»

Narejeno za navijalce

Digit Life - Pomnilnik je vedno bolj pomembna komponenta, saj na naših računalih poganjamo vedno več zahtevnih aplikacij. XtremeDDR je tokrat predstavil dva nova pomnilniška modula osnovana na Samsung CCC4 oziroma CCCC jedru. Prvi se bo ponašal z oznako PC3500+, drugi pa s 3700+. Vtaknili jih bomo lahko v matične plošče, osnovane na 875P, 865PE, 845PE, KT400, SiS 648DX, VIA P4X400 ali nVidia nForce2 vezjih. Preden pa se odločite za nakup, si oglejte seznam 100-odstotno združljivih matičnih plošč.

0 komentarjev

IBM najavil dva nova LCD monitorja

IBM-ova lepotca

vir: Digit Life
Digit Life - Sedaj, ko prihajajo v veljavo LCD monitorji, vedno več podjetij opušča proizvajanje CRT monitorjev in se osredotoča na proizvodnjo LCD zaslonov. Podjetje IBM je tokrat najavilo dva nova zaslona v črnem ohišju, imenovana ThinkVision L170P in ThinkVision L170, za ceno 600 oziroma 497 ameriških dolarjev. ThinkVision L170P se bo ponašal z DVI-D izhodom, svetilnostjo 250 cd/m2, kontrastom kar 500:1, imel bo 25 milisekund odzivnega časa ter vidni kot 170 stopinj. Šibkejši bratec bo, kar se tiče specifikacij, šibkejši, saj bo imel nižje kote gledanja ter slabši kontrast, teža obeh pa se bo gibala okoli znosnih šestih kilogramov. Klik!

3 komentarji

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Nov test

Slo-Tech - Goorx, naš paranoični strokovnjak za hladilnike, je še tretjič napisal test teh kovinsko-plastičnih zadevic. Tokrat je v roke vzel celo paleto hladilnikov, katerim je pa skupna samo ena točka - v Sloveniji jih ne boste dobili, njihov nakup je pa v večini možen samo iz ZDA. Kako se obnesejo znana imena iz sveta navijalcev, kot so Silverado, Zen ter CoolJag? Naj vas vodi naš novi test!

2 komentarja

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil štiri novice spodaj, smo objavili nov test. Goorxu so bilo v roke izrečeni trije hladilniki za procesorje, ki se ponašajo s tem, da znajo delovati ušesom prijazno. Dva nova Zalmana ter Thermaltakeovega Volcana 7 je Goorx popeljal čez procesor pri dveh frekvencah ter dveh fazah obremenitve. Rezultati so precej presenetljivi. Branje je obvezno! "In vse tiho je bilo..."

8 komentarjev

Test procesorskih hladilnikov

Slo-Tech - Berem forum ter gledam - vprašanja o nabavki hladilnika za procesor se kar vrstijo. Temu trpljenju sem se odločil narediti konec ter ukazal goorxu, naj spiše test HSF (Heat Sink and Fan) enot za procesorje. Stestiral jih je kar na kile, saj se jih je pod njegovimi rokami znašlo kar dvanajst, podjetij Thermaltake ter Zalman. Test je izjemno zanimiv, saj lahko zveste, kaj je čar novega pahljačastega Zalmana, kakšen hrup spušča Dragon Orb ter ali je nakup Chrome Orba sploh še smiseln. Ogled obvezen! Pa naj še kdo reče, da vas ne razvajamo...

10 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil včeraj, je danes na vrsti nov test, ki sem ga ponižno spisal samo za vas, drage Slo-Techerke ter spoštovani Slo-Techerji. Na test sem (s pomočjo Goorxa) popeljal devet grafičnih kartic ter vsako od njih izmučil prek vseh meja. Upam, da boste v branju tega dolgo napovedovanega testa uživali.

19 komentarjev