»

Amazon najavil pretočen igričarski servis Luna, kroglaste zvočnike Echo in hišnega drona s kamero

novi Echo Dot Kids

Slo-Tech - Na svoji jesenski hardverski predstavitvi so pri Amazonu oznanili nekatere pričakovane naprave in storitve, kot je lasten pretočni servis za igranje iger in nove izvedenke pametnih zvočnikov ter routerjev; pa tudi kakšno nenavadnost, kot je majhen leteči dron za varovanje notranjih prostorov.

Jesenski čas pred zimsko prodajno norijo ima za lastno tiskovko rezerviran tudi Amazon. Lanska je bila osredotočena predvsem okoli tlačenja Alexe v vse mogoče reči, letošnja pa je bila malce bolj raznolika. V prvi vrsti zaradi najave pretočnega igričarskega servisa Luna, s katerim se Amazon na temelju svoje močne hrbtenice v oblaku AWS spušča v neposreden boj z Googlovo Stadio, Microsoftovim xCloudom in drugimi. Luna bo znala igre pretakati na PCje, mace, Fire TV in tudi iOS. Slednje je še posebej zanimivo, ker je Apple v začetku septembra posodobil pravilnik App Stora na način, ki močno ovira aplikacije za streamanje iger. V Amazonu so se temu elegantno izognili tako, da Lune na iPhonih ne...

11 komentarjev

Tisto, kar je ostalo od obširne najave procesorjev GF4

Guru 3D - X-bit labsi so pred kratkim napisali izjemno podrobno novico o prihajajočih Nvidiinih procesorjih GeForce 4. Izgleda, da celo preveč podrobno, saj je Nvidia zahtevala, da novico nemudoma odstranijo. Na internetu gotovo obstajajo strani, ki so novico skopirale, vendar pa so zaradi strahu pred Nvidio tudi te večinoma odstranile "sporno" besedilo. Ostane nam samo še Guru3D, ki je objavil povzetek, ki pa je zaradi umika originalnega članka tako dragocen, da ga bom kar prekopiral. Pravi naslednje:

So, the new NVIDIA graphics chip, just like GeForce3, will be manufactured with 0.15micron technology. However, the number of transistors used in it will reach 63 million, and the working frequency will be increased up to 300MHz. Here the natural question arises: how on earth NVIDIA managed to increase the chip working frequency so greatly without shifting to a new finer manufacturing technology, especially since NV25 should be more architecturally complex than GeForce3? The answer to this...

7 komentarjev

Ekstremizem

Guru 3D - Bladerunner, ekstremist, je naredil vodno hlajenje za svojo GeForce3 grafično kartico. In to ne kar tako malo-tu-malo-tam, ampak res lepo hlajenje. En vodni blok je dal na pomnilnik, drugega pa na jedro samo. Vse je res lepo zbrusil in polakiral... in objavil. Ko pa je to umetnino zagledal CEO iz Nvidie se mu je ideja zdela tako genialna, da je od Bladerunnerja odkupil vodno hlajeno GeForce3 za dve GeForce3-jki in majico.

7 komentarjev

Nvidia spreminja tradicijo

The inquirer - Nvidiin 6 mesečni razvojni cikel je za večino postal nekaj povsem samoumevnega, kar niti ne preseneča glede na to, da ga podjetje forsira že kar nekaj let. Ta strašanski tempo je že pustil posledice na industriji grafičnih kartic (propad počasnejših podjetij, vedno višje cene, vprašljivost nakupa vedno novih in novih kartic...), toda sedaj je čas za predah. Sodeč po The Inquirerju bo Nvidia prvič po dolgem času opustila ta cikel in si vzela nekaj predaha.
Razlogov je po vsej verjetnosti več. Podjetje se je zadnje čase raztegnilo na nekatere druge trge in paralelno razvija kar nekaj zahtevnih produktov (Crush čipovja, grafične čipe za konzole...) in normalno je, da ne zmorejo takega tempa, kot so ga prej. Po pravici povedano pa ta tudi ni potreben, saj je konkurenca sedaj že v precejšnjem zaostanku. Kaj nam torej pripravljajo?
Konec poletja ali začetek jeseni bomo videli nove čipe nižje kategorije, NV17. Šlo bo za nekakšnega naslednika MX procesorjev, torej GeForce3 MX. Te kartice...

1 komentar

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision je predstavil svojo grafično kartico, ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails, ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369, vključuje pa celoten retail paket (Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific, InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out. Pa še v dokaj lepi črni barvi je .

Več se nahaja tukaj.

14 komentarjev

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision,je predstavil svojo grafično kartico,ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails,ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369,vključuje pa celoten retail paket(Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific,InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out.Pa še v dokaj lepi črni barvi je

Več se nahaja tukaj .

4 komentarji