»

LEGO bo odprl firmware prihajajočega sistema NXT

Slashdot - Konec avgusta bo LEGO splavil nov sistem Mindstorms NXT. Na Slashdotu so izvedeli, da so pri Legu že sedaj naznanili, da bodo objavili izvorno kodo firmwara in specifikacije sistema NXT v posebnih razvijalskih paketih. Prav tako bodo objavili podrobnosti o strojni in programski opremi vmesnika bluetooth, ki ga uporabljajo.

Zakaj to počno? Enostavno. Pri Legu pravijo, da največ novosti prihaja iz logov uporabnikov. S tem so uporabnikom v največji...

31 komentarjev

Lego predstavlja nov Mindstorms v Las Vegasu

Wired News - Lego Mindstorms je bil ob izidu prava prodajna uspešnica in podjetje se je tega dobro zavedalo, predvsem zato, ker je izdelek od splavitve, leta 1998, pa do danes povzročil pravi val navdušenja v javnosti. Lego navdušenci s(m)o namreč začeli izdelovati svoje lastne kocke, predvsem na področju Mindstorms so bili to zanesenjaki, ki so sami izdelovali najrazličnejše senzorje, ki se jih je dalo priklopiti na centralni računalnik, tako imenovano enoto RCX. Na šovu v Las Vegasu so tako predstavili naslednika veleuspešne serije.

Zaradi tega trenda so se odločili, da spremenijo svoj model kreiranja izdelkov, v svojo tovarno so povabili 14 zanesenjakov iz...

26 komentarjev

LEGO spletni strežnik

Vnunet - Izdelek danskega podjetja, poimenovan 'Mindstorms', je naletel na fantastičen odziv ne le med 'mlajšimi', katerim je bil v prvi vrsti namenjen, pač pa tudi med starejšo populacijo, ki se je spravila na programiranje nemogočega.

Zadnji rezultat pa je dosegel heker 'Christ': v Lego kocke (oz. RCX enoto) je prenesel protokol uIP TCP/IP. Stvar zaenkrat zgolj odgovarja na 'ping' zahtevke, programer pa misli napisati še zelo preprost spletni strežnik. Trenutno ima na voljo še 3 kB pomnilnika, kar pa se mu zdi zelo veliko. Klik!

4 komentarji