»

Set za odklepanje AthlonaXP

Elite HW - Stare AMDjeve procesorje smo, in jih verjetno še, odklepali kar s svinčnikom. Seveda so se pojavili kasneje tudi "profesionalni" seti in kiti za odklepanje množilnikov, ki so naredili sicer isto kot svinčnik, toda na bolj prefinjen način.

AthlonomXP pa so razvijalci med L2 mostičke vrezali luknje, da odklep ne bi bil več tako enostaven. Seveda za nedobudne overklokerje to ni bil problem, saj so hitro našli nove načine kako odkleniti procesor. No, na elite HW so si ogledali set za odklep "novih" Athlonov. V kompletu dobite povečevalno steklo (ki je malce boljše kot v predhodnem kompletu), nekaj stekleničk z zanimivo vsebino, pinceto, ter navodila. Oglejte si test in si morda zadevo omislite, če imate težave pri drugih, "neprofesionalnih" postopkih.

2 komentarja

Trik za hlajenje GPUja

Overclockers.com - Kot verjetno že veste, imajo današnji grafični procesorji konkavno površino, kar je za zagrizene navijalce, ki želijo čimbolje hladiti svojo zverino majhen problem, zato jih večina vrh GPUja pobrusi. Če nimate živcev ali dovolj finega smirkovega papirja, da bi pobrusili vrh čipa pravkar kupljene kartice, ki vas je stala celo premoženje, pa si le oglejte ta trik.

0 komentarjev

Odklepanje TBreda malce drugače

HardOCP - Na Slo-techu se je pred časom že pojavila novica o odklepanju TBredov, v kateri ste lahko izvedeli, da za učinkoviti odklep od sedaj naprej morate povezati mostičke L3. No, s tem ne bi bilo nič narobe, če se ne bi začele po internetu širiti govorice o odklepanju 0.13 mikronskih Athlonov 2200+ s povezavo samo petega L3 mostička. Ker nekemu uporabniku vse te govorice niso dale miru, se je odločil, da vse skupaj preizkusi v praksi. Na svojem 0.13 mikronskem TBredu z oznako 2200+ je povezal samo peti L3 mostiček in stvar je delovala, saj je sedaj lahko izbiral vse množilnike od 12.5x navzdol. Kako je potekal celoten postopek, si lahko preberete v zelo zanimivi debati na tem forumu.
Če samo...

2 komentarja

Odklepanje Thoroughbreda

Xtreme Systems - Na Xtreme Systems, natančneje v njihovem forumu, je eden od uporabnikov odkril postopek do odklepa AMDjevega 0.13 mikronskega Thoroughbred procesorja, naslednika Athlona XP. Tudi tokrat je nujno potrebna uporaba srebrne termalne paste, sekundnega lepila in podobnih pripomočkov, prebarvati moramo pa L3 mostiče. Po opravljenem procesu si lahko nastavljamo pomnoževalnik popolnoma po meri - od 5x do 12,5x, kar nam da maksimalno svobodo pri navijanju. Če bi le procesor zdržal vse napore [:D]. Klik!

0 komentarjev

Odklepanje Athlona XP s svinčnikom?

OC Workbench - Na OC Workbench so objavili zanimivo (a še vedno zelo kratko) novico o obstoju Athlonov XP, ki naj bi jih v slogu starih Thunderbirdov odklenili z navadnim svinčnikom ali prevodno pasto. Kot že veste, imajo Athloni XP povsem po nepotrebnem med L1 mostički še vdolbinice, ki dodatno onemogočajo odklepanje množilnika procesorja. In vsak izkušen navijalec vam bo znal povedati, koliko problemov je imel z odklepanjem (kar vprašajte našega Sergia :) ). No, sodeč po prej omenjeni novici na svetu obstajajo tudi Athloni XP, ki vdolbinic nimajo. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers Australia - S predstavitvijo Athlonov XP je AMD-ju uspel veliki met, saj se ti procesorji zadnje čase prodajajo kot sveže žemlje. Kupci so navdušeni. Godrnjajo samo navijalci, ki jim je AMD tokrat zadal kar precej težavno nalogo, saj povezovanje mostičkov L1 ni več lahkotno opravilo, ampak že kar izziv, ki ga uspejo rešiti le najbolj vztrajni. Ravno zaradi tega problemčka, so se takoj po predstavitvi začeli pojavljati razni kompleti za odklepanje, ki naj bi kupcem procesorja Athlon XP omogočili učinkovit odklep. Na žalost ti kompleti ne vsebujejo nobenih posebnih pomagal, s katerim bi kupec lažje odklenil procesor, ampak samo potrebne sestavine, ki jih potrebujete za to opravilo. Eden izmed takih kompletov so opisali na AtlantaOC. Imenuje se HighSpeedPC XP Unlock Kit in vsebuje vse potrebne sestavine za tak poseg. Sicer so take all-in-one rešitve, v katerih dobiš vse potrebno za odklep procesorja kar uporabne, vendar pa je pred nakupom vseeno bolje premisliti, saj kaj takega pri nas zagotovo...

0 komentarjev

Odklepanje AthlonovXP

VR - Zone - Eno kratko a uporabno novico nam je poslal Dare:

AthloniXP so med nami že kar nekaj časa (še posebej njihovo poimenovanje..). Tisti, ki jih imate in gruntate, kako bi jih odlkenili - tukaj so za vas spisali zelo dober članek prav o tem. Obvezno branje vsem!

0 komentarjev

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers.com - Kot najbrž že veste, imajo novi Athloni XP drugačno ploščico, kot dobri stari Thunderbirdi. Med L1 mostički je več prostora, kar bi teoretično moralo olajšati delo odklepanja pomnoževalnega količnika. Je to tudi res? Zaradi nove vrste organskega pakiranja so mostički prekinjeni dosti bolj sofisticirano, tako da metoda s HB svinčnikom ne deluje. A vseeno se je našla rešitev. Na overclockers.com so že ugotovili, kakšen postopek je potreben za odklep AthXP procesorja. Kaj potrebujemo? Aceton, lepilo, prevodno pasto... Eh, pa saj ni tako zapleteno.

3 komentarji

CrazyPC's AMD Silver Epoxy Unlocking Kit

Insane Hardware - No, kot ste lahko prebrali spodaj sem dobil 7 dnevni preizkusni rok kot pisatelj (lahko bi napisal tudi pisun, samo bi mi potem določeni osebki težili ) novic.

No, AMD Silver Epoxy Unlocking Kit je izdelek, s katerim lahko na preprost način odklenimo svojega ljubega Durona/Thunderbirda. To je preprost komplet, ki vsebuje:
-navodila za uporabo
-elektroprevodno snov, s katero povežemo L1 mostičke
-krpico namočeno v alkohol (če se zmotimo)
-zaščitne rokavice
-majhno plastično ploščico (na njej pripravimo zmes za povezavo L1 mostičkov)
-buciko, s katero nanesemo zmes na L1 mostičke
-in paličico, s katero zmešamo 2 snovi, da dobimo elektroprevodno zmes

Uporaba kompleta je zelo preprosta. Zmešamo dve snovi skupaj in dobimo elektroprevodno zmes, katero nato nanesemo na L1 mostičke. Če se zmotimo, pa s priloženo krpico enostavno zbrišemo snov s procesorja.
Edina slaba lastnost tega kompleta je, da zmes potrebuje 24h da se posuši, ampak ko se, ostane na mostičkih do konca njihovih...

4 komentarji

Kateri svinčnik za odklepanje?

Overclockers.com - Heh, nisem si mislil, da bodo naredili znanost še iz izbire svinčnika za odklepanje SocketA procesorjev. Toda overclockerji s(m)o znani po tem, da znamo zatežiti glede vsake podrobnosti... kar vprašajte kakšnega prodajalca v računalniški trgovini . Kakorkoli, na Overclockers.com si lahko preberete zanimiv članek o pravilni izbiri svinčnika za odklepanje procesorja. Seveda je vsem jasno, da so si svinčniki različni med seboj, saj eni bolje eni pa slabše prevajajo elektriko (nekateri svinčniki vsebujejo karbon, ki ne prevaja ampak IZOLIRA elektriko!). Ko pomislim na vsa poročila o neuspešnem odklepanju procesorjev iz Foruma naenkrat vsa zadeva dobi velik pomen. Torej, da skrajšam: pravi svinčnik za odklepanje mora v mini vsebovati čimveč grafita, saj je v našem primeru grafit prevajalec. Najboljši so mehki umetniški svinčniki, izogibajte pa se večini trdih tehničnih in obrtniškim svinčnikom! Upam, da to komu pomaga......

4 komentarji