»

NEST.2007 (IV)

Slo-Tech - Malo novih podatkov o tem kaj se dogaja. Letos bomo nazaj uvedli overclockersko delavnico, zato vsi, ki vas tovrstno početje zanima, vabljeni.

Prostor je že 70 odstotno zaseden. Po potrebi lahko število mest trenutno še povečamo, zato se prijavite zdaj. Naslednji teden bo omejitev takšna kot je.

Za vse prisotne bomo ponovno organizirali tekmovanje iz sestavljanja in razstavljanja računalnika ter lotanja (česa točno naj zaenkrat ostane skrivnost).

Več podatkov

20 komentarjev

Tisoč sto G5

Slashdot - Virginia Tech je že nekaj časa nazaj naznanila nov superračunalnik, zgrajen iz tisoč sto (1100) G5 računalnikov. Pred kratkim so ga začeli sestavljati in na spletu so se pojavile prve slike tega neverjetnega projekta. Uporabili ga bodo predvsem za računanja na področju kemije. Pri sestavljanju si izdatno pomagajo s prostovoljno pomočjo študentov, ki imajo verjetno tudi lastne načrte, za kaj vse bo ta neverjetna računska moč uporabna. Fold On [:D].

13 komentarjev

Državni uradnik s "hobijem"

Slo-Tech - Craig Greer, dolgoletni upravnik okrožja Stoke v Severni Karolini (letna plača 74.000 USD) je bil odpuščen, ker se je ugotovilo, da je 60% svojega delavnika porabil za sestavljanje in urejanje arhiva pornografije z 27.000 kosi kategoriziranega materiala na svojem službenem računalniku. Klik![>:D] Nekaj zabavnih komentarjev si lahko pogledate še tukaj.

Hej, tako službo bi pa še jaz imel!

2 komentarja

Sestavljanje računalnika v dobrodelne namene

TechTV - Tekmovanja v sestavljanju računal niso čez lužo nobena redkost. Pravzaprav je sestavljanje računal izbirni predmet v marsikateri ameriški srednji šoli (sanja slovenski dijak koruzo). Se pa ne zgodi vsak dan, da se zberejo tri skupine bolj ali manj znanih in celo slavnih geekov in sestavijo Ultra BadAss MoFo sistem iz vnaprej določenih Ultra BadAss MoFo komponent. Tekmujejo torej lokalni urgentni blok, neka srednja šola in lokalni družinski center z zvezdniki iz nanizanke Babylon 5 ter Star Treka. Spisek komponent:
  • Intel 845PE mamaplata
  • Intel Pentium IV 3.0 GHz
  • "Ultra" brand 512MB PC3200 DDR
  • ATI Radeon 9800
  • Seagate 80GB 7200 RPM
  • LITE-ON 16x DVD-ROM
  • TDK VeloCD 52x24x48 CD-RW pogon
  • Tiskalnik Canon i320
  • NEC AS90 19" CRT zaslon,...
Več o tem dogodku si preberite na tej strani.

3 komentarji

Kako NE!! sestavljati računalnik

Jaz - Odličen članek o sestavljanju, oziroma nesestavljanju računalnikov, so pripravili pri HardwareCentral. Ob vsej debati o sestavljanju in modificiranju računal tule na slo-techovem forumu, se bo najbrž marsikak nadebudnež polotil svoje strojne opreme na lastno pest. Svetujem, da si pred morebitnim posegom v drobovje računalnika obvezno preberete tale zelo poučen članek. Seveda pa moram dodati: "vsi posegi so na lastno odgovornost!"

1 komentar

Sestavljanje sistema z AMDjevimi procesorji za telebane

Jaz - Sestaviti celoten računalnik od ogrodja do delujoče mašine ni lahek postopek in marsikdo se že ob sami pomisli na vse kable in komponente ustraši dela. Toda po pravici vam povem, da se le malo stvari lahko meri z užitkom, ko vas bo napornem sestavljanju in preverjanju pozdravi zagonski zaslon računalnika... Vsem pogumnim začetnikom je namenjen članek na Computer Peripherals, ki govori ravno o sestavljanju lastnega računala. Avtor se je v članku omejil na AMDjeve procesorje, kar je dobro glede na to, da vas večina trenutno tako ali tako kupuje Durone. Thnx, Miha.

0 komentarjev