»

Radeon RefreshFix 0.98 Beta

Guru 3D - ATI je pred kratkim izdal Radeon RefreshFix različice 0.98, ki vam omogoča poljubno nastavljanje osveževalnih frekvenc v aplikacijah Direct3D in OpenGL (igrah) v Oknih XP in 2000. Programček je sicer še v različici beta, vendar pa vam utegne zelo koristiti, če ste se že naveličali zoprnih 60 Hz v igrah in nočete predčasno k okulistu po očala z 2 cm lečami. Programček si lahko snamete iz Guru3D-jevega arhiva.

1 komentar

Novi file sharing programčki

Slashdot - File sharing kljub smrti osrednjega simbola, ki se je nekoč imenoval Napster, ni podlegel sabotažam združenja RIAA. Še več, file sharing programčki so postali vse bolj in bolj priljubljeni, ob ukinitvi enega pa se jih je pojavilo vsaj trikrat toliko. Med velika imena, kot so KaZaa in Morpheus pa sta pred nedavnim vstopila dva nova igralca, ki slišita na ime RNL in Furthur. Prvi je že v polni različici in je pomemben zaradi tega, ker podpira Linux in je celo pod licenco GPL. Drugi pa je še vedno v fazi beta, vendar pa ponuja vseeno nekaj zanimivih možnosti. Preizkusite ju!

4 komentarji

Thomasu:

Slo-Tech - Ta stavek vsebuje točno devetnajst a-jev, dva b-ja, en c, dva č-ja, enajst d-jev, štirideset e-jev, en f, en g, en h, štirinajst i-jev, osemindvajset j-jev, dva k-ja, en l, štiri m-je, osemnajst n-jev, pet o-jev, tri p-je, sedem r-jev, šestnajst s-jev, pet š-jev, triindvajset t-jev, dva u-ja, triindvajset v-jev, en z in en ž.

Se opravičujem, ker pišem novico, ki ni povezana z izumi v računalništvu (heh, ali pač?) - naj vam pojasnim. Rešili smo problem, za katerega je Thomas rekel, da ga itak ne znamo. Rešili smo ga in to celo več kot tri tedne pred rokom. Če vas še vedno zanima moje pozno sobotno bluzenje, kliknite semle. Hehe .

10 komentarjev

Oken XP kot vročih žemljic!

CNet - Če bi šli v Malezijo, verjetno ne bi bilo nič čudnega, če bi vas ob sestavljanju računa namesto "Želite morda še kaj?" vprašali kar "Bi morda še Okna XP za dolar in pol?".

Največji problem piratstva Maleziji naj bi bila podkupljivost. No, nova Okna je moč dobiti praktično povsod - v nočnih lokalih, prodajalnicah hitre hrane, pa še kje - po cenah od 1.5 do 6 USD. Po Microsoftovih besedah gre za beta verzije (nekateri prodajalci garantirajo, da bodo, če je to res, kupcem vrnili denar; ja, pa kaj še!), prav tako pa obstaja velika možnost okužb z virusi, da o tehnični podpori niti ne govorimo . Klik!

7 komentarjev

Dobrote na Guru3D

Guru 3D - Morda že veste, morda pa tudi ne, da si na strani Guru3D poleg odličnih testov lastijo tudi nekaj uporabnih programčkov, ki vam lahko olajšajo marsikatero opravilo. Vas zanima kakšne naloge opravljajo ti programčki? Berite dalje:
  • Prvi program se imenuje GeForce Tweak Utility in je namenjen, kot ste lahko razbraili že iz imena, tweakanju GeForce grafičnih kartic. Trenutno je v različici 3.0.4 in ponuja kar nekaj zanimivih rešitev

  • Če imate Nvidiino kartico, potem bo za vas gotovo zanimiv tudi Detonator Destroyer, ki je v namenjen odstranjevanju Detonator gonilnikov, vendar zmore še kaj drugega. Poleg odstranjevanja, vam lahko poišče tudi datoteke, ki so ostale od prejšnjih različic Detonator gonilnikov, ki niso več v uporabi. Z odstranitvijo starih in neuporabnih datotek, boste svoj računalnik gotovo obvarovali pred marsikaterim rutinskim formatiranjem trdega diska in svežim nameščanjem operacijskega sistema

  • Zadnji program, ki sem ga opazil na Guru3D je Q3Bench, ki je trenutno še...

0 komentarjev

Tester hitrosti v igrah

Guru 3D - Sintetičnih testerjev je ogromno, ja. Če pa želite takega, ki vam bo izmeril FPS v DirectX igrah, pojdite sem. Programček je zelo priročen in enostaven. Primeren je za vse tiste, ki se vam ne ljubi odpirati konzole v igri, da bi vam ta štela FPS. Nekatere igre te možnosti sploh nimajo, zato je FRAPS (ime programčka) še bolj priročen. Sicer nismo igračkarska stran, ampak kot veste, so igre eden najbolših pokazateljev sposobnosti sistema. Da pa bi izmerili hitrost le teh, potrebujemo FRAPS.

7 komentarjev

RadeonTweaker

Source Forge - Vsi lastniki Radeonov (koliko pa vas sploh je? [>:D]) boste najbrž zelo veseli te novice. Na Source Forge strani so objavili prvo verzijo RadeonTweaker programčka. Kot lahko sami sklepate, gre za programček, s katerim nastavljate malo morje opcij te grafikulje, med drugim ga lahko (menda...) tudi navijate. Zadevo vsekakor uporabljate na lastno odgovornost, najdete pa jo tukaj.

3 komentarji