»

CeBIT-a je konec

X-Bit Labs - CeBIT se je včeraj nepreklicno končal za letos in če si ga niste uspeli ogledati v živo, vam ostanejo samo še bolj ali manj uporabni coverage člančiči. Tovrstni članek so spisali tudi na X-Bit Labs, kjer so si na petih straneh ogledali še preostalo drugo polovico dogajanja na CeBIT-u. Članek pa pričakujte tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

Router oz. firewall na Linuxu

Viper's Lair - S pojavom širokopasovnega dostopa do interneta ter kopičenjem računalnikov v naših domovih, so se povečale tudi zahteve po "razdelilnikih" internetne linije oz. t.i. routerjih. Prva možnost je nakup namenskega routerja, kar seveda stane, druga možnost pa je predelava kakšne stare štiriosemšestke. Za vse, ki imate doma kakšen starejši računalnik in si želite postaviti router oz. firewall pod Linux sistemom, so na Viper's Lair objavili kratek članek, ki vam razloži osnove tega početja. Klik!

3 komentarji

Menjava zagonske slikice pri Win2000

Little White Dog - Glede na to, da so med našimi bralci precej razširjeni Windowsi 2000, sem se odločil, da v svoj venec () novic vključim povezavo do članka, ki vam razloži spreminjanje zagonske slikice tega operacijskega sistema. Članek so spisali na strani Littlewhitedog.com, razložil pa vam bo vse pomembne korake, skozi katere boste morali iti, če se boste hoteli znebiti že rahlo dolgočasne Microsoftove slike.

1 komentar

Spreminjanje voltaže pri Northwoodu

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je procesor Northwood pred kratkim obiskal tudi Slo-tech, kjer smo si ga podrobno ogledali in ugotovili, da zaenkrat še ni vreden nakupa. Kljub našemu sklepu, pa se bo med našimi bralci zagotovo našel kakšen navdušenec, ki ga naša konkluzija ne bo ravno zanimala, ampak bo procesor vseeno kupil. Mogoče ne ravno zaradi zmogljivosti, ampak najverjetneje zaradi izjemno dobrega navijalskega potenciala, zaradi katerega bo frekvenca Northwooda šla višave. No, za vse takšne MHz fanatike bo prišla prav modifikacija, s katero boste lahko spreminjali napetost procesorjevega jedra (Vcore). Modifikacija je povsem preprosta, saj morate z žičko povezati samo dve procesorjevi nogici in to je to. Več informacij najdete na tej strani, ki je sicer v japonščini, vendar pa nudi ravno pravšnjo količino slikovnega materiala, da bo bistvo razumel vsak .

0 komentarjev

Izboljševanje WinXP

Tweak Town - Na Tweak Townu so se potrudili ter napisali članek o izboljševanju Windows XP operacijskega sistema. Avtor se dotakne prav vsega - od omogočitve Clear Type prikaza črk, preko hitrejšega zagona operacijskega sistema z manjšim dodatkom v zagonsko vrstico Explorerja, prek izključitve AutoPlay možnosti, do opcije, da ob izklopu računala Windows avtomatično pobije vse odprte programe brez spraševanja.... Vsekakor zanimivo branje za vse lastnike tega operacijskega sistema.

1 komentar

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina – izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt – npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja