»

Prism 1.0 beta

TG Daily - Projekt Prism (sprva poznan kot Webrunner), ki ga je Mozilla začela pred osemnajstimi meseci, očitno poteka dobro, saj je že tik pred uradno splavitvijo z beta različico 1.0. Namen projekta je premostiti razmak med spletnimi in namiznimi aplikacijami, saj bo z njim mogoče poganjanje spletnih aplikacij brez uporabe brskalnika, direktno na namizju. Trenutna beta je rezultat več kot enoletnega testiranja v resničnem svetu, med preizkuševalci pa so tudi velike družbe kot npr. Yahoo! Zimbra.

Strani, ki podpirajo prism, naj bi namestilo že več tisoč končnih uporabnikov, (beta) verzija 1.0 pa med drugim prinaša podporo OS Xu, SSL izjemam, omogočala bo pospravljanje v tray, spreminjanje pisav in nastavljanje proxyjev ter samodejno posodabljanje aplikacij.

25 komentarjev

TrueCrypt 5.0

TrueCrypt Foundation - Danes je izšla peta različica brezplačnega in odprtokodnega programa TrueCrypt, ki je namenjen šifriranju diskovnih razdelkov.

TrueCrypt 5.0 med drugim prinaša podporo za šifrirane Windows zagonske razdelke (tim. pre-boot authentication), različico za MAC OSX ter končno tudi grafični vmesnik za Linux.

Za prihodnje različice pa napovedujejo podporo za zunanje avtentikacijske module (npr. zunanje kriptografske naprave), podporo za "surove" CD/DVD nosilce ter API vmesnik za TrueCrypt.

Naj spomnimo, da TrueCrypt omogoča tudi uporabo skritih razdelkov oz. tim. verodostojnega zanikanja (ang. plausible deniability), mogoče ga je uporabljati tudi v tim. potovalnem načinu (npr. iz USB ključka), poleg gesel pa lahko uporabimo tudi datoteke s ključem (ang. keyfile).

TrueCrypt je orožje, namesti ga na računalnik!

70 komentarjev

Izšel je WSUS

Microsoft - Izšel je WSUS - Windows Server Update Services, naslednik SUS - Software Update Service-a. Med drugih prinaša tudi možnost posodabljanja nekaterih drugih Microsoftovih orodij:
  • Office,
  • Exchange,
  • MS SQL.
WSUS je okolje, ki omogoča lažje upravljanje s popravki, ki jih izdaja Microsoft. Prav tako njegova uporaba v večjih omrežjih drastično zmanjša potrebo po široki pipici v svet za potrebe nameščanja Microsoftovih popravkov.

7 komentarjev

Tiskajte brezžično

ZDNet - Predstavljajte si situacijo. Pridete v službo in na dlančniku imate obsežne dokumente. Nobenega prostega računalnika, vam pa se mudi. Ni ravno prijetno ...

Dileme, ki se loteva čedalje večjega števila uporabnikov, so se lotili pri HP-ju. Razvijajo programsko opremo za tiskalnike, ki bo omogočala, da boste tiskali brezžično s pomočjo svojega dlančnika. Opremo, ki naj bi jo predstavili danes, naj bi uporabljala predvsem podjetja in pa višje opremljeni (konferenčni) hoteli. Test, ki so ga izvedli v eni od ameriških bolnišnic, je pokazal, da sicer niso vsi pripravljeni na novo obliko dela, vendar se je čudovito obnesel na Japonskem.

Več na ZDNet-u.

0 komentarjev

Cracking@home

ZDNet - Slo-Techov SETI team je prav lepo debelušen, kolumnist na ZDNet-u pa je ali dobro obveščen, ali pa pripadnik teorije zarote. Si predstavljate, da bi se okužili z virusom (oz. ohranjevalnikom zaslona), ki bi -- brez vaše vednosti -- deloval podobno kot SETI klient, le da bi bili procesorski cikli namenjeni razbijanju raznih gesel? Nekako niti ne dvomim, da se bo to nekega dne res zgodilo... Klik!

3 komentarji

Še več Adobeta: Photoshop 7 beta

ZDNet - Pred dvema dnevoma je Adobe (ki sem ga po zobeh vlačil že novico nižje) izbrani druščini predstavil nov paket, ki predstavlja nujnek vsem fotografom ter večini onih, ki se ukvarjamo z računalniško grafiko. Kaj prinaša? Jah, sodeč po testu na ZDNet-u nova verzija predstavlja bolj skupek dodatkov in popravkov. Tako si sedaj Fotoštacuna zapomni lastnosti za vsako šablono posebej, vsebuje boljši datotečni brskalnik, ImageReady pa sedaj (med drugim) prinaša podporo 'dithering' prosojnosti GIF-ov. Klik! Moja omiljena izbira pak ostajajo Fireworks :D

0 komentarjev