»

Nova anketa: še nosite zapestno uro?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, s čim polnite vaš tiskalnik. Večina, oziroma 44% , še vedno najraje poseže po originalni kartuši oziroma tonerju, 40% glasujočih pa sami napolnijo kantice s črnilom/barvo ali pa kupijo cenejše nadomestke.

Ko mi v mojem najpogosteje uporabljanem tiskalniku zmanjka črnila/barve, naredim naslednje:
kupim originalno kartušo/toner44%
(340)
kupim cenejši nadomestek24%
(184)
ponovno napolnim kartušo/toner 16%
(121)
nimam tiskalnika12%
(93)
kupim nov tiskalnik5%
(37)
Skupaj glasov: 775


Tokrat je anketa sproščujoče petkovo obarvana. Zanima nas, koliko vas sploh še nosi zapestne ure?

60 komentarjev

Kitajci bodo iskali po domače

The inquirer - Poročali smo že, da je Google na Kitajskem precej nepriljubljen, saj je odličen vir za iskanje prepovedanih vsebin, kakor smatrajo kitajski voditelji. Verjetno je tudi izdaja novega kitajskega iskalnika povezana s političnimi motivi.

Kakorkoli, China Search Online, kakor se iskalnik imenuje, se lahko menda pohvali s tehnologijo, ki razlikuje med homonimi in različnimi naglasnimi različicami kitajskih besed. Kot poročajo pri Inquirerju, je iskalnik prevzel določen delež uporabnikov ostalih vzhodno Azijskih portalov.

Klik za izvorno novico in klik za iskanje v kitajščini.

5 komentarjev

Radeon RefreshFix 0.98 Beta

Guru 3D - ATI je pred kratkim izdal Radeon RefreshFix različice 0.98, ki vam omogoča poljubno nastavljanje osveževalnih frekvenc v aplikacijah Direct3D in OpenGL (igrah) v Oknih XP in 2000. Programček je sicer še v različici beta, vendar pa vam utegne zelo koristiti, če ste se že naveličali zoprnih 60 Hz v igrah in nočete predčasno k okulistu po očala z 2 cm lečami. Programček si lahko snamete iz Guru3D-jevega arhiva.

1 komentar

Popravljanje poškodovanih CDjev

Burning Issues - Če se vam doma svaljka cela gora poškodovanih CDjev s katerimi nimate kaj za početi dobro premislite, preden jih odvržete. Namreč, če CD ni huje poškodovan oziroma je le popraskan, se težave da odpraviti. Kako in zakaj boste izvedeli v zanimivem Burning Issuesovem članku. Ali se vam zdi zadeva zanimiva boste že vedeli sami, čeprav grem stavit, da bo marsikdo še kako vesel te novice.

4 komentarji

RadeonTweaker

Source Forge - Vsi lastniki Radeonov (koliko pa vas sploh je? [>:D]) boste najbrž zelo veseli te novice. Na Source Forge strani so objavili prvo verzijo RadeonTweaker programčka. Kot lahko sami sklepate, gre za programček, s katerim nastavljate malo morje opcij te grafikulje, med drugim ga lahko (menda...) tudi navijate. Zadevo vsekakor uporabljate na lastno odgovornost, najdete pa jo tukaj.

3 komentarji