»

AMD izdal elitni procesor

TG Daily - AMD je izdal novo verzijo procesorja z imenom Phenom II X4 42 Black Edition TWKR, ki naj bi bil doslej najzmogljivejši namizni procesor tega podjetja. Gre za tako posebno izvedenko, da je sploh ne morete kupiti. Izdelali so jih manj kot 100, tako da je praktično edina možnost, da se kakšnega polastite, obilna kreditna kartica in Ebay.

Serijo sestavljajo izključno inženirski primerki, ki imajo izjemen navijaški potencial. Gre za standardne 2,0 GHz-procesorje za 1,440 V z 8 MB predpomnilnika, pakiranjem AM3, kaj več pa o njih ni znano. Je pa AMD zagotovil, da prenesejo višje napetosti, tečejo hitreje in se bolje navijajo. Številka 42 v imenu je aluzija...

103 komentarji

AMD izdal cenovno ugodne DX10 grafikulje

Slashdot - AMD-ju so po izidu HD 2900 XT manjkale grafične kartice nižjega in srednjega razreda, ki bi bile zgrajene na novih jedrih RV630 in RV610. O omenjenih karticah se je v preteklosti precej besedičilo, a v trgovinah niso bile na voljo. Sedaj je temu konec in nVidia je dobila konkurenco tudi v tem segmentu, saj je AMD izdal kartici HD 2400 in HD 2600. Najbrž ne rabimo posebej razlagati kateri model je namenjen komu, treba pa je omeniti, da trenutna verzija gonilnikov ni sposobna realizirati rezultatov, ki bi jih pričakovali.

Izvorna novica.

Mogoče pa se bo AMD-ju uspelo pobrati, če bo le uspel narediti spodobne gonilnike.

30 komentarjev

Ali AMD zopet grozi navijalcem?

PC Stats - Na to vprašanje bi lahko odgovorili pritrdilno, saj so navdušenci na PC Stats ugotovili, da klasično odklepanje L1 mostičkov, ki so tako pomembni, če želimo spreminjati množilnik frekvence, pri zelenih Athlonih XP 2100+ preprosto ne deluje več. Izgleda, da je AMD navijalcem zopet otežil delo, saj se je izkazalo, da je zapolnjevanje luknjic pri Athlonih XP starejše generacije vse prej kot težko delo. In kako bomo potem navijali Athlone XP 2100+?. Na PC Stats so se odločili, da procesor z rezanjem mostičkov spremenijo v navadni Athlon XP 1600+ (Athlon XP 2100+ ima v primerjavi s tem kar nekaj sprememb na mostičkih). Tega so se lotili s povezovanjem in rezanjem (uporabili so Dremelov komplet) mostičkov in uspelo jim je. Procesor se je predstavil kot Athlon XP 1600+ in vse omejitve glede prostega...

2 komentarja

Mod "switcha"

Raiwulfs Zone - Hja, kaj naj rečem. Modelu, ki je tole ustvaril je bilo pač malce dolgčas in zato je šel enostavno izrezat AMDjev znak v ohišje svojega mrežnega pretikala. Moram reči, da je ideja dobra, moti me le to, da so lučke ostale originalne barve. Moral bi premisliti še o zamenjavi le-teh (v modre recimo :)) ), ter primakniti še kakšno dodatno, tako da bi bolje osvetlila notranjost. Tukaj.

1 komentar

Test prenosnika z Athlon 4 procesorjem

CNet - Pred kratkim sem pisal tudi o tem, kako je HP uporabil Athlona 4 v prenosnikih Pavilion. Kmalu po objavi novice, se je na CNet pojavil prvi test tega prenosnika. Najpomembnejša lastnost je seveda to, da namesto Intelovih mobilnih Pentiumov uporablja mobilni Athlon 4. Athlon 4 za prenosnike, ima vgrajeno posebno tehnologijo PowerNOW, ki naj bi omogočala varčevanje z energijo. Kljub tej tehnologiji je mobile Ahlon 4 še vedno precej požrešen procesor. V prenosniku se nahaja še 20 GB disk, 256 MB RAM-a, Trident Cyber CBXP grafična kartica, DVD/CD-R/CD-RW enota, modem, mrežna kartica in še kakšna drobnarija. Prenosnik ima tudi prednaložen Windows Millenium operacijski sistem. Testi? Zadevo so tudi stestirali, vendar rezultati niso bili ravno za "dol past". Računalnik je malce zaostajal za prenosniki, ki uporabljajo Intelove 1 GHz Pentium 3 procesorje. Kljub temu, pa se je računalnik za svoj cenovni razred (tam nekje pol milijona tolarjev) kar izkazal. ...

0 komentarjev

"Test" Athlona 4

Slo-Tech - AnandTechovci ne morejo iz svoje kože in tako so včeraj objavili "test" Athlona 4 oziroma Palomina. Seveda ne gre za pravi test z benchmarki in raznimi testi, temveč informativen članek o tehnologijah in posebnostih, ki jih ta procesor prinaša. V članku so se razpisali tudi o AMDjevih prihodnjih načrtih za druge procesorje, ter izdali nekaj zanimivih podrobnosti o kompatibilnosti novih generacij Athlonov (Thoroughbred, Barton...) s trenutnimi SocketA ploščami. Članek je tako precej zanimivo branje, še posebej glede na to, da je Athlon 4 trenutno ena izmed bolj vroče ogovarjanih računalniških stvarc. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Neoriginalnost

vir: Guru 3D
Ace's Hardware - Novo ime prihajajočega, ampak ne v bližnji prihodnosti, AMD-jevega procesorja bo Athlon 4. To niti ni tako presenetljivo, če pomislimo, da je AMD ponavadi kopiral Intelove oznake. K6-II je svoje ime očitno pobral od Intelovega Pentium 2. Potem K6-III od Intelovega Pentium 3. Zdaj, ko je Intel izdal Pentium 4, bo AMD izdal Athlon 4. No ja, kaj hočemo? Tako pač je.

24 komentarjev