»

Asana predstavljena

TechCrunch - Soustanovitelj Facebooka Dustin Moskovitz in še en facebookovec Justin Rosenstein sta pred dvema letoma zapustila Facebook in napovedala, da bosta razvila svoj izdelek. Malokdo je verjel, da bosta uspela sestaviti izdelek, ki bi lahko konkuriral Facebooku, a to niti ni bila njuna namera. Kot sta pokazala včeraj na predstavitvi novega projekta Asana, razvijata spletno aplikacijo za upravljanje sodelovanja med ljudmi v podjetjih na različnih projektih.

Ugotovila sta, da milijardam porabljenim za razvoj učinkovitega orodja za sodelovanje navkljub nimamo nobene pametne rešitve tega problema. Elektronska pošta ne omogoča centraliziranega vodenja projektov, namenska programska oprema, ki jo podjetja za centraliziran nadzor kupujejo, ne služi ničemur, ker je zaposleni ne uporabljajo, marveč vodijo svoje zadolžitve in napredek na sto in enem mestu (najraje...

12 komentarjev

Year 2003 Bug?

The Register -

Po svetovnih e-mail nabiralnikih menda že lep čas kroži pisemce, ki vas opozarja na računalniški hrošč leta 2003, ki naj bi ugonobil naše abake pojutrišnjem. Hrošč naj bi bil odkrit 23. februarja, nastopil pa naj bi zaradi okroglega (khm, khm) datuma v računalniškem zapisu -- 03/03/03. Pismo še pravi, da čas nedelovanja računalniških sistemov ostaja neznan, medtem ko strokovnjaki menijo, da bo zagotovo daljši od 24 ur.

V pismu seveda ni niti drobca resnice, saj nam v bližnji prihodnosti ne grozi nobena časovno tempirana e-bomba. Kljub očitnemu nesmislu pisma, je mnogo ljudi nasedlo. Kako izgleda pismo, si lahko preberete tu. Še novica.

14 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Črni Plexorji

Guru 3D - Plextor je najavil svoj novi "pekač", ki bo pekel pri 40x-hitrosti 8-O . To pomeni, da bo zgoščenka (oh, kako te ljubim Toporišič) zapečena v manj kot treh minutah. Kar je lepo :)) . Kar pa je pri tem pekaču zanimivo je to, da bo v črni barvi. To pa ne zaradi mnenj modifikatorjev (nas), da je bež barva že zelo, zelo dolgočasna, ampak zaradi tehničnih razlogov. Črna barva naj bi namreč vpijala lasersko svetlobo, ki škodi zgoščenki. Tako da s tem, ko črni pladenj vpija slabo lasersko svetlobo, dobra laserska svetloba bolje opravi svoje delo. Tudi PCB naj bi bil posebej skonstruiran, da bi preprečeval hreščanje. Jitter torej. Dotičnemu pekaču bo ime PlexWriter 40/12/40A, Plextor bo zanj dajal dveletno vrnemo-denar-če-se-vam-kaj-pokvari garancijo. Lepo.

16 komentarjev

Plextor napada

M3DZone - Komaj smo se opomogli od navala dvaintridesetkratnikov, že je Plextor izdal 40x verzijo svojega PlexWriterja. To pomeni, da lahko prepisovalnik pri najvišji hitrosti pisanja doseže prenose hitrosti kar 6000 KB/s! Tudi hitrost prepisovanja je višja, tokrat 12x. Počasi se bo začela doba novih prepisovalnikov, saj je 40x za vsakega navadnega smrtnika že dosti preveč. Bodi dosti hitrosti pisanja - glavice naj staknejo skupaj za povišanje hitrosti prepisovanje, kvalitetnejše zapisovanje glasbe, lepši izgled ter nižje cene. Bomo videli, kaj bo prihodnost prinesla. Za specifikacije Plextor 40/12/40A pa klik!

5 komentarjev

Še ena ne-rešilna bilka glasbene industrije...

ZDNet - Eh, po oni glasbeni zaščiti, ki je zvok naredila 'pokajoč' oz. so ga pravilno predvajale le audio komponente (pa še to ne vse!), ima glasbena industrija v rokavu novega aduta (srce mi ne da, da se ne bi malce pošalil).

Namreč, izdelovati imajo medije, ki bi imeli 2 zapisa: prvi bi bil klasičen audio, 'prirejen' za poslušanje v komponentah, drugi pa za računalnike v MS Real Media.

Glavna prednost? Ja, nezmožnost kopiranja glasbe na trdi disk. Resda nisem nek tehnolog, ampak - če glasba pride do slušatelja v pravi obliki, kaj bo potem (večji) problem presnemavanja glasbe na disk? Tema. Klik!

6 komentarjev

A bad muthaf***a

CDRLabs - Tako nekako se glasi kratek opis novega dvanajstkratnega Plextorja, ki končno dela tudi na SCSI vodilu. Testa so se lotili na cdrlabs.com in popeljali novega Plextorja čez praktično vse mogoče teste. Primerjali so ga s konkurenčnim 12x Teacom ter s ATAPI inačico 12x Plextorja. Ah, kaj bi dolgovezil, poglejte si.

0 komentarjev