»

Google Docs dobiva nove funkcije

Google Docs

CNet - Praktikanti so letos poleti v Googlu izboljševali njihov paket Docs, ki je tako dobil vrsto funkcij, primernih zlasti za učečo populacijo. Tako lahko sedaj v okviru Googlovih dokumentov pišete matematične formule v LaTeX-u (mimogrede, to z ukazom [st.latex enačba] podpira tudi naša stran), kemikom pa bo zadoščalo pisanje v podpisanem in nadpisanem načinu. Celotne prevajalske sposobnosti so integrirali v dokumente, tako je prevajanje sedaj možno poklicati hipoma ali pa zgolj pogledati neznano besedo pri pisanju eseja v tujem jeziku in podobno. Na ta način želi Google doseči vse možnosti, ki jih svojem paketu Office ponuja Microsoft. Slednji ima sicer 16 let prednosti pri razvoju, a se mu Google odlično bliža.

6 komentarjev

Lanparty BIG #2

Jaz - Fantje s Slo-Lanparty obveščajo vse iger željne Slovenčke, da se pripravlja Lanparty BIG #2. Šlo bo za zelo velik Lanparty, po njihovih podatkih je zgornja meja igralcev kar 100! Da se fantje trudijo, kaže dobra lokacija ter dodaten program, ki bo potekal ob prireditvi (DVD kotiček, mogoče celo kaj od nas Slo-Techerjev... ). Datum za prireditev, ki bo po trditvah organizatorjev držal 100%, je 30.6.2001 - 1.7.2001. Čimvečja udeležba je zaželena, več informacij pa dobite kar na njihovi strani.

2 komentarja

Laško ali Union?

Jaz - Heh, računalničarji smo vedno bili znani po tem, da obožujemo razne pijače na osnovi hmelja, oziroma po domače povedano pivo. V Sloveniji je situacija pač taka, da imamo na voljo dve veliki pivovarni, obe dokaj kvalitetni (ne bom povedal, katera se meni zdi bolj [:P]) in mnenja se na to temo krešejo že celo večnost. No, sedaj je vojna med Laškim in Unionom izbruhnila tudi v našem forumu! Zaenkrat poteka glasovanje, potem pa bomo prešteli vse glasove in določili "uradno pivo Slo-Techerjev". Torej, pojdite glasovati!

1 komentar

Ups...

Jaz - Danes popoldan sem nam je zgodila ena neprijetna stvar, namreč na strežniku nekaj ni bilo ok in zato nikakor niste mogli priti do naših strani [;(]. Se opravičujemo in upamo, da se te stvari v prhodnosti ne bodo več dogajale [:D].

5 komentarjev