavi šest različnih tipov hlajenja, med katerimi je tudi najizkušenejšim navijačem bržčas vsaj nekaj slabše nepoznanih. Ste že slišali za (pustimo prevod strokovnjakom) t.i. Vortex Tubes, s katerimi je moč zračno hladiti tudi do -50 °C brez premičnih delov (razen kompresorja, seveda). Branje tega članka je tako več kot priporočljivo.

Da pa ne bomo filozofirali samo o teoriji, še povezava na članek entuziasta, ki je zgoraj omenjen tip hlajenja udejanil tudi v praksi.

2 komentarja