»

CoolerMaster Hyper Sphere

Hyper Sphere

The inquirer - CoolerMaster je predstavil svoj nov hladilnik za procesorje na podnožjih AM2, s939 ter LGA 775 z imeno Hyper Sphere. Gre za HeatPipe hladilnik zanimive oblike, ki spominja na školjko. Iz bakrenega dna hladilnika izhajajo bakrene vroče cevke ter aluminijasta hladilna rebra sredi katerh se nahaja ventilator, ki skrbi za pretok zraka skozi rebra.

Za prve teste zmogljivosti novega hladilnika bo potrebno počakati še nekaj časa, upajmo da bodo rezultati vsaj tako zanimivi kot oblika hladilnika.

Več o tem v izvorni novici na...

20 komentarjev

Prihaja Zalman VF-900

Zalman VF900

Frosty Tech - Podjetje Zalman, ki je znano po izdelavi kakovostnih in zmogljivih hladilnih elementov za računalniške komponente, je na CES 2006 predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, Zalman VF-900. Hladilnik je izdelan iz bakrenih hladilnih reber, postavljenih v krog in dveh HeatPipe cevi. Za pretok zraka čez rebra skrbi 80 mm ventilator, z možnostjo nastavitev od 1350 do 2650 obratov na minuto. Dimenzije hladilnika so 96x96x30 mm, tehta pa skromnih 187 gramov.Hladilnik bo primeren za hlajenje grafičnih kartic obeh gigantov, ATI-ja in nVidie, najverjetneje pa na voljo le z bakrenimi rebri, saj AlCu (kombinacija aluminija in bakra) verzije naj ne bi izdelovali. Poleg hladilnika...

16 komentarjev

Gigabyte 3D Cooler-Ultra GH-PCU31-VH Heatsink

3dXtreme - V zadnjem času smo deležni kar veliko rešitev za hlajenje s tehnologijo HeatPipe, ki omogoča dokaj učinkovito hlajenje brez dodatnih ventilatorjev. Tokrat opisani hladilnik je sicer grajen na tehnologiji HeatPipe, vendar ima dodan ventilator (ki je v sam hladilnik vdelan kot nekakšna turbina). Izgled hladilnika je nekaj posebnega (izgleda kot nekakšen filter zraka pri avtomobilu), zanimiva pa je tudi sama teža hladilnika, ki znaša kar zajetnih 780 gramov. Hladilnik je narejen tako za SocketA procesorje kot tudi za P4 in prihajajoče Athlone 64. Test, ki so ga...

6 komentarjev

Hladilnik s "toplotno pipo"

Club Overclocker - Na ClubOC so na test dobili zanimiv hladilnik s tehnologijo "toplotne cevi" oziroma s HeatPipe-om. Kaj to je za eno čudo? Tisti, ki Slo-Tech spremljate že dalj časa, veste, da je to tehnologija hlajenja, ki deluje na principu hlapenja tekočine, in da lahko na eni strani sistema proizvede precej nizke temperature, medtem ko pa na drugi zopet precej visoke. Za tiste, ki jih zadeva zanima, si preberite tole, kjer imate dokaj podroben članek o toplotnih ceveh.
Sedaj pa nazaj na temo novice. Kot sem rekel, so na ClubOC stestirali hladilnik s to tehnologijo in po navdušenju opisovalca sodeč, mora biti zadeva kar dobra. Je popolnoma bakrena in ima zelo preprost način pritrditve. Ime ji je: Cooler Master HHC-001 "Heat-Pipe".

6 komentarjev

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev

Naslednik HeatPipe tehnologije?

ZDNet - HeatPipe je tehnologija, namenjena hlajenju naprav v stisnjenih prostorih. Medtem, ko se nikoli ni uveljavila v osebnih računalnikih, je zelo popularna na področju prenosnih naprav in računalnikov. No, podjetje Novel Concepts je najavilo njihovo IsoSkin tehnologijo, ki je v bistvu nekakšna evolucija HeatPipea. IsoSkin sestavlja dva kosa kovine, ki sta med seboj ločena in napolnjena z nekaj grami vode v vakumu. IsoSkin tako odvaja toploto z vročega mesta in jo enakomerno prevaja na okolico in tako hladi celotno napravo. Največja prednost IsoSkina je njegova majhnost in tako ga nameravajo vgrajevati v mobilne telefone (Vodno hlajeni mobiteli? Yeah!) in majhne prenosne diske za prenosnike. Prvi IsoSkin prototipi naj bi se pojavili v roku enega leta. Če vas zanima več o tej novi tehnologiji hlajenja, kar pojdite sem.

1 komentar

HeatPipe tehnologija

Bench Test - HeatPipe prenos toplote se vsake toliko časa pojavi kot veliki bum na računalniški sceni. Spomnite se samo kontraverznega CoolerMasterjevega hladilnika ali pa Toshibe, ki je svoje nove prenosnike opremila s HeatPipei. Za kaj v bistvu sploh gre? Zelo, zelo poenostavljeno rečeno gre za vodno hlajenje v malem in če vas zanima kaj več, vam resnično priporočam ogled odličnega članka na BenchTestu. Tip se je celo spravil delati svoje lastne testne modele HeatPipe hladilnikov in moram priznati, da se je zadeve lotil pošteno!

0 komentarjev