»

Microsoft star 35 let

Naslovnica revije Popular Electronics, januar 1975

Slo-Tech - Leta 1975 je pri devetnajstih letih Bill Gates po dveh letih obesil šolanje na Harvardu na klin. Njegov prijatelj, dve leti starejši Paul Allen, je Univerzo Washington State zapustil nekoliko prej, tudi preden bi utegnil diplomirati. Namesto tega se je Allen zaposlil pri podjetju Honeywell v Bostonu, kjer pa ni ostal dolgo. Omenjenega leta 1975 je Gates v reviji Popular Electronics bral o Altairju 8800, ki ga je razvilo podjetje MITS. Z Allenom sta jih...

26 komentarjev

Nov članek: Menjava kondenzatorjev na osnovni plošči

Slo-Tech - Po dolgem času vam ponujamo spet en članek s področja strojne opreme. Če se vaša osnovna plošča iz tega ali onega razloga obnaša čudno ali pa se sploh ne obnaša, je bil na našem forumu že ničkolikokrat ponovljen nasvet: poglejte kondenzatorje in zamenjajte morebitne napihnjene. Kakšne kondenzatorje najdemo na naših ploščah in kako jih zamenjati, si je za vas ogledal Azrael v svojem novem članku.

38 komentarjev

Nova članka

Za konec še vsebina škatle

Slo-Tech - Slo-Tech se počasi prebuja iz zimskega spanja. Po dolgem času imamo nov članek (pravzaprav kar dva). Prvi je včerajšnji članek o spywareu, drugi pa današnji test grafičnih kartic s 7800 GTX na čelu. Senitel se je razpisal o tem, zakaj se vam danes še ne splača utaboriti pred računalniško trgovino v čakanju na pošiljko grafičnih kartic, ki stanejo približno 140.000 SIT, pa tudi o tem zakaj starejše grafične kartice še niso za odmet. Oboje je vsekakor vredno branja.

41 komentarjev

Nov članek: Perl RegEx

Slo-Tech - Najbrž je glavnina bralcev že opazila, da se v desnem meniju nahaja nov članek. No, nič ne de, novica je še vedno na mestu [:D]. Andraž Tori, v forumu tudi bolje znan kot minmax, je pod drobnogled vzel regularne izraze, bolje znane kot "regular expression" ali krajše RegEx. Z njimi lahko nad stringi počnemo kratko malo vse, kar se nam zljubi -- jih premetavamo, po njih iščemo, zamenjujemo vrstne rede, in pišemo poezijo. Prvi, ki ugotovi, kaj pomeni RegEx v slikici za desni meni, dobi osebno izrečeno pohvalo uredništva. Veselo branje!

11 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Če se spravljate k programiranju svoje prve dinamične spletne strani ter ste za svoj programski jezik izbrali PHP, brž oddeskajte k branju novega članka, ki ga je za Slo-Techerje ter Slo-Techerke napisal xbite. V njem boste izvedeli, kako se izogniti najbolj pogostim načinom vdora preko "nesmiselno" stvarjenega skupka kode. Priporočljivo tudi za ostale spletne mojstre. Klik!

5 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Kot ste lahko opazili že okoli šestih popoldne, je slycer, naš ultrapridni pisun, napisal tudi članek, v katerem se je poglobil v delovanje procesorskih (in ostalih računalniško povezanih) zračnih hladilnikov. Kup kovine, en ventilator, enosmerna napetost, in vrum, že lahko hladimo 70 vatno zverino. A-a, tako lahko pa ne gre. Preberite si sami!

10 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Po predstavitvah tehnologij Radeona 9700, katerega poganja ATIjev čip R300, se je Senitel odločil, da še on spiše svoje videnje paradnega konja kanadskega grafičnega giganta. Spisal je zelo poučen članek o tehnologijah, ki jih prinaša R300, o njegovih prednostih, slabostih ter implementaciji v Microsoftovi že deveti različici knjižnice DirectX. Branje obvezno!

7 komentarjev

Nov članek izpod Senitelovih prstov

Slo-Tech - Senitel zna, to vemo vsi, ki vsaj malo spremljamo forum ter njegove utemeljene odgovore na vse, kar se tiče grafičnih tehnologij. Na Infosu me je obiskal ter začel govoriti, da 32 bitov barvne globine kmalu ne bo več zadosti. Čudno sem ga pogledal, a vse mi je bilo jasno po petnajstih minutah intenzivnega razlaganja tipa "sedaj pa še enkrat, počasneje". Na to temo je bil ukazan spisati tudi članek - ukaz je tudi izpolnil. Uživajte!

20 komentarjev