»

Multimedijski performans FIJUU v Krškem

Slo-Tech - V petek, 4. novembra, se bo v Multimedijskem centru Posavja, v Krškem, predstavil priznani multimedijski umetnik Julian Oliver s svojim projektom FIJUU.

Umetniška inštalacija, ki jo bo predstavil avtor osebno, na zanimiv način obravnava interakcijo računalniške grafike in zvoka. Obiskovalci lahko s pomočjo domiselno zasnovanega 3D grafičnega vmesnika preko igralnih ploščkov aktivno sodelujejo in upravljajo virtualne inštrumente ter s tem ustvarjajo improvizirano glasbo.

Projekt Fijuu je bil pred tem predstavljen in nagrajen na mnogih festivalih, v Sloveniji pa ga imamo tokrat priložnost videti prvič.


7 komentarjev

Brez Intelovih znižanj do oktobra

X-Bit Labs - V zadnjem času smo bili priče dvostranskemu zniževanju cen procesorjev. Žogico sta si podajala oba giganta, AMD in Intel. A tokrat je na strani X-bit Labs moč zaslediti novico, da je Intel najavil, da ne bo več zniževal cen svojim procesorjev vse do oktobra. Znano je, da bodo cene Pentiuma 4 močno padle 26. oktobra, pred tem pa nič. Ali daje dejstvo, da Intel ne bo znižal cen celo četrtletje, prednost AMD-ju? Glede na to, kar smo videli v zadnjem času, je sicer čisto možno, da bo še pred oktobrom prišlo večjih do sprememb. Preberite si novico, v kateri si lahko ogledate tudi najverjetnejše cene Pentiumov po 26. oktobru.

19 komentarjev

50 let sledilne kroglice

Slashdot - Pred časom smo bili priča kar nekaj pomembnim obletnicam, ki so bolj ali manj zaznamovale računalniško industrijo v preteklosti. Praznovali smo 30. obletnico elektronske pošte, 20. obletnico osebnega računalnika in 10. obletnico obstoja operacijskega sistema Linux. No, kljub temu, da so se najpomembnejše obletnice že zvrstile, pa smo pred kratkim dočakali še eno - 50. obletnico sledilne kroglice. Mogoče boste nekateri zavijali z očmi, vendar pa je sledilna kroglica izum, iz katerega se je kasneje razvila miška. Če hočemo biti bolj natančni, lahko ugotovimo, da se je sledilna kroglica razvila iz navadne kegljaške krogle, prišla pa je iz vojaških logov, kjer so pred 50. leti imeli blazne probleme s pomikanjem kurzorja. Od odkritja sledilne kroglice, preko odkritja in razvoja miške vodi bralca precej poučen in zanimiv članek, ki ga enostavno morate prebrati.
Kdo bi si mislil, da so moramo za klikanje po Excelu in igranju iger zahvaliti ravno kegljaški krogli :). ...

2 komentarja

Računalniška umetnost drugič

Overclockers Australia - Že pred časom smo bili priča izdelavi izjemnega modificiranega ohišja, ki je bil narejen na temo filma Osmi potnik, pred kratkim pa se je nek navdušenec spomnil, da naredi drugo verzijo ohišja na to temo. Nastal mu je zares mojstrski izdelek, ki se ga zagotovo nebi branil prav nihče. Slike tega izjemnega ohišja si lahko ogledate tukaj, za malce bolj lene uporabnike pa bom dodal slikico kar zraven novice .

0 komentarjev

LED nalepka

Icrontic - Če ste navdušen modifikator, ste svoje ohišje že gotovo razrezali na prafaktorje in ga opremili z ogromnim številom lučk (OK, ledic), raznih LED trakov, barvnih olepšav in še kaj bi se dalo najti. Če ste opravili vse zgoraj navedene modifikacije, ste gotovo napravili mojstrovino, ki je vredna vseh pohval, vendar pa ste imeli občutek, da vašemu izdelku manjka neka malenkost do popolnosti. Mogoče "LED nalepka"? Če ima vaše ohišje prostor za nalepko, ki kar "vpije" iz mojstrsko modificiranega ohišja in bi ga čim prej radi izkoristili za še eno olepšavo, potem si morate ogledate to stran, kjer so se podali na to na prvi pogled dokaj enostavno modifikacijo. Članek so spisali na podlagi že...

0 komentarjev

TweakTownova ohišja

Tweak Town - TweakTown gosti veliko idej. Tako imajo na njihovi strani kar oddelek z modificiranimi ohišji. Kot po naključju je pa imel naš zagrizeni forumaš ^Ganja^ malo preveč časa. Spravil se je ter poiskal njegove osebne favorite. Temu se bi pa lahko reklo "prepuščanje domišljiji prosto pot". Meni osebno so ta ohišja zelo všeč. Ko bi le imel čas igrati se s tem... Thnx, ^GanjA^!

9 komentarjev