»

Mozilla pripravila prvo verzijo brskalniškega pogona Servo

Slo-Tech - Mozilla je držala obljubo in nov pogon za brskalnike Servo pripeljala do prvih verzij, ki so primerne za preizkušanje javnosti. Servo je namreč prispel do tako imenovanega Nightly build stadija, kar pomeni, da ga lahko preizkuša vsakdo, čeprav se bodo za to najverjetneje odločili zgolj razvijalci. Koda za Servo je napisana v programskem jeziku Rust.

Trenutno je Servo na voljo za Linux in macOS, kmalu pa bosta sledili tudi inačici za Windows in Android. Namestitev je enostavna, če sledimo navodilom v namestitveni mapi. Trenutna verzija je še zelo preizkusna, zato številnih strani še ne bo prikazala pravilno, a to je pričakovano in namerno. Tudi uporabniški vmesnik je okleščen do obisti, saj kaj dosti več od vrstice za naslov in menija...

8 komentarjev

Brezplačen dostop do storitve Back to Your Mac

Gizmodo - Oddaljen dostop za vse MacOS uporabnike preko sistema Back to Your Mac, do sedaj ni bil možen, vsaj na brezplačen način ne. Bil je privilegij tistih, ki so bili pripravljeni odšteti 100 dolarjev za .Mac Service. Sedaj je na voljo brezplačen dostop, za kar se moramo zahvaliti prijateljem na strani Lifehacker.

Žal brezplačna alternativa ne vsebuje vseh bonbončkov plačljive verzije, kot na primer enkripcije povezave, nima skoraj nič nastavitev, vendar boste konec koncev storitev lahko uporabljali brezplačno, ter imeli popoln nadzor nad namizjem preko oddaljenega dostopa. Za vse dodatne informacije ter navodila še klik!

Vir.

20 komentarjev

Po kratkem premoru spet popravki iz Microsoftovih logov

Slo-Tech - Po dveh mesecih so spet na voljo novi popravki, kot je v navadi, jih je Microsoft izdal drugi torek v mesecu.

Tokrat je na voljo skupno 8 popravkov, od tega jih je 5 označenih kot 'Critical', 3 pa kot 'Important'. Popravki so v večini namenjeni operacijskim sistemom, brskalniku Internet Explorer, nekaterim orodjem Office in MSN Messenger 6.2.

Vse informacije o novih popravkih si lahko preberete tu, za namestitev pa obiščete windowsupdate.microsoft.com.

Ko smo že ravno pri popravkih; zlobni ljudje so začeli razpošiljati elektronsko sporočilo, ki vas hoče prepričati, da so na voljo novi popravki in vam prikladno ponudijo tudi povezavo na windowsupdate.microsoft.com, ki pa je seveda napačna. Ne nasedajte!

25 komentarjev

WordPerfect Office 11

PC Linux Online - Podjetje Corel Corporation je objavilo, da je WordPerfect Office 11 že na voljo v prodajalnah v Severni Ameriki. WordPerfect Office je prilagodljiva in učinkovita zbirka pisarniških programov, ki v novi izvedbi prinaša številne pridobitve na podočju XML, ki omogoča lažjo izmenjavo podatkov med dokumenti. Nova različica prav tako prinaša tudi možnost izvoza v obliki PDF, kar je poleg razširjene podpore XML že druga podobnost z odprto in brezplačno pisarniško zbirko OpenOffice.org. Poznavalci zbirki WordPerfect Office 11 ne napovedujejo pretiranega uspeha, kar je tudi razumljivo, saj se je v vojno med Microsoftov Office in OpenOffice.org (skupaj s StarOffice) zelo težko vmešati.

Cena popolne zbrike WordPerfect Office 11 je 299,99 USD, nadgradnje 149,99 USD in izobraževalne različice 99,99 USD. Na kratko so si jo ogledali na The Globe and Mail, na ZDNet so primerjali beta različice MS Office 2003, Openoffice.org 1.1 in WordPerfect Office 11, na voljo pa je tudi uradna izjava za javnost.

0 komentarjev

Microsoft Software: Love Essentials

The Register - Naj se mi oprosti tale copy/paste:
Visio 2002 - When you finally get your date back to your flat you need to make sure everything is in place for the perfect romantic evening. So use Microsoft's diagramming and graphics tools to plot the position of your stereo to give the perfect mood music and the drinks cabinet to serve the all important nightcap.
Klik!

p.s.: klik se izplača že zaradi dveh fletnih slikic >:D

12 komentarjev

MS aktivacija

Microsoft - Veliko hude krvi je bilo prelite na račun Microsoftove aktivacije izdelkov Office XP, Visio 2002 in Windows XP. Na eni strani zagovorniki teorije zarote, ki trdijo kako MS zbira naše podatke ter MS na drugi, ki trdi, da je aktivacija popolnoma anonimna in je ločena od registracije. Kakorkoli, članek o tej temi se nahaja tudi na Microsoftovi strani.

Kako je z drugimi - ne vem, sam pa MS-jevo odločitev popolnoma podpiram. (Kot kupec njihove cenovne politike sicer ne podpiram, kot dijak ekonomije pa ).

8 komentarjev