»

VisionTek Radeon X800Pro

HardOCP - VisionTek, eden izmed prvih ATI-jevih partnerjev, ki je ponudil grafično kartico VisionTek Radeon X800Pro. Kot je razvidno iz imena, kartica temelji na X800 (R420) čipu, ki potrebuje le en štiri pinski molex priključek za normalno delovanje 160 milijonov tranzistorjev. 0.13 mikronski polprevodniki so sparjeni s 256mb GDDR 2ns rama, kar z drugimi besedami označuje ferkvenco 500MHz (1GHz DDR).

Preden se lotite branja testa, je koristno osvežiti, ketere tehnologije nam zmaj sploh nudi. Na testu so primerjali VisionTek X800Pro($399), originalno ATI Radeon X800Pro($399) in tekmeca iz nasprotnega tabora, NVIDIA GeForce 6800Ultra($499).

Za posladek, pa so nam pripravili še rezultate...

13 komentarjev

Oh, Visiontek...

Visiontek - Še pomnite, prijatelji, podjetja Visiontek, od katerega je rulja tako rada kupovala grafične kartice, ki so bile v celoti narejene na nVidiinih procesorjih? No, VisionTek je vlekel precej slabe poteze, ter se dobesedno zaklal s tem, ko je hotel februarja 2002 prodreti na evropski trg. Avgusta so že napovedali bankrot, a se jim je vseeno ponudila rešilna bilka. VisionTek je sedaj popolnoma predan kanadskemu podjetju ATi. To se pozna tudi na njihovi prenovljeni spletni strani. Klik obvezen, vključite zvočnike!

9 komentarjev

Nasvidenje, VisionTek

Reactor Critical - Kaj se zgodi, ko je tekma za kupce prehuda in morajo podjetja znižati ceno na totalni minimum, da bi konkurenčno podjetje propadlo? Lahko propadejo tudi sama.

Tokrat je to Nvidiin zaveznik v ZDA - VisionTek. Nvidia in VisionTek imata sklenjeno pogodbo o sodelovanju (takem, zalo bljižnem). VisionTek je, oziroma je bil, eno glavnih imen v ZDA glede prodaje nVidiinih izdelkov, a se je uštel, saj je svojo proizvodnjo zaupal nekemu brezimnemu kitajskemu podjetju, nato predstavil nekaj neuspešnih prodajnih programov in, najhuje, hotel vstopiti na že tako zelo natrpan evropski trg. To - ga je pa stalo. Glave.

V petek naj bi uslužbenci dobili odpravnine, v prihodnjih dneh bo pa tudi uradno objavljen stečaj. nVidia naj bi že začela pogovore z nekim tajvanskim podjetjem, ki bi prevzelo proizvodnjo in prodajo za ameriški trg. Ta izpad nVidinih izdelkov na ameriškem trgu bo podjetje še dodatno stal, ker postaja ATI vedno močnješi. Pomnite - Hercules in Creative sta se nVidiinim izdelkom že...

0 komentarjev

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

VisionTek tudi v Evropi

X-Bit Labs - Največja žalost je, da številni proizvajalci, ki izdelujejo dobre grafične kartice in si ustvarijo dobro tržišče čez Lužo, nikoli ne pridejo v Evropo. Uporabniki se sicer ne sekiramo preveč, vendar pa je zaradi tega precej obubožana pestrost izdelkov. No, izgleda da Amerika le ni tako velik trg kot si jo nekateri predstavljajo, saj se je eden izmed največjih proizvajalcev grafičnih kartic, VisionTek odločil, da svoj posel razširi tudi v Evropo. V kratkem bodo odprli pisarne v Nemčiji in Veliki Britaniji, ki bodo namenjeni promociji njihovim izdelkom.
Upajmo, da bomo pester program VisionTekovih kartic ugledali tudi pri nas.

0 komentarjev

Potrojitev širokopasovnega dostopa

The Register - Sicer se to na žalost ne bo zgodilo pri nas (ne bi imel nič proti), ampak samo v Veliki Britaniji.
Kot so napovedali pri Jupiter MMXI, se Angliji in Italiji obeta v letu 2002 največji porast gospodinjstev s širokopasovnim dostopom, medtem ko naj bi Belgija in Švedska (ne presenetljivo), ostali državi z največjim procentom teh srečnežev.
Tako pričakujejo vsaj 600.000 gospodinjstev leta 2002 in do 1,2 milijona konec leta 2003, kar se tiče Velike Britanije.
Ko bi se pri nas Telekom spustil na realne cene (in opustil ISDN kot pogoj), bi lahko pisal celo iz izkušenj. Ampak temu na žalost še ni tako.
Če še koga zanima več, lahko izve to tukaj.

7 komentarjev

Titanium kartice

X-Bit Labs - Nvidia je uspešno izdala svojo serijo Titanium čipov, vendar pa marsikoga zanima, katere grafične kartice na teh čipih lahko pričakujemo v prihodnje:

GeForce3 Ti 500:
  • ASUS V8200T5

  • AbsoluteMM Morpheus Titanium 500

  • ELSA Gladiac 921

  • Hercules 3DProphet III Titanium 500

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 500

  • MSI G3Ti500 Pro

  • VisionTek Xtasy 6964

GeForce3 Ti 200:
  • ASUS V8200T2

  • ELSA Gladiac 721

  • Hercules 3DProphet III Titanium 200

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 200

  • MSI G3Ti200 Pro

  • VisionTek Xtasy 6564

GeForce2 Ti:
  • ASUS V7700Ti

  • Gainward GeForce2 TI/500 XP "Golden Sample"

  • Gainward GeForce2 TI/450 TV "Golden Sample"

  • ELSA Gladiac 516

  • Hercules 3DProphet II Titanium

  • InnoVision Tornado GeForce2 Titanium

  • Prolink GeForce2Ti

  • VisionTek Xtasy 5864

Skoraj vse kartice so narejene na podlagi Nvidiinega referenčnega dizajna in delujejo na standardnih frekvencah. Večinoma se razlikujejo samo v barvi tiskanega vezja. Izjeme so samo ASUS-ove kartice, ki ne uporabljajo referenčnega dizajna in...

6 komentarjev

Današnja specialiteta - grafična kartica na žaru

Overclockers Cafe - Overclockers Cafe je pred nekaj dnevi obžaloval izgubo svoje VisionTek GeForce2 GTS grafične kartice. Da bi ohranili spomin nanjo, so se odločili, da čip dajo na verižico. Ker procesorja niso mogli na noben način spraviti s kartice, so se odločili za malce bolj grobo pot. Kartico so polili z bencinom in jo zažgali. Po kratkem pečenju je čip brez problemov odstopil od kartice. Voila - GTS na žaru pripravljen. Celoten proces si lahko ogledate tukaj.

7 komentarjev