»

Modifikacija voltaže na GeForce 4 4600 TI

PC Review Spot - Če si želite učinkovitega navijanja Geforca 4 Ti4600, je potrebno spremeniti voltažo procesorja grafične kartice. Kako to storiti, je objavljeno na tej strani. S to modifikacijo je avtor pridobil probližno 400 točk v 3D Marku 2001 in sličice na sekundo več pri testu Codecreatures Benchmark Pro. Seveda je jasno, da pade odgovornost tega početja naravnost v vaše naročje [:D]. Klik!

1 komentar

Intel predstavil nove Celerone

X-Bit Labs - Intel je danes po pričakovanjih predstavil nove in hitrejše različice svojih Celeron procesorjev, prav tako pa znižal cene starejših. Nova 2.2 ter 2.1 GHz modela bosta na prodaj za 100 oz. 90 dolarjev. Cene starejših modelov bodo sedaj znašale 83 (2.0 GHz), 69 (1.8 GHz) ter 54 dolarjev (1.7 ter 1.4 GHz inačici). Cene veljajo za Čezlužje ter v količinah nad 1.000 kosi. Klik!

0 komentarjev

Penitum4 na 3.06 GHz

več strani - Na Tom's Hardware so si ogledali novega Intelovega paradnega konja, ki tiktaka s skoraj neverjetnimi 3.06 GHz. Seveda Procesor je že bil, jasno, testiran v vseh običajnih benchmarkih in primerjan z ostalimi P4 procesorji, a vseeno. Črki HT v imenu predstavljata tehnologijo imenovanno HyperThreading, kar pomeni da lahko procesor opravlja dve funkciji obenem (in je tako zaznan kot dva enaka procesorja). Prišli so do zanimivih zaključkov, ugotovili so namreč, da 3.06 GHz HT verzija prekaša celo običajno 3.6 GHz inačico. Klik!

Dodatek: Testa enakega procesorja so spisali tudi na X-Bit Labs ter na [H]ardOCP.

6 komentarjev

Štirje gigaherci

HardOCP - Saj veste, kaj se zgodi, ko nori Japonci dobijo v roke najhitrejši primerek Intelovega Pentiuma 4, ki teče na 2.4 GHz? I, nič drugega kot modifikacija voltaže na osnovni plošči, da procesor teče na 2.1 V, aplikacija tekočega dušika na jedro procesorja - ter doseženi štirje gigaherci. Sicer pa nam nič ne zagotavlja, da je ta rezultat res pridobljen, saj je nam v dokaz le zaslonski zajemek programa WCPUID, tako da rekord jemljite z zadržkom.

0 komentarjev

Navijanje 1.8A Pentiuma 4

Virtual Hideout - Virtual Hideoutovci so se spravili premišljevati - dobesedno. Zadali so si nalogo, da bodo vzeli Northwood Intel P4, ki bo ponujal največje razmerje med ceno in zmogljivostmi ter se po urah premišljanja odločili za 1.8 GHz inačico Intelovega paradnega konja. Članek se posveča navijanju procesorja brez kakršniholi tveganih posegov, kot so modifikacija voltaže in usposabljanje vodno hlajenega sistema. Navkljub temu dejstvu so iz 1.8 GHz naredili 2.55 GHz pošast, kar je kar 43% porast. Pa saj to ste že vedeli... :D

0 komentarjev

OC Pentiuma 4

Sharky Extreme - Tole pa je nekaj... Ne bi se branil 1.8 gigaherčnega Pentiuma 4 v družbi Geforcea 2 Ultra. No ja, da ne bo slučajno kdo mislil, da je Intel izdal 1.8 GHz verzijo Pentiuma 4... Ne, to je uspelo navijačem pri Sharky Extremu. Rezultat navijanja 1.4 GHz različice Pentiuma 4 je prinesel hitrost 1819 MHz, 3491 točk pri CPU testu SiSoft Sandre (2231 FPU) in 232,6 slik na sekundo v Quakeu 3. Ti rezultati so bili dobljeni pri resoluciji 640x480, brez zvoka in z nastavitvami na normal. Kakorkoli že, malo razburjenja za lahko noč ne more škoditi .

6 komentarjev

Kaj je narobe?

BXBoards - Na BX Boards sem zasledil še eno lepo. Se spomnite, ko se je nekaj ljudi v našem forumu pritoževalo nad SiSoft Sandro? Hehe, niste edini... SiSoft Sandra ima (presenetljivo) še en hrošč. Čipovje KT133A uradno podpira 133 MHz, to pomeni da ima PCI količnik 1/4 ter AGP količnik 1/2. Navkljub temu dejstvu pri 133 MHz Sandra izpiše, da se PCI švica pri 44 MHz. To je malo nemogoče... Nato je sledila polemika, kaj je narobe - osnovna plošča ali program... Rezultat je logičen: program, seveda. Tale nova Sandra mi iz dneva v dan izgleda bolj sumljivo...

4 komentarji

Dober vodno hlajen sistem

vir: HardOCP
HardOCP - Ko smo že pri hlajenju in podobnih zadevah, si lahko ogledate ta sistem. Gre za enega izmed lepše izgledajočih, če ne tako učinkovitih sistemov z vodnim hlajenjem. Zadeva je zelo dobro izpeljana, še posebej glede na to, da je tip moral shladiti dva procesorja (ah, ubožček ), še posebej pa mi je všeč postavitev rezeorvarja za vodo. Očitne napake so ena sama pot za vodo (kar pomeni, da je drugi procesor manj hlajen kot prvi) ter postavitev pumpe, ki blokira...

3 komentarji

Test Pentiuma200

Jaz - Heh, v teh dneh ko se vsi pulijo za teste GHz+ pošasti, je prav zanimivo videti test enega starega procesorja, legende, ki je ne bomo pozabili: Pentiuma200. Ravno to so naredili na Glide Undergroundu in procesor primerjali z modernimi pošastmi, kot je Athlon 1.2GHz, P4 1.4GHz in podobno. Zaključek? Za 99% manj cene dobite procesor, ki je samo 80% počasnejši, torej se nakup izplača! Več tukaj. Thnx, Roman .

6 komentarjev

Linux in težave z P4

3ag - Linux OS ima precej težave z podporo Intelovemu paradnemu konju P4. Večina različic tega odličnega OS-a namreč ne deluje na P4 baziranih računalnikih. Tudi tiste različice, ki se namestijo na tak računalnik, so daleč od tega, da bi delovale brez problemov. Mogoče bo prihajajoča verzija 2.4 odpravila te težave. Kot bi rekli Ameri ... wait and see. Klik !

1 komentar