»

Spet nove verzije Intelovih prevajalnikov

Intel - Pred kratkim je Intel ponovno posodobil svojo kolekcijo razvojnih orodij - c++ in fortranskih prevajalnikov za Windowse in Linux, in sicer na 8.1.

Kaj je tokrat novega? Ne prav veliko, vsaj na IA32 fronti ne. Že tako hitre so jih še nekoliko bolj pohitrili, seveda pa so podprti vsi najnovejši Intelovi procesorji.

Z verzijo 8.1 pa je prišla podpora AMD64 arhitekturi oziroma po Intelovo EMT64. Po prvih lastnih izkušnjah so 64 bitni programi občutno hitrejši, merjeno na AMD Opteronu.

Omenjene prevajalnike lahko dobite v 30 dnevno preizkušnjo ali pa v brezplačno trajno last, če uporabljate Linux, ki je mimogrede tudi 64 biten.

Izbira je vaša.

23 komentarjev

8. generacija Intelovih prevajalnikov

Intel - Intel je izdal novo, to je 8. različico C++ in Fortran prevajalnikov za Linux in Windows operacijske sisteme. Kdor se ukvarja z razvojem aplikacij, je gotovo seznanjen s temi izvrstnimi izdelki.

In kaj je novega? Poleg odprave prejšnjih hroščev je dodana podpora za SSE3 nabor ukazov (Prescott), izboljšana je optimizacija izvršilne kode. Windows uporabniki bodo veseli izboljšane integracije z Visual Studio.NET, Linux uporabniki pa podpore glibc-2.3.2.

In cena? Windows licenca 200 USD s podporo, Linux 280 USD s podporo in brezplačna, polno funkcionalna nepodprta verzija (ne dobite bugfixov). Za študente so licence po samo 30 USD; žal ne vem, kako do slednjih v Sloveniji. Dolpotegnete si lahko 30 dnevno preizkusno različico. Še povezava: tukaj!

0 komentarjev

Roxio poleg Napsterja še nad Pressplay

Monitor - Kot smo že poročali, je podjetje Roxio prevzelo Napster -- enega od začetnikov izmenjave datotek. Tokrat je Roxio od družb Universal in Sony Music odkupil podjetje za distribucijo glasbe v digitalni obliki Pressplay v vrednosti slabih 40 milijonov dolarjev. Pri projektu bo sodeloval Napsterjev ustanovitelj Shawn Fanning, vendar nov Napster naj ne bi vseboval istega principa delovanja, kot njegov predhodnik, katerega priljubljenost je bila prav izmenjava datotek. Sony in Universal sta imela s podjetjem Pressplay kar 50 milijonov dolarjev izgube. Čas pa bo seveda pokazal, kako bo prenovljeno storitev Music.net sprejel trg, saj so pri dosedanji storitvi bile z izjemo računalnika postavljene omejitve uporabe prenesene glasbe v napravah.

1 komentar

Novi Intelovi prevajalniki

Slo-Tech - Intel je izdal nove prevajalnike (C++ in Fortran) za Windows in Linux. Za Windows so na voljo 30-dnevne preizkusne različice, potem pa je treba seči v žep, medtem ko za Linux lahko dobimo nekomercialno in nepodprto verzijo zastonj. Še dokaz: http://developer.intel.com/software/pro... Kdaj točno so objavili nove verzije, ne vem, kakšna dva meseca nazaj je bila aktualna verzija 5.01 tako za C++ kot za Fortran.

0 komentarjev

Kot Napster - le drugače

Slo-Tech - Sicer ne vem, če je o tem programu že bilo kaj govora in glede na to, da je to moja prva "novica" mi morate, v primeru napake, oprostiti. Program REGET je podoben programom tipa Napster, vendar s to razliko, da išče samo datoteke, ki so shranjene na internetnih strežnikih, katerih pa prav gotovo tudi ni malo, tako da se za "prihodnost" le-tega zaenkrat zagotovo še ni bati. Program je sicer plačljiv, 30 dnevna preizkusna različica pa je tu. Dolvleka pa tukaj!

2 komentarja

Spremenite videz svojih Oken

Slo-Tech - Obstaja ogromno programov, ki so namenjeni spreminjanju videza starih Oken. Eden izmed njih je tudi Talisman, le da te program lahko popolnoma spremeni tudi videz Windows-ov XP oziroma 2000. Program nam da precej proste roke pri izdelovanju svojega uporabniškega vmesnika, saj omogoča ogromno različnih možnosti ter funkcij. Tako lahko na primer za ikone uporabimo katerekoli slike (po končnici oziroma po velikosti), izbiramo teme in podobno. Na žalost je program plačljiv, toda 30 dnevna preizkusna doba je vseeno tu. Lighttek Software. Hvala V.i.p.!

8 komentarjev

Napster in digitalni prstni odtisi

več strani - Ameriška spletna storitev za izmenjavo glasbenih datotek mp3, Napster, namerava pesmi pred nezakonitim presnemavajem zaščititi s pomočjo digitalnih prstnih odtisov. Kot je sporočil direktor Napsterja Hank Barry, se je Napster že dogovoril z izdelovalcem programske opreme Relatable o izdelavi ustrezne zaščite. Program, ki ga izdeluje Relatable, glasbene datoteke prepoznava s pomočjo njihove audio vsebine. Tehniko digitalnega prstnega odtisa naj bi začeli uporabljati, ko bo dostop do Napsterja na svetovnem spletu mogoč le ob plačilu naročnine. To naj bi začeli zaračunavati po 1. juliju. Tudi to novico je spisal Mitja.

2 komentarja