»

AMD s štirimi novimi »business class« procesorji

Phenom 8600B

vir: TG Daily
TG Daily - AMD je napovedal izdajo štirih novih procesorjev serije »business class«. To naj bi v praksi pomenilo, da so procesorji narejeni za platformo, ki se ne bo spremenila vsaj še 2 leti. Družino novih Phenom procesorjev B-serije (skupno jih je sedaj 11) bodo sedaj sestavljali še X4 9750B z 2.4 GHz in 95W porabe, X3 8750B z 2.4 GHz in 95W porabe, Athlon X2 5600B z 2.9 GHz in 65W porabe ter Athlon X2 4850B z 2.5 GHz in 45W porabe. Izvorna novica: KLIK

7 komentarjev

Intel ponuja nove štirijedrne procesorje

Slo-Tech - V petek zvečer je Intel pričel z razpošiljanjem novih štiridejrnih procesorjev. Tako boste lahko kupili Core 2 Quad Q6600 za 851 dolarjev (če boste vzeli količino vsaj 1000 kosov). Procesor bije pri 2.4 GHz, s FSB-jem 1066 MHZ, vsako jedro pa ima 4 MB drugonivojskega predpomnilnika.



Če pa vas prsti toliko res ne srbijo in denarnica ne tišči, pa priporočamo odlog nakupa novinca na drugo četrtletje tega leta, saj naj bi cena padla na (vsega) 530 dolarjev.

Predstavljena sta bila tudi strežniška procesorja Xeon X3220 (2,4 GHz, za 851 dolarjev) in X3210 (2.13 GHz, za 690 dolarjev).

31 komentarjev

Windows Live Local prenovljen

Slo-Tech - Microsoft je prenovil ponudbo na področju spletnih zemljevidov, dostopnih na njihovi strani Windows Live Local. Prva in najpomembnejša novost, zadeva zemljevid, v katerega je po novem vključena tudi naša Kokoška. Tako se lahko sprehajamo po skoraj vseh cestah naše dežele ( primer), kar je vsekakor dobrodošlo za potepanje po neznanih krajih.

Poleg tega so dodane tudi nekatere novosti, kot so Collections, kamor si lahko shranimo zaznamke določenih krajev, Traffic, ki omogoča realno časovni pregled prometa, a ta storitev pri nas še ni na voljo, in Driving directions, ki nam izriše pot med dvema poljubnima krajema ( primer).

Zemljevid si lahko delimo tudi z ostalimi (Messenger, Email, URL, ...), prav tako si ga lahko natisnemo, pri čemer imamo več možnosti (zemljevid, zemljevid in tekst, ...).

20 komentarjev

Palmov paradni konj

več strani - In vendarle se je zgodilo, Palm je končno izdal svojega paradnega konja med dlančniki - Tungstena T. Opremljen je z barvnim zaslonom, veliko razširitvenimi možnostmi na njem pa teče Palm OS 5. V ZDA stane približno 500 zelencev, cena v naši Kokoški pa seveda še ni znana. O uporabnosti in kvaliteti zaenkrat še ni podatkov, tako da pa presodite sami. Klik, klik in uraden klik!

1 komentar

Naj drugi sesajo namesto vas!

Slo-Tech - Sicer novička ni ravno strogo računalniška, je pa omembe vredna, saj konec koncev stvarca ne bi bila tako pametna brez kakšnega vgrajenega mini abaka™. Podjetje Electrolux je predstavilo nov sesalnik imenovan Trilobite, ki na mesto vas posesa celotno stanovanje (abaka se pa pa vseeno ne more lotiti, heh [;)]). Žvau je prva te vrste na svetu, ki zmore postoriti vse popolnoma sama in ne boste verjeli, tega ljubljenčka si lahko omislite tudi v naši kokoški. Za ceno, ki znaša preko 320 tolarskih tisočakov, ga (na vrvici) lahko odpeljete tudi vi. Stvarca za delovanje uporablja LCD zaslon, premika pa se s pomočjo "sonarja" - več mikrofonov, ki zaznavajo frekvenco, premore pa tudi NiMH baterijo. Jaz pa pravim: za ta denar kupim raje 10 dobrih starih metel, lastnoprstno pospravim bajto in si grem kupit mašino. Solidno mašino. Klik!

10 komentarjev

ATIjev CEO govori o "novi eri"

The inquirer - Na strani The Inquirer so se prejšnji teden srečali z vodilnim možem ATIja in zvedeli kar nekaj zanimivosti. K.Y. Ho je rekel, da kanijo v prihodnosti na drugačen način predstavljati nove izdelke. Ponavadi podjetja predstavijo čip, mesece pred začetkom dejanske prodaje. ATI namerava ubrati drugačno taktiko. Po besedah generalnega direktorja bomo pri ATIju uzrli izdelke na policah vzporedno z uradno predstavitvijo novih čipov. Celoten članek si preberite tule.

2 komentarja