»

NEST.2004

Slo-Tech - Čez natančno en teden bo v Sečovljah NEST.2004. Poleg kar nekaj zanimivih predavanj ter tekmovanj v nekaj računalniških igrah je to tudi priložnost da pobliže spoznamo smrtne sovražnike iz debat v forumu. Trenutno je dvorana 63,5% zasedena, zato vam priporočamo, da pohitite s prijavami, saj brez prijave vstopa v polno dvorano ne bo.

Zaradi velikega povpraševanje smo v program dodali še tekmovanje v CS. Tekmovanje bo izvedeno samo v primeru da bo povpraševanje obstajalo tudi na NESTu.

Še enkrat vam sporočamo, da vas bomo v primeru, da bo vaš računalnik okužen s kakršnimkoli ZlimProgramjem, vrgli iz dvorane.

19 komentarjev

Distributed RC5-64 #2

Distributed.Net - Po štirih mesecih vam spet poročam, kako napredujemo pri iskanju zmagovitega ključa. Zadnjič, ko sem o tem pisal, smo pregledali okoli 70% ključev, sedaj pa smo jih pregledali že deseterico odstotkov več. Z včerajšnjim tempom bomo pregledali vse preostale ključe najkasneje v 259 dneh, a se to kani zgoditi dosti prej. Če se sprašujete, zakaj sodelovati pri iskanju ključev, naj povem, da ob morebitni najdbi ključa dobite 2000 zelencev. Za več informacij poglejte na ta naslov.

16 komentarjev

Altavista stagnira

The inquirer - Altavista je bila v "zlati dobi interneta" (ko smo na splet hodili še z Netscapi 2.0 in 3.0, hehe ) in v času, ko je bil Digital še samostojno podjetje eden izmed najboljših spletnih iskalnikov brez prave konkurence. Vendar pa najboljši ponavadi zaspijo na lovorikah (poglejte si malo 3dfx in Matrox), zato je Altavista vse bolj stagnirala, dokler jo ni prehitel Google, ter nekateri popolnoma nepomembni iskalniki. Da z Altavisto nekaj ni v redu priča dejstvo, da uslužbenci že od julija naprej niso posodobili svoje baze povezav, ki jih išče crawler (poseben program, ki na internetu išče povezave), ter odpustitev 160. uslužbencev. Kljub malce zaspanemu delovanju Altavistine ekipe, pa le-ti sporočajo, da bo Altavista poizkušala ohraniti ugled, ki si ga je tekom let pridobila med uporabniki.

0 komentarjev

Lanparty BIG #2 se bliža

Slo-Tech - Fantje s Slo-Lanparty strani sporočajo, da se njihov hčerinski megaprojekt z imenom Lanparty BIG #2 približuje z veliko naglico. Če še ne veste, bo šlo za največji slovenski Lanparty doslej, s turnirji, DVD wallom in raznimi predstavitvami. Fantje sporočajo, da so zaradi velikega zanimanja morali povečati maksimalno število udeležencev na 120, toda s prijavo raje pohitite, da ne bo zmanjkalo prostora. Če je to res (in ne gre za poceni reklamo ), se nam obeta res zanimiv dogodek... Več informacij najdete kar na njihovi domači strani.

0 komentarjev

Jet Panel

X-Bit Labs - ASUS je s svojim iPanelom dosegel kar precejšenj uspeh na tujem trgu in ni čudno, da so se začele pojavljati razne kopije dotičnega pripomočka. Pogojno bi za eno izmed njih lahko označili tudi Jetwayev Jet Panel. Za razliko od iPanela, je Jet Panel v bistvu le malce nabildano hladilno ležišče za diske, torej nima LCDja in gumobv za "hitre funkcije". Kot takšen je tudi precej manj zanimiv, je pa res, da dela na vsaki matičnih plošči, ki ima dodatne izhode za USB. Večina vas bo verjetno rekla "krneki" in v trenutku pozabila na vse skupaj, toda za tiste, ki vas zadeva zanima, je tu še povezava.

0 komentarjev

Izdelava lastnih mrežnih kablov

LAN Decay - Tega članka pa se boste verjetno razveselili vsi "Sam svoj mojster" tipi. Na LAN Decay strani so namreč objavili navodila za izdelavo lastnih mrežnih kablov. Meni sicer dotično početje ni najbolj jasno, saj kabli navsezadnje niso tako dragi, da si jih nebi mogli privoščiti, pa tudi dobiti jih ni težko... Kakorkoli, če vas zadeva zanima, si članek le oglejte. Samo ne kriviti koga drugega za skurjene mrežne kartice ali kakšne druge posledice [:))].

3 komentarji