»

WinFS in Longhorn je enako hitreje in pametneje

Tom's Hardware - Verjetno domala vsi poznate prihajajoči Microsoftov operacijski sistem Windows Longhorn. S to Microsoftovo noviteto bo luč sveta ugledal tudi nov datotečni sistem WinFS, katerega kratica FS pomeni Future Storage. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek o kombinaciji teh dveh močno pričakovih Microsoftovih novosti. Sodeč po spisanem članku je o novem datotečnem sistemu veliko špekulacij s strani navadnih uporabnikov in "testerjev", vendar pa bo pomenil veliko pridobitev na tem področju. Več o tem.

10 komentarjev

Priporočljivi programi po formatiranju diska

dotproject.org - Na .project-u smo spisali članek, ki vam bo olajšal tuhtanje in večurno vegetacijo ob študiranju katere programe še downloadati in varnostno kopijo česa vsega narediti.
Članek z veliko povezavami do najbolj uporabnih programov lahko najdete tukaj.

Prosimo vas tudi za komentarje, saj želimo s člankom ustreči bralcem in od njih dobiti informacije o programih, za katere domnevajo njihovo koristno uvrstitev v članku.

14 komentarjev

Umrl tudi AcidHardware

Acid Hardware - Pred dvema letoma smo bili s pojavom navijanja priča razmahu overclockerskih in hardware strani, ki so rasle kakor gobe po dežju. Danes pa je že marsikomu zmanjkalo časa in zagona, zato so številne strani morale ugasniti svoje strežnike. Pred kratkim je mnoge presenetila novica o umiku odlične strani Guru3D, ki nas je razveseljevala z odličnimi in dolgimi testi, sedaj pa nas je zapustil še tim strani AcidHardware. Res je, da slednja ni imela takega vpliva na ogromno srenjo, ki vsak dan obiskuje računalniške strani, vendar pa se bo odsotnost te strani gotovo poznala. Z AcidHardwarom pa propadanja HW strani gotovo še ne bo konec. Vprašanje je samo, kdo bo naslednja žrtev. Tom's Hardware? Anandtech? Slo-Tech? Upajmo, da nobeden od naštetih.

5 komentarjev

Kyro II

Acid Hardware - Herculesova enota Kyro II, ki bo nosila ime Hercules 3D Prophet 4500, se je kot preizkusna različica znašla pri Acid Hardware. Primerjali so ga z njegovim cenovnim ter sposobnostnim konkurentom, Geforceom II MX. Tukaj je v večini testov zmagal Kyro, zelo je pa pohvaljena njegova FSAA enota. Kot že vemo, Kyro II podpira Tile-Based Rendering, oziroma bolj znano HSR (hidden surface removal, odstranjevanje skritih površin). Ker je ta opcija od prvotnega Kyra napredovala, ni vrag, da ne bomo hardverske podpore temu ugledali še v kakšni drugi družini grafičnih kartic. Torej, test je na voljo, preberite si ga. Pozorni bodite pa na to, da je kartica še vedno v testni fazi. Na prodajnih policah naj bi bila na voljo sredi maja.

0 komentarjev

Vzdrževanje sistema

ABIT - Na Acid Hardware so objavili zanimiv članek o optimizaciji in vzdrževanju Win2k sistema. Čeprav je ta M$jev OS zelo stabilen to seveda ne pomeni, da ga ni potrebno vzdrževati. Še posebej je to opravilo kritično pri vseh mašinah, ki so prižgane 24 ur na dan... Čas je, da med temi prazniki poskrbite tudi za svoje najljubše škatle silicija in jim pokažete malo pozornosti [:)].

0 komentarjev

Aptiva Suxx!

Slo-Tech - Hehe, ne boste verjeli, vendar se je pojavila celo stran, ki poziva k bojkotu IBMovega supa-dupa računalnika. Gre za Aptivo seve, ki si ga bom tud sam kmal ubodu, da bom lahk pice naroču na dom [:D]! V glavnem, najbolj smešno je, kako je ta hate-page napisan (predvsem napake [:)]), že uvodni opozorilni okenček je smešen, kaj šele vsa integracija na pageu [:)]. P.S.: Če ne kaj drugega, mate na pageu res veliko povezav do različnih slovenskih računalniških firm! Slava avtorju!

11 komentarjev