»

Spam je nazaj

ComputerWorld - Bali smo se že, da bomo po odklopu vozlišča v podjetju McColo ostali brez spama, saj so ravni upadle za več kot polovico (različni viri navajajo številke med 60 in 80 %) in tam ostale sumljivo dolgo. Tudi prvi poskus oživitve je bil zatrt v kali, a so se spamerji le uspeli vrniti na stare tire.

Strokovnjaki so opazili, da se je odpisani botnet Srizbi, ki je gostoval pri McColu in okuženim računalnikom pošiljal ukaze za distribucijo spama, vrnil med žive včeraj, ko so se okuženi računalniki povezali z novim nadzornim strežnikom, ki se to pot nahaja v Estoniji.

Srizbi je imel namreč rezervni načrt. Ko se strežniki niso mogli povezati z nadzornimi v McColu, so se poskusili priključiti na nove strežnike z domenami, ki jih je avtomatsko zgeneriral vgrajen algoritem. FireEye je izluščil in analiziral algoritem, ki jim je razkril na stotine potencialno sumljivih domen, ki so se spreminjale vsake tri dni. Do včeraj so bili uspešni pri njihovem zatiranju tako, da so domene registrirali...

39 komentarjev

In vendar se premika

Slo-Tech - Slo-Tech ima nov strežnik. Ne še čisto povsem, a le. Do konca mature lahko našo najnovejšo pridobitev gledate na owca.info, kjer smo vam v testnem obdobju vklopili nekoliko več privilegijev, kot ste jih vajeni. Opozarjamo vas, da bo po dokončni selitvi Slo-Techa na nov strežnik (kar se bo zgodilo okoli 11.6.2002) vsa vsebina nastala med tem testom IZBRISANA, saj se bo na nov strežnik preselila vsebina iz te strani.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam to selitev omogočili. Podjetju Essedi iz Gorice, podjetju Red Rat Store, našemu novemu ISPju Moj.net, ki nam je nesebično ponudil zelo široko brezplačno pipico v svet, podjetju Mlacom, ki je nesebično podarilo nekaj malega opreme, ter seveda vam uporabnikom, ki ste tudi pripomogli s svojimi donacijami.

Prosimo vas, da v primeru, da odkrijete kakšno napako, svoje odkritje sporočite na Primoz@slo-tech.com.

20 komentarjev

Prva noč na novem strežniku

Jaz - Tako, prva noč na našem novem strežniku je za nami. DNS se je večinoma porihtal, tako da lahko do strani dostopate direktno s polnim URL naslovom, ne pa preko tistega čudnega IPja. Strežnik zaenkrat deluje brez večjih težav, kar pa je bilo tudi za pričakovati. Arnesovci in vsi kablaši verjetno že občutite veliko pohitritev, drugi pa bomo tega deležni v prihodnjih urah, ko se DNSji dokončno porihtajo.Ob tej priložnosti bi se tudi rad zahvalil vsem podjetjem, ki so nam to veliko nadgradnjo omogočila: Najlepša hvala vsem!

0 komentarjev

Prva noč

Jaz - Hehe, prva noč z novo stranjo je za nami. Zdi se mi, da do večjih težav ni prišlo, tako da lahko rečem, da je splavitev strani bila uspešna. To seveda še nikakor ni končna podoba, oziroma funkcionalnost, saj bo do konca tedna dodano več stvari, kar pa sem povedal že včeraj. Ne pozabite, da lahhko vsa svoja mnenja izrazite preko Foruma, ali se izživljate nad ubogo Anketo.Sedaj pa nekaj dejanskih novic [;)].

0 komentarjev