»

Srdit boj za domeno .eco

Nova vrhnja domena

BBC - Letos ali najpozneje drugo leto bomo dobilo novo vrhnjo domeno .eco, ki bo gostila strani z zeleno tematiko. Ker se za njo skriva kar nekaj zelencev, se trenutno bije boj med dvema skupinama, ki želita nadzor nad domeno.

Marca letos je nekdanji ameriški podpredsednik Al Gore podprl kalifornijsko skupino Dot Eco v prizadevanjih, da jim ICANN zaupa upravljanje nove domene. Sedaj se je pojavila še kanadska skupina Big Room, ki ima enake namere. Obe skupini se namreč nameravata prijaviti pri ICANN-u za domeno .eco. Zanimivo pri vsem je, da imata povsem različne poglede na trženje.

Soustanovitelj Dot Eca, Minor Childers, pravi, da želijo s prodajo domen .eco zbrati sredstva za boj proti...

7 komentarjev

Brezplačen poletni dodatek za Guild Wars

Slo-Tech - Podjetje ArenaNet je danes za vse Guild Wars igralce pretočilo oz zastreamalo dolgo pričakovan brezplačen poletni dodatek Sorrow's Furnace. Dodatek vsebuje dve popolnoma sveži raziskovalni lovišči, nove pošasti, predmete, queste in druge dobrote.

No, seveda pa ArenaNet ne bi bila ArenaNet, če ne bi zraven dodatka zavila še cel kup novosti in popravkov, ki vključujejo dodatne queste za izkušene igralce, hitrejše nabiranje veščin in nagradnih točk v PvP (Player vs. Player) in GvG (Guild vs. Guild) arenah, možnost povabila gostov v guild, ...


To pa še ni vse. Svetovno znan skladatelj Jeremy Soule je posebej za poletni dodatek Sorrow's Furnace spesnil več kot 25 minut brezplačne...

7 komentarjev

Upočasnitev sistema

The inquirer - Imate na računalniku operacijski sistem Windows in ste v zadnjem času zaznali počasnešje delovanje sistema? Če ste, je lahko vzrok za vašo težavo v najnovejšem Windows popravku. Na spletni strani The inquirer vam svetujejo, da odstranite popravek 811493 in vaš računalnik bo spet deloval hitreje. Sporni popravek pa je v bistvu povsem nepomemben, saj popravi le majhno luknjo v varnostnem sistemu, katero bi napadalec le stežka izrabil. Več o tem.

8 komentarjev

Ali Sierra razvija nov Space Quest?

GameSpot - Starejši bralci se gotovo spominjate izjemno zabavne serije Sierrinih pustolovščin Space Quest. Tudi sam se jih dobro spomnim, čeprav pred desetimi leti nisem vedel, za kaj se pravzaprav v teh igrah gre. Vendar pa dobro vem, da je bila serija Space Quest ena izmed najbolj izvirnih daleč naokoli. Poleg klasičnega pobiranja in uporabljanje predmetov je imel Space Quest še nekaj drugih možnosti, ki niso bile namenjene ničemur drugemu kot razvedrilu osebe za računalnikom. Poleg tega, da ste si lahko nek predmet dodobra ogledali, ste ga lahko tudi okusili in dobili nazaj komentarje v stilu "It is like licking a battery".
Na žalost pa se je izvirnost končala leta 1995, ko je izšel zadnji del te serije. Sierra je kasneje napovedala sedmi del,...

5 komentarjev

Loki ožet kot limona

več strani - Po t.i. "Dellovemu udarcu", ko je upanje, da bo Linux nekoč postal konkurenčen desktop sistem, ki ga bodo veliki proizvajalci računalnikov na veliko vgrajevali v svoje sisteme, kar močno upadlo, bo Linux sceno zadela še ena bomba. Ta "bomba" pa bo prinesla mnogo hujše posledice za Linuxaško skupnost, kajti kanček upanja za uspeh Linuxa na desktop področju še vedno ostaja. Velike brazgotine na Linux sceni bo povzročilo podjetje Loki, ki se ukvarja s prenašanjem iger na Linux in bo v kratkem šlo v stečaj. Vzrok za stečaj so najverjetneje dolgovi, saj Loki dolguje Activisionu 330 000 $, Prolixu pa 100 000 $. Stečaj sicer ne pomeni, da bo podjetje propadlo; podjetje bo najverjetneje delovalo naprej in se poizkušalo reorganizirati, ter povrniti dolgove upnikom, vendar pa je od tukaj pa do likvidacije (zaprtja podjetja) samo še en korak navzdol .

0 komentarjev