»

ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES

Extreme Overclocking -

Na Extreme Overclocking so se ponovno zganili in spisali nov test. No, tokrat so testirali Abitovo grafično kartico iz družine Siluro, ki se imenuje ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES. Kot je moč razbrati, kartica podpira AGP 8x ter uporablja OTES sistem, ki ga najverjetneje vsi poznate

S kartico so bili zelo zadovoljnji, edino kar so ji zamerili, je glasen ventilator in dejstvo, da tehnologija OTES zasede eno prosto PCI režo, kar pa pri današnji integraciji ne bi smel biti problem. Če vas zanima, kako se je kartica obnesla v testnih programih, brž sem.

1 komentar

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot vam je Mate obljubil (sicer je obljubil za včeraj, pa vendar), smo spisali nov test. Sergio se je močno potrudil in se spotil ob testiranju najnovejšega čuda iz Intelovih logov. Vas zanima, kako se obnese Intelov Northwood (P4) 2,2 GHz? Preberite si test.

17 komentarjev

P4 2.2 GHz že v prodaji

The inquirer - Včeraj so večji distributerji začeli s prodajo Intel Pentium 4 procesorjev, ki uporabljajo Northwood (.13 mikronsko) jedro. Le ta deluje pri frekvenci 2.2 GHz. Intel naj bi procesorje začel prodajati po višji ceni, nato pa naj bi jo ob koncu januarja znižal.
Medtem pa naj bi se nekaj testov Northwood procesorja že pojavilo na tej strani.

6 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil včeraj, je danes na vrsti nov test, ki sem ga ponižno spisal samo za vas, drage Slo-Techerke ter spoštovani Slo-Techerji. Na test sem (s pomočjo Goorxa) popeljal devet grafičnih kartic ter vsako od njih izmučil prek vseh meja. Upam, da boste v branju tega dolgo napovedovanega testa uživali.

19 komentarjev

Intel postaja pravi modri dirkač

več strani - Medtem, ko je še pol leta nazaj vse kazalo na to, da je procesorski gigant v ogromnih težavah (pojavile so se celo govorice, da naj bi Intel opustil proizvodnjo procesorjev in se popolnoma preusmeril v storitve!), se sedaj stanje obrača na bolje. Po velikih znižanjih cen Pentiumov4 in RDRAM pomnilnika vse več ljudi začenja razmišljati o vrnitvi k "dobrem starem" Intelu in podjetje ne namerava zapraviti tega pozitivnega naskoka. Trenutno je njihova največja prednost prav v P4 jedru, ki na račun slabših performans (v enem urinem ciklu obdela manj ukazov kot konkurenčni procesorji) omogoča doseganje precej višjih frekvenc. Nekje sredi poletja (delovni načrti omenjajo različne datume) bomo ugledali 2GHz P4, do konca leta pa naj bi že dočakali 2.2GHz primerke. Da bi bila mera polna, obljublja velikan preboj magične 5GHz meje že naslednje leto...
Me prav zanima, kako bo na vse skupaj odgovoril AMD. Njihovi procesorji so dejansko hitrejši (gledano pri enakih frekvencah), toda vprašanje je,...

4 komentarji