»

Ohišje iz naravnih materialov

Bit Technologies - V svetu modifikacij največ veljajo modifikacije, ki so zasnovane in izvedene v domači delavnici. V take modifikacije je vloženega veliko truda in živcev, saj se človek neredko sreča s težavami in problemi, katere je treba rešiti na pameten način.

Tole ohišje je prav iz teh voda. Narejeno je iz lesa, z dodatkom pleksi stekla. Ohišje si je avtor zamislil sam, ter ga tudi izvedel z maksimalno natančnostjo. Članek, ki ga lahko preberete na Bit-Tech, govori o nastanku tega, postopku izdelave, barvanju določenih delov ohišja, ter reševanju nastalega problema pri izdelavi.

Avtor članka je za izdelavo porabil 5 mesecev (od začetka, ko je prišla ideja, pa do konca, ko je nastal končni...

17 komentarjev

Intelove novoletne zaobljube

The inquirer - Na koncu vsakega leta podjetja predstavijo načrte za naslednje leto. O teh načrtih se potem piše večino decembra in januarja. Manjkrat pa vidimo analizo, koliko obljub so uspeli na koncu leta uresničiti. The Inquirer je tokrat pogledal, kaj so pri Intelu od svojih obljub izpolnili.

Glede na načrt predstavitve izdelkov, ki so ga delili lanskega decembra, bi danes morali že uživati ob 3,4 GHz Prescottu, izdelanem v 90-nanometrski tehnologiji. Kakor vemo, to ni tako, saj je trenutno največ, kar je mogoče dobiti, Pentium 4 Extreme Edition. Avtor članka predvideva, da so vzroki za zamude Prescotta težave s pregrevanjem. Vendar tudi napovedani procesorji za 2. februar (glej povezano novico) ne bodo tisto, kar so obljubili pred enim letom. Bomo videli, kako se bodo obnesli v testih sedaj, ko AMD vedno bolj pritiska s svojimi Opteroni.

5 komentarjev

X-Wing 101 ohišje

Mikhailtech - Zanimivo industrijsko ohišje po imenu X-Wing 101 proizvedeno od podjetja Color Cases, se ponaša z lepo barvo, veliko možnostmi za hlajenje (veliko lukenj za ventilatorje), lepim izgledom ter relativno prostornostjo. Toda ima tudi precej napak. Recimo neuporabna zgornja in spodnja luknja za 5.25" enote in podobno... Toda te novice ne pišem zato, da bi vam predstavil ohišje, marveč zato, da bi vam pokazal tole: Kaj je to, sprašujete? To je "dimnik" oziroma luknja za izpih vročega zraka na vrhu ohišja. Če potrebujemo odjem vročega zraka iz ohišja, enostavno pritisnemo in zadevica se odpre. V njej pa lepo tiči ventilator, ki poskrbi za...

5 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Po kakšnem tednu odmora od člankov smo se vrnili. Tokrat nas je presenetil eden od forumašev - nojus - saj je poslikal ter opisal postopek modifikacije svojega ohišja. Vanj je izvrtal luknje za ventilatorje, vgradil pleksi steklo ter varčno žarnico. Celotno ohišje je, z ventilatorji in CD enotami vred, nato še pobarval. Branje obvezno.

8 komentarjev

Modifikacije ohišja z malo orodja

Overclockers Australia - Skoraj vsak Slo-techer je že načrtoval modifikacijo svojega ohišja, predvsem kakšne dodatne luknje za dodatni pretok zraka. Nekaj od teh načrtov je tudi uspelo doseči konec in nastale so lepe umetnije. Dosti načrtov pa je šlo rakom žvižgat, ker v domači delavnici ni bilo dovolj orodja. Tega problema so se lotili avstralski overclockerji. Z vrtalnikom, svedri, brusom in z nekaj dodatnega povsem običajnega orodja so naredili izjemno lepo luknjo za pritrditev ventilatorja. Kako so to naredili pa si poglejte sami.

0 komentarjev

Zanimiva modifikacija

Overclockers.com.au - Avstralski overclockerji so objavili članek o majhni in preprosti, a toliko bolj uporabni modifikaciji (takšne so najboljše ). Zadevica se ukvarja s problemom uporabe velikih in močnih ventilatorjev v računalniku. Takšen ventilator je problematično priklopiti na matično ploščo, saj zaradi prevelike porabe lahko povzroči nestabilnost, če pa ga priključimo na MOLEX konektorje, pa ne moremo spremljati števila vrtljajev. Rešitev je v bistvu zelo preprosta, potrebujete le spajkalnik in nekaj dobre volje...

5 komentarjev

Modificiranje ohišja

Hardware OC - Našel sem še en vodič, o modificiranju ohišja - natančneje o vrtanju lukenj v ohišje. Če ste to sami že poskusili, gotovo veste, da to ni ravno mačji kašelj. Obstaja več različnih metod, od katerih so nekatere bolj, druge manj ugodne in učinkovite, izbira pa je odvisna od orodij, ki jih imate na razpolago. Najenostavnejša je uporaba navadnih klešč za pločevino in starega dobrega vrtalnika. Če jo imate, je bolje vzeti žago za rezanje lukenj, ki se jo pritrdi na vrtalnik (bor mašino). Res, da je okorna, a luknje narejene z njo so lepe. Najhitrejša možnost, ki v tem članku na žalost ni opisana, je vbodna žaga. Zelo koristen pripomoček je tudi pila, ali še bolje brusilni kamen za vrtalnik.

0 komentarjev