»

Cherryjeva tipkovnica za Linux

Slo-Tech - Cherry je uveljavljen izdelovalec tipkovnic, ki tako kot konkurenti celo tipkovnice iz nižjega cenovnega razreda opremlja z dodatnimi gumbi, ki služijo predvsem upravljanju večpredstavnih možnosti, npr. regulaciji jakosti zvoka. Kmalu bodo na evropskem trgu predstavili svoj nov izdelek, ki je namenjen operacijskemu sistemu Linux. Tipkovnica bo prepoznavna po pingvinu Tuxu, logotipu Linuxa, in bo imela 29 dodatnih tipk. V Združenem Kraljestvu bo na voljo za slabih 30 funtov, kupec pa bo dobil zraven tudi najnovejši SuSE Linux 9.1. Klik!

28 komentarjev

Morda bi bile stvari lahko celo slabše?

The Register - Za konec delovnega dné vam prilagam povezavo na kritiko e-tekmovanja, katerega pojavnost v Združenem kraljestvu je sponzoriral tudi Intel. Verjetno ste že bili priča slabi organizaciji; konec koncev se vam tudi domače računalo kdaj obesi -- a četudi bi ta pojav poskusili raztegniti na malce večjo skupino računalnikov, bi si le stežka predstavljali stanje, kakršno je vladalo na omenjenem tekmovanju. Menda so bili abaki katastrofalno pripravljeni (in hlajeni nič bolje), osebje (vodje) priganjali tekmovalce k sistemom, varnostniki pa so jim preprečevali dostop... So pa po besedah organizatorjev tekmovalci cel dan imeli na voljo zastonj pijačo in jedačo. Da, to odtehta vse... [>:D]

0 komentarjev

Ime mi je Sergej. Sem kiberločenec.

CNN - Treba bo, ako jemljemo tale članek z resnostjo, narediti več za obstoj zakona. V Združenem Kraljestvu so izprašali kar 90.000 parov, od katerih je kar desetina priznala, da jim internet počasi (a zagotovo) razdira zakon ter idilo v le-tem. Nezadovoljni možje ter nezadovoljne žene internet-obsedenk in obsedencev pravijo, da se zakonci vse preveč posvečajo navideznemu pogovoru po vsemreži ter da dajejo premalo povdarka življenju v mesu in kosteh. Izgleda, da bomo kmalu uvedli nov izraz. Žena me je zapustila zaradi Slo-Techa. Sem kiberločenec :D.

2 komentarja

10 gigabitov v sekundi

The Register - Združeno kraljestvo je prvo, ki je vzpostavilo 10 Gbps povezavo med dvema točkama, vsaj tako pravijo oni. S tako hitrostjo imajo za sedaj povezani samo dve hrbtenični točki, v bližnji prihodnosti treh mesecev pa mislijo z novo tehnologijo opremiti še tri postaje. S stališča prenosa po hrbteničnem omrežju angleškega interneta je bil ta korak že kar nujen, saj bo táko prenovljeno omrežje zdržalo špice obremenitve, ki narasejo tudi do 15 Gbps. Nepredstavljivo :D. Klik!

4 komentarji

Tresoči ploščki: nevarno!

Australian IT - V Združenem kraljestvu so zabeležili prvi primer 'vibracij belega prsta' (glup prevod, vem), bolezni, ki se pojavi zaradi uporabe tresočih se orodij, kot recimo motorne žage, pnevmatskih kladiv... Vzrok za (prvi primer!) pojav bolezni pri petnajstletniku je 'prekomerno' igranje igric na Sonyevi konzoli z uporabo tresočega ploščka. I, porečete, kaj pa se kvalificira kot prekomerna uporaba? Ja, karkoli kar je pač nad priporočili proizvajalca -- v primeru tega fanteta 7 ur dnevno. Bili ste opozorjeni!

6 komentarjev

Macromedia izdala Flash popravek

Newsbytes - Oteževalnik širjenja virusa SWF/LFM-926 se v bistvu niti ne kvalificira kot 'popravek'. Namreč, ne odpravi napake oz. 'dodatka' (feature) v ogledovalniku priljubljenega formata za vektorsko animacijo Flash Player (tako je - nevarnost okužbe pri gledanju v brskalniku ne obstaja), ampak zgolj razveljavi povezavo med programom ter končnico .swf. Ker je srčica virusa v flashovem 'Action Scriptu', ki omogoči interakcijo uporabnika z animacijo, bomo na pravi popravek očitno še malce počakali. Klik!

0 komentarjev

Religija: slo-techer

The Register - Zanimivo - v popisu ljudstva se je v Združenem Kraljestvu na 896. mesto, tik na repu lestvice, prikradla religija 'Jedi Knights'.

Ne - to ne pomeni, da je religija dobila svoje priznanje, le, da je očitno nemalo ljudi na vprašanje o religiji odgovorilo z omenjenim odgovorom. Naj se nas, slo-techerjev, pristojni vladni urad le pazi ko bo opravljalo svojo raziskavo (kot mi je znano, je dolžnost popisovalca zabeležiti dejansko to religijo, pod katero si se predstavil - sicer naj bi bile kršene naše pravice ). vir: The Register

6 komentarjev

Prvi primer "Nintendoitisa"

FOX News - Hm, da se ne bo kdo smejal. Gre za popolnoma resno tadevo! V ZDA so namreč odkrili nekaj, čemur pravijo prvi primer "Nintendoitisa" oziroma poškodb, ki jih otroci dobijo pri prekomernem igranju natelevizijskih drkalic, ki jim nekateri pravijo konzole. Poškode so posledica nenaravne drže in gibov zapestja in rok, po daljšem času pa lahko celo onemogočijo najbolj preprosta opravila, kot je pisanje in podobno. Celotno novico lahko preberete tukaj, jaz pa bi vas rad opozoril, da redno preverjate svojega mlajšega bratca/sestrico/vesoljčka, ki se tako rad igra s konzolami. Če pa ste sami tak slučaj pa naj vam OC bog pomaga...

1 komentar