»

Redno lakirajte DVDje in se obranite korozije

SMH - Ne, nismo rumeni tisk, zato tovrstnih strokovnih izjav ne bomo pisali. Je pa v njej delček resnice: DVDji rjavijo.

V raziskavah so namreč ugotovili, da naj bi približno 10 % izdelanih DVDjev imelo napako, ki naj bi bila stiku obeh plasti ploščka. Ker o koroziji inu redukciji ne vem prav veliko (sem pač družboslovec), vam predlagam branje novice.

Zanimive so tudi reakcije podjetij: Rohan Byrnes je temeljito (beri: mikroskop) pregledal zbirko svojih prek 350 ploščkov ter našel 4 problematične enote. Te je z izsledki analiz posredoval distributerjema, ki sta jih menda zamenjala -- nekaterim drugim pa naj bi reklamacijo zavrnili, saj je pretekel rok 90 dni. Klik!

Tip zavarovanja, ki ga želim skleniti: zaščita wareza pred naravnimi dejavniki.

3 komentarji

Vantec Tornado

MODTHEBOX - Vantecovi ventilatorji Tornado danes spadajo med zmogljivejše primerke, ki lahko konkurirajo legendarnim Deltam. Zmogljivost pa seveda prinese tudi hrup, zato niso namenjeni občutljivim, ki jih med delom ali poslušanjem glasbe zmoti vsak piš. Na tej strani so testirali 80 mm primerek, ki ga lahko priključimo na napajanje preko 3-pinskega ali molex konektorja. Kako pa se je stvar obnesla, pa si preberite sami [:)].

0 komentarjev

PSX plošček na PC-ju

EXHardware - PC-jaški ploščki so razred zase, saj vsako leto vidimo ogromno teh napravic, ki pa so razen redkih izjem narejene bolj tako, tako in sorodnikom na konzolah ne sežejo niti do kolen. Ravno zaradi tega žalostnega dejstva je vsak malo bolj zaveden igričar do nedavnega le žalostno pogledoval proti lastnikom konzol. Do nedavnega zato, ker obstajajo dobre duše, ki se spomnijo želj številnih igralcev, ki hrepenijo po kvalitetnih ploščkih. Podjetje Rockfire je namreč predstavilo nekakšen pretvornik, ki ga preko vodila USB priključimo na računalnik in nanj priključimo vse mogoče naprave za nadzor iz PSX-a. Ta stran, kjer so vse skupaj tudi testirali, se je ukvarjala z igranjem PC-jaških iger s...

2 komentarja

Meccano vs. LEGO

Slashdot - No, ker vidim, da vam računalništvo zadnje čase ne diši kaj preveč, sem vam pripravil eno off-topic novico. Na Slashdotu sem pred kratkim zasledil novico o prevladovanju LEGO-ta nad Meccanom. Posebej kritičen do tega je Nobelov nagrajenec Adam Lusher. Lusher navaja, da se je veliko znanstvenikov v mladosti ukvarjalo z Meccanom. Lusher je tudi mnenja, da bo prevlada LEGO kock prinesla več škode kot koristi. Zakaj? Ker se otroci ne bodo ukvarjali z Meccanom, bomo imeli manj znanstvenikov. In kaj je pri Meccanu tako dobrega? Dejstvo je, da vas Meccano nauči delati z raznimi konstrukcijami. Če pri izdelovanju konstrukcije kaj pozabiš oz. slabo narediš, potem se bo ta napaka še kako odražala v končnem izdelku. LEGO je precej gradil na odpuščanju, saj je možnost, da se bo konstrukcija iz LEGO kock podrla precej manjša kot pa pri Meccanu. Nekateri celo pravijo, da jih ukvarjanje z "legicam" ni nič naučilo. Vsi "anti-legaši" so bili Angleži. Ob prebiranju tega članka se mi je v glavi...

22 komentarjev