»

Računalniki prepoznavajo lažne recenzije

Za zdaj le za chicaške hotele

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Eden izmed vedno večjih problemov na internetu so lažni recenzije ali pa samo mnenja o izdelkih in storitvah, ki jih pod pretvezo kupca pišejo prodajalci sami v upanju povečati zanimanje in prodajo. Dobroverni kupci imajo pri prepoznavanju teh lažnih kosov pisarije precej problemov, ker ljudje po naravi pisani besedi verjamejo. Zato raziskovalci na Univerzi Cornell razvijajo algoritem, ki prepozna lažne recenzije (imenujejo se opinion spam in ne gre za nov izraz).

Najprej so si pridobili bazo podatkov. Skupino ljudi so prosili, da napišejo lažne recenzije o 20 hotelih v Chicagu, ki so jih potem skupaj z resničnimi recenzijami analizirali. Ugotovili so, da se lažni sestavki jezikovno razlikujejo od resničnih. Imajo več...

4 komentarji

.recenzija Nova

Slo-Tech - .ponoviti kanim ne izkušnje tele :zagotavljam vam Nekaj

!Klik .nedobesedno in Dobesedno .kazalca urinega smeri nasprotni v sneman ,neklišejsko kako o ,je ki - Memento film ogledal je si ,recenzent gorostasi naš ,DJSergioDr .kratek bom zato ,muka je makroja učinkovitega enega uporabe brez tegale pisanje ,Okej

12 komentarjev

Vojna Zvezd II: Vsaka slika posebej!

Yahoo News - Učili so nas starši, učitelji, dobrohotniki ter naivneži: Kraja se ne izplača! Enako velja tudi v tem primeru, saj sta dva nadobudna Kanadčana izpred nekega kinematografa iz Ontaria ukradla kanister s filmom Star Wars, Episode II. Frajerja sta nato odprla e-dražbo, kjer sta zgoraj omenjeni skupek celuloida hotela prodati za 3000 ameriških dolarjev. Policija je to tudi ugotovila ter poslala agente pod krinko v akcijo, kjer so si priborili končno ceno 2500 zelencev. Po sklenjeni ponudbi sta prodajalca odšla brez denarja in z lisicami. Klik!

3 komentarji

DVD recenzija

Slo-Tech - Slaine si je ogledal film "Rat Race" ter ga za Slo-Tech tudi opisal ter komentiral. Ta prismuknjena komedija se je vtisnila v spomin marsikateremu gleduhu zabavnih, ne(s)miselnih filmov. Predlagam, da si ga za sporstitev tudi sami ogledate, ter nato objavite svoj komentar. Tukaj.

0 komentarjev

Magičnih 50

Slo-Tech - Ja, prav ste prebrali. Pred kratkim smo prešteli dosedanje recenzije in ugotovili, da smo si za vas ogledali in opisali že kar 50 DVD-jev. Zasluge za tak dosežek gredo prav vsem, ki so opisali kak film, zatorej ne pozabimo na začetnike pigeon-a, Brody-a ter Smirnoff-a, kot ne na novega recenzenta Slaine-a. Z upanjem, da ste z našim delom zadovoljni, vam sedanja recenzenta obljubljava, da vas bomo na Slo-Techu še naprej razveseljevali z novimi in kvalitetnimi filmi ter recenzijami.

1 komentar

Nova DVD recenzija

Slo-Tech - DrSergioDJ je priden ter piše DVD recenzije. Tokrat je na vrsti film, ki je razdelil gledalce dobesedno na dva tabora: goreče pristaše ter goreče nasprotnike. Medtem ko so nekateri šli ta film gledat tudi po trikrat, so drugi nad njim obupali že po pol ure. Kakorkoli, Magnolia je brez dvoma nekaj posebnega. Za našega ocenjevalca nekaj v pozitivnem smislu. Ogled ter komentar obvezen .

1 komentar

Nov DVD

Slo-Tech - Torej, teden je okoli, čaka vas nova DVD recenzija. Tokrat jo je za vas napisal DRSergioDJ, opisal je pa film The Matrix, ki ga je potegnil kar iz svoje zbirke DVDjev. Ta daljši opis si preberite tukajle. O njegovi prihodnosti kot DVD recenzorju pa seveda odločate vi .

19 komentarjev