»

Internetni teroristi, pozor!

ACLU - Očitno internet postaja leglo takšnih in drugačnih teroristov. V Sloveniji "teroristi" zaenkrat pošiljajo le grozilno elektronsko pošto, ameriški teroristi pa se pogovarjajo kar o demonstracijah. American Civil Liberties Union namreč poroča, da je v javnost pricurljal tajni FBI-jev memorandum, ki policistom daje navodila kako zbirati podatke o protivojnih demonstrantih pod krinko borbe proti terorizmu. Navodila se posebej ukvarjajo tudi z odkrivanjem "nevarnih teroristov" na internetu.
Sicer to ni nič novega, znani so tudi primeri iz Slovenije, ko je policija vneto deskala po arhivih aktivističnih poštnih list in nato aktiviste obiskovala na domu, zaskrbljujoče je le, da ima sedaj ameriška policija neprimerno več sredstev, očitno pa tudi večjo pravno zaslombo za množično nadzorovanje vseh sumljivih osebkov, kot pred nekaj leti. ACLU tudi ugotavlja, da ameriška policija zbira informacije o povsem mirnih in neškodljivih aktivistih, ki nimajo nikakršne zveze s terorizmom ali...

18 komentarjev

Naši članki

Slo-Tech - Ko takole dobivam en kup e-mailov in me ljudje na IRCu sprašujejo vse sorte stvari, z veseljem odgovarjam na "težja" vprašanja, ki jih še nismo obdelali v naših člankih ali forumu, toda če me trije ljudje na dan vprašajo, kako naviti GeForca2 in kako priklopiti ventilator, se mi skoraj zmeša.

Zato sem se odločil, da vas obvestim, da računalniški znalec in overkloker ne morete postati kar čez noč. Potrebno je prebrati precej gradiva - ki ga imamo na Slo-Techu dovolj - se poglobiti in se počasi prebijati naprej. Tudi stare teme na Forumu je treba malce prebrati. Odločil sem se namreč vas malce obveščati o starih člankih na Slo-Techu, vsak teden par, da vas začetnike počasi vpeljemo v overklokanje. V redu?

V prvi vrsti si oglejmo najprej sestavljanje računala, hlajenje sistema, overclockanje za začetnike, optimalne nastavitve BIOSa ter hlajenje grafičnih kartic. Nato pa po forumu poiščite še teme o navijanju različnih procesorjev in grafičnih kartic in naredili ste prvi korak pri...

9 komentarjev

Kako brez lepljenja?

Overclocker Warehouse - Na pomnilnik novejših (in starih) grafičnih kartic že tovarniško prilepijo hladilna telesa, ki pomagajo odvesti toploto s površine pomnilnika, da ne pride do pregretja in težav. V tovarni to naredijo s posebnim termalnim lepilom, ki je ponavadi narejen tako, da lepi tem bolje, čim višja je temperatura (seveda to ne gre v skrajnost). Da, zato vam vedno predlagamo da grafično kartico, ki bi ji radi odtujili hladilnik, vržete za nekaj časa v zamrzovalno skrinjo.

Kako pa sedaj pritrditi nova, večja rebra nazaj na pomnilnik? Ta nova rebra so po možnosti še težja in jih ustaljena metoda s super lepilom ne more držati na svojem mestu. Pa še super lepila izgubijo svojo lastnost dobrega lepljenja...

5 komentarjev

Overklokanje je interdisciplinarna veda

Overclockers Australia - Da, znanje pridobljeno pri navijanju in hlajenju računalnika lahko uporabimo tudi pri drugih vedah oziroma področjih, ki na videz nimajo nikakršne zveze z računali.
En tak primer je recimo Boky, eden od Avstralskih navijačev in overklokerjev, ki je imel težave z regulatorjem na njegovi Hondi VFR800 (huuud motror BTW 8-O ). Pregrevanje le-tega je povzročalo električne motnje in zato je enostavno pripel na hladilna rebra 60mm ventilator in ga povezal z 12V tokokrogom od luči. Od tedaj naprej nima več problemov z elektriko... Skoraj zastonj, a učinkovito.

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar