»

Vse barve mavrice

Bit Technologies - Vezje, ki vam posebno LED diodo, ki lahko prikaže vrsto različnih barv, spreminja skozi vse barve mavrice si lahko sestavite po navodilih ekipe bit-techa. Potem pa recimo to diodo vtaknete v pleksi steklo in dobite lahko zelo zanimiv efekt, ki bo definitivno zažgal (morda dobesedno, če ne boste prav zvezali) na LANih in tekmovanjih.

4 komentarji

Modthebox

MODTHEBOX - Zanimiva možnost za tiste, ki nimajo prav veliko domišljije ali ne marajo zafrkavanja s svojimi izumi je The Cutting Edgeov Acrylic Window Kit. V kompletu dobimo pleksi (akrilno) steklo, navodila in nekaj dodatnih pripomočkov. Vse kar moramo narediti sami je izrezati luknjo v ohisje in pleksi steklo vstaviti v narejeno luknjo. Test.

0 komentarjev

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Kul kištica

Dan's DATA - Pri Dan-u so si podrobneje ogledali Atlas SF-201S ohišje. Le to je lepe srebrne barve, ima že "vgrajeno" plexi okno ter modro neonko. Ne pozabimo še na krmilnik vrtljajev v odvisnosti od temperature (prevod by Boeing, za kar se mu zahvaljujem [:D]) katerega dobimo "brezplačno". Zadevica stane $AUD473 (brez napajalnika), kar naredi ohišje vse prej kot poceni. Se splača ali ne? Preberite si test in oglejte slike. Klik!

7 komentarjev

Kocka

HiTechMODs.com - Nekdo na HiTechMODs je izvedel zanimivo pleksi modifikacijo. To je modifikacija, kjer je ohišje sestavljeno iz pleksi stekla [:D]. Ohišje izgleda zelo lepo, predvsem pa so mi všeč zanimivo in natančno izdelana "nadstropja". Zelo obširen članek najdete tukaj, predlagam pa vam, da si vsaj ogledate slikice, ker je škatla res zelo idejna in predvsem dobro izdelana. Klik!

0 komentarjev

Greha vredno ohišje

Bit Technologies - Na Bit-Techu sem zasledil, da je njihov urednik kar tri mesece sestavljal ohišje iz pleksi stekla. Kot boste lahko videli, je človek perfekcionist tretje vrste, saj je ohišje domala popolno. Od tega, da je naredil prozorno ohišje za disk, napajalnik ter DVD do tega, da se mu zgornja stranica odpira prek plastičnih ležajev ter tega, da ohišje skupaj držijo plastični vijaki,... Članek je zelo obsežen, saj ima kar 16 strani ter 4000 besed (za primerjavo - ena tiskana stran v A4 reviji vsebuje okoli 700 besed, s slikami) ter 80 slik ohišja. Dokumentirano je domala vse - od ideje, preko vrtanja lukenj v pleksi, do sestave ter testa. Za vse modelarje! :D

9 komentarjev

Oznake na jedrih AMDjevih procesorjev

AthlonOC - Zelo pomembna stvar, ki pa je večina ljudi ne razume, kaj šele uporablja. No ja, oznaka ni pomembna, če procesorja ne mislite navijati. Ja, zanima vas kakšne so razlike. Razlika v oznaki lahko pomeni tudi do 250 MHz razliko v navitju procesorja. Na splošno se pri Thunderbirdih najbolje izkažejo oznake, katerih prvi štirje znaki v drugi vrsti so AXIA in prvi znak v tretji vrsti črka. Na Duronih z največjim overklokerskim potencialom pa je v začetku druge vrste napisano AKCA in v tretji vrsti prvi znak črka pri 700 in 800 MHz verziji, pri 600 MHz verziji, pa se najbolje obnesejo procesroji z oznako AKBA v začetku druge vrste in črko na prvem mestu v tretji vrsti. Seveda pa je stopnja navitja procesorja odvisna tudi od drugih dejavnikov, kot so hlajenje, matična plošča, moč napajalnika in nastavitve v biosu. Celoten članek ter tabelo z vsemi oznakamo najdete tukaj.

3 komentarji