»

Uporabniki le do tretje podstrani

BBC - BBC objavlja zanimive rezultate študije o iskalnih navadah internetnih uporabnikov. Študija ugotavlja, da uporabniki od iskalnika pričakujejo relevantne zadetke že na prvi strani, običajno pa pregledajo tri strani, preden obupajo. Na prvi strani zadetkov najde želeno 62 odstotkov uporabnikov, med prvimi tremi stranmi pa kar 90. Zanimivo je, da jih le 41 % v primeru neuspeha poizkusi z drugimi ključnimi besedami ali iskalniki. Razumljivo je, da želijo podjetja svoje spletne strani čim višje rangirane, saj izpis na prvi strani pomeni več klikov, več prometa in več denarja, dodajo raziskovalci.

20 komentarjev

Poročilo o loncu medu

Slashdot - Napadi na omrežja so del našega vsakdanjika. Za preučevanje le teh se postavljajo t.i. lonci medu (honey pots). Sistemi imajo namerno kakšno znano slabost ali pa samo nadpovprečno veliko beleženj. Eden od takih sistemov je Sombria, ki teče na Japonskem. Poročilo, ki so ga pred kratkim izdali, tako predstavlja statistiko in pregled nad najbolj pogostimi napadi v obdobju od maja do julija 2003.

3 komentarji

Einstein online

The inquirer - Verjetno ste že vsi slišali za Alberta Einsteina - človeka, ki je izustil relativnostno teorijo. Njegove zapiske si lahko sedaj ogledate na "njegovi" spletni strani, kjer najdete njegov življenjepis, poročila o Albertovih potovanjih ter pacifizmu in na sploh podatke o delu tega genija. Poleg tega, pa boste na strani našli tudi ogromno galerijo slik. Izvirna novica.

0 komentarjev

Še malo igranja s forumom

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, je Primoz pred nekaj dnevi uvedel noviteto na strani - na prvi strani foruma ter na temah zadnjih 24 ur ste namreč lahko videli, da se ozadja zaporednih kolumn spreminjajo paroma. Enivej, če vam zadeva ni pogodu ter bi radi izmenjavanje barv ozadja izklopili, kar hitro kliknite na lastne osebne nastavitve ter si zadevo mirno izklopite. Seveda morate biti za ta privilegij prijavljen uporabnik. Kul, ane? [:D]

12 komentarjev

Stili

Slo-Tech - Kot stranska posledica današnje prvoaprilske šale, ste dobili možnost, da si v svojih osebnih nastavitvah nastavite zaželjen izgled strani. Trenutno so na voljo naslednji stili:
  • dosedanji stil
  • bel stil
  • in seveda ne sme manjkati današnja prvoaprilska šala... "lila" stil

Sporočite svoje mnenje o tej dodatni možnosti... Poročila o napakah saj veste kam.

Mimogrede... zna se zgoditi, da bodo ljudje z nazivom "persona non grata" obsojeni na "lila" stil za čas trajanja tega naziva. >:D :D

23 komentarjev