»

Parhelia

X-Bit Labs - Gotovo se še spomnite izida Matroxove Parheliae, poskusa preboja nazaj v samo svetovno špico izdelovalcev grafičnih kartic. No, Matroxu celotna zadeva ni najbolj uspela in Parhelia je tako, kljub dobrim predispozicijam na papirju, neslavno propadla, pri čemer je zagotovo veliko vlogo odigrala prenapihnjena cena.

Toda Matrox očitno še vedno verjame v svojo stvaritev, tako da so danes uradno predstavili Parheliao, sparjeno s kar 256 MB DDR SDRAM pomnilnika. Le-ta tiktaka pri 200/250 MHz, medtem ko je 128 MB različica tiktakala pri malenkost višjem taktu -- 220/275 MHz (GPU, pomnilnik). O samih zmogljivostih ter dobavljivosti še ni znanih podatkov, znana je le cena, 635 do 700 dolarjev na Japonskem ter okrog 570 dolarjev v ZDA. Klik!

18 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Za vse tiste, ki še niste opazili nove postavke v desnem meniju, ki jo je Primož dodal danes ob štirih zjutraj (dolga zgodba ) - alien-w je napisal dodatek k testu termalnih past ter hkrati uslišal želje premnogih, saj je stestiral Arctic Silver, ki se je obnesla izjemno dobro. Klik za vse, ki radi mažete.

5 komentarjev

Test termalnih past

HardOCP - Lepo je videti, da smo na Slo-techu prehiteli ameriško konkurenco in da je alien-w že pred časom spisal test termalnih past, ki se jih dobi v Sloveniji. Tokrat so se podobnega testa lotili tudi američani (HardOCPjevci). Ugotovili niso nič presenetljivega, so pa na test dobili tudi za nas bolj eksotične termalne paste. Klik!

0 komentarjev

Geforce II vs Geforce 3

HardOCP - Hmmm... Ja, saj verjamem, da je postavljanje takih testov aktualno ter zanimivo ter oh in sploh pokaže, kako je sajt najboljši, ampak dejstvo ostaja: Geforce 3 kartic še ni v trgovinah! Za njih še ni dostojnih gonilnikov, saj so še vedno v težki proizvodnji, tako da to pomeni, da je vsak test referenčne kartice bolj ali manj le pesek v oči, saj bodo ti testi najbrž odstopali od dejanskih zmogljivosti. Pa, pustimo že drugič navedeno dejstvo, da KARTIC V PROSTI PRODAJI NI! A vseeno . The American [T]rdići so se spravili primerjat Geforce 2 ter 3 v treh aplikacijah: 3D Mark 2001, Aquanoxu ter DroneZ. Nekateri testi pokrivajo DX, drugi pa OpenGL grafično knjižnico. Kolikor sem iz testa razbral, bo Aquanox še resna konkurenca 3D Marku 2001, a je na žalost nisem mogel sprobati, saj programa še ni na voljo za download, ker je še v testni fazi. Če vam še nisem vzel veselja do branja testa, kar pogumno. Če ste pa slučajno že brali kakšnega od testov referenčne Geforce3 kartulje, kaj novega...

8 komentarjev