»

V kiberpipi ta teden: Responsive Design & Development, Postani E-starš, Glen or Glenda

VIP večer z Jožetom Mermalom – Pripoved o mestu v malem, 10. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 16.5. ob 19h, vabljeni na kratka predavanja, ki se bodo osredotočila na specifične rešitve, ki so uporabne, ko delate responsive. Vsakemu predavanju bo sledil kratek Q&A, na koncu pa po potrebi še en skupni. Obravnavane teme bodo Designing responsive layouts, Defining breakpoints in responsive design, Tools for responsive development, Tables in responsive layouts in še druge. Predavali bodo: Matjaž Korošec, Marko Mrdjenovič, Marko Samastur, Sara Tušar Suhadolc, Davorin Pavlica.

V četrtek 17.5. ob 16h in v soboto 19.5. ob 10h, vas vabino na brezplačna predavanja za starše, kjer bo osnovni cilj informirati o pozitivnih in negativnih vidikih spleta, računalnika in mobilnih naprav....

0 komentarjev

Hewlett-Packard prevzema 3Com

CNet - Hewlett-Packard je včeraj napovedal, da načrtuje prevzem podjetja 3Com, ki ga poznamo predvsem po opremi za mrežno povezovanje. Za podjetje kanijo odšteti 2,7 milijarde dolarjev oz. 7,9 dolarja na delnico, kar je več kot 30-odstotna premija glede na povprečno ceno delnice v zadnjem mesecu. Z nakupom želi HP združiti svoj ProCurve z izdelki podjetja 3Com, s čimer želijo ponuditi boljše rešitve in okrepiti svoj položaj, predvsem na Kitajskem, kjer je 3Com trdno zasidran. Prevzem naj bi bil dokončan v prvi polovici prihodnjega leta.

7 komentarjev

Alphe se poslavljajo

iTNews - Hewlett Packard je objavil vest, da se Alphe, 64-bitni procesorji po enajstletnem stažu, v katerem so preživele marsikaj, vse od dejstva, da so najhitrejši procesor na svetu, pa do tega, da so skoraj izginile, pa tudi mnogo lastnikov, vse od DEC-a, Compaqa in HP-ja, dokončno poslavljajo. Zadnja pošiljka novih AlphaServerjev GS1280 bo zapustila tovarne ta teden. To seveda ne pomeni, da bo podpora Alpham popolnoma usahnila, saj bo Hewlett Packard še vedno proizvajal nove strojne dele in posodabljal programsko opremo, le kompletnih novih Alph ne bo več moč dobiti. Več o tem.

10 komentarjev

Preden pošljete sporočilo v forum, ...

Ko ste že pričakovali zmago enega ali drugega...

vir: OC Prices
OC Prices - ... kjer poteka prepir o tem, kateri proizvajalec procesorjev je boljši, vam svetujem naslednje:
  • Usedite se v svoj najljubši naslonjač, ...
  • ... pomirite svojo vročekrvnost in se čimbolj umirite, ...
  • ... zavedajte se, da so na testu primerjali procesorja dveh glavnih proizvajalcev z isto nazivno hitrostjo, ...
  • ... preden kamorkoli kliknete, naj vas še enkrat opozarim, da se branja lotite mirno in zbrano ...
  • ... nato pa kliknite na ta naslov in preberite članek!
Ste še vedno prepričani v to, da boste pritisnili gumb "Pošlji" ob spisanem sporočilu in se prepirali dalje? [:D]

36 komentarjev

Trg strežnikov: HP na prvem mestu

Vnunet - Združeni Hewlett-Packard je prevzel prvo mesto na lestvici tržnega deleža na strežniškem trgu. Tu je izpodrinil večnega tekmeca IBM, katerega četrtletni prihodki so iz 3.5 MIO GBP (v enakem obdobju lani) padli na 2.9 MIO GBP. Klik!

17 % upad prihodkov pa zna biti -- čeprav ni omenjeno -- za giganta kar hudičev zalogaj. Ne smemo namreč pozabiti, da imajo taka podjetja veliko večja vlaganja v sam razvoj, da vezave sredstev ne omenjam. No, po drugi strani pa je svoj konec tortice izgubil tudi 'združeni' HP, ki ima s 33 % drobtinic za skoraj 1.8 % manj, kot sta jih leto dni nazaj imela HP in Compaq posamezno.

Seveda pa so ti rezultati dejansko samo tržni delež prodanih enot -- ne vključujejo storitev (vzdrževanje), ki so za podjetja še kako pomembna (tiskalniki : kartuše analogija [:)])

0 komentarjev

Compaq in HP

Compaq - Še vedno me vsakič, ko se spomnim, šokira. Vendar pa se je danes ob dvanajstih zgodilo še zadnje dejanje v sagi združevanja Compaqa in Hewlett-Packarda. Da sta od sedaj naprej eno, preverite še na lastne oči na spletni strani "CompaqHP"-ja.

Kdo bo naslednji? IBM in Dell? [:D] AMD in Intel? [>:D]

9 komentarjev

Burner Wars: Imperij Vrača Tožbo

The inquirer - Hewlett Packard je že na tapeti, imena še 30 podjetij, proizvajalcev in uvoznikov "orodij za množično kršenje avtorskega prava", torej CDRW pečk, pa se lahko zdaj zdaj znajde na sodiščih. Nemško podjetje Gema, tožnik, namerava od vsakega (tudi v preteklosti) prodanega pekača kot kazen / prispevek za avtorske pravice / Havaje zahtevati celih 10 evrov. Klikot!

Ja, komaj čakam, da mi iz moje omiljene štacune pošljejo račun za dodatnih 10 evrov, plus DDV, seveda :-)

3 komentarji

Hpaq: 19. marec

Vnunet - Podjetji Hewlett Packard in Compaq sta oznanila datum glasovanja o predlaganem združevanju obeh podjetij. HPjevi delničarji bodo glasovali 19. marca, Compaqovi pa dan kasneje.

Bo pa boj zelo zanimiv: Carly Fiorina je še vedno prepričana v uspeh, medtem ko bodo (no, naj bi) člani Hewlettovega in Packardovega fonda glasovali proti 17,5 MRD GBP vredni združitvi.

1 komentar

Fiorinian Rhapsody

Vnunet - Malce lažja tema: odkar sta HP in Compaq napovedala morebitno združitev podjetij, so obstajala prekrivajoča se področja... posledica tega je in bo odpuščanje. V svojem 'besu' pa so zaposleni spisali nekaj pesmic na račun HPjevega vodstva, predvsem ženskega idola - Carly. Tukaj si lahko preberete eno izmed njih. (Avtorjem bi predlagal, da si ogledajo epske pesnitve našega vrlega aliena .)

0 komentarjev

Težave v HP-Compaq združevanju

Vnunet - Kljub začetnemu entuziazmu večine lastnikov HPjevih delnic, pa je odmevno združevanje doletel nov udarec: proti združitvi bo glasovala družina Hewlett, ki si lasti 5 % delnic računalniškega giganta. Po besedah HP-ja naj ta odločitev ne bi bistveno vplivala na končni rezultat, saj naj bi ostali najvišji v omenjenem podjetju še vedno glasovali za združitev. Klik!

Dodatek: proti združitvi bo glasoval tudi sin ustanovitelja Packarda, David Packard. Sedanje možnosti za uspeh naj bi bile 50 : 50.

5 komentarjev