»

Jutri se začenja CES 2010

Slo-Tech - Jutri se začenja vsakoletni računalniški sejem Consumer Electronics Show (CES), ki poteka v Las Vegasu v Nevadi takoj po novem letu. Vsako leto od ognjenega krsta v letu 1967, včasih tudi dvakrat letno, v zadnjih letih pa le še januarja, se na enem kupu zbere vsa računalniška smetana in predstavi izdelke, ki naj bi v prihodnosti prestavljali mejnike.

Letos pričakujejo 2500 razstavljavcev in 110.000 obiskovalcev, kar je nekako v okvirih preteklega leta. Letošnje ključne besede so mobile (tu ne gre mimo telefonov, ki so v zadnjem času z evolucijo prišli do strašljivih sposobnosti), social (Facebook in Twitter ne potrebujeta dodatnega komentarja) in device-shifting (klasične ločnice med elektronskimi...

0 komentarjev

Sejem Elektronike v Ljubljani 18-20 marca

Slo-Tech - Po nekajletni klinični smrti je Gospodarsko Razstavišče spet oživelo Sejem Elektronike, tokrat v novi podobi in z bistveno drugačnim programom.

Novosti so v bistveno večjem posluhu za domačo industrijo in javnost, bolje urejeno in ugodnejšo uslugo ob večji kakovosti in BREZPLAČEN vstop za obiskovalce.

Vsak začetek je težak in tako tudi tokrat sejem krasi nekako 60 različnih podjetij iz Slovenije in tujine, v bolj sproščenem kotičku sejma pa kar nekaj domačih radioklubov kaže različne tehnike prenosa podatkov in tehnologijo, ki stoji za tem, tako danes kot desetletja nazaj.

Vabljeni ste, da s svojim obiskom pokažete, ali cenite ta korak v pravo smer in pričakujete tudi nadaljnje.

23 komentarjev

Zapisovalnik HD DVD še januarja

X-Bit Labs - Vneta zagovornica standarda HD DVD, Toshiba Corporation, je včeraj predstavila prvi zapisovalnik ploščkov v standardu HD DVD. Toshiba SD-H903A lahko predvaja, bere, piše in prepisuje eno- in dvoslojne DVD-je, HD DVD-je in običajne CD-je. Za nemoteno zapisovanje skrbi osem megabajtov predpomnilnika, na matično ploščo pa se naprava povezuje z novim standardom SATA. Pogon bo uradno predstavljen z vsem pompom v Las Vegasu na International Consumer Electronics Showu med 8. in 11. januarjem. Prve primerke bodo razposlali še ta mesec, širšo prodajo pa pričakujemo v februarju. Več o tem.

19 komentarjev

Trdi disk v velikosti kovanca

Slo-Tech - Sodeč po tej novici Toshiba namerava prihodnje leto izdati trdi disk v velikosti kovanca, ki bo meril cele tri gigabajte. Disk s premerom 2,15 cm (0,85 inča) bodo premierno predstavili kot prototip januarja v Las Vegasu na CES, z masovno proizvodnjo pa bodo začeli šele leta 2005. Trenutno najmanjši disk ima v premeru 2,54 cm (inčo). Več o tem.

9 komentarjev

Comdexa je konec

več strani - V Las Vegasu se je končal računalniški sejem Comdex. Kljub temnim napovedim, je bilo na sejmu predstavljenih kar nekaj novosti. Seveda je bila najbolj odmevna novica nVidie o GeForcu FX. A to ni edina pomembna novost, ki se je pojavila na sejmu. Predstavili so veliko novih ohišji, Canon je pokazal nov fotoaparat, IOmega je predstavila nove zunanje trde diske, Gyration "lebdečo miško" - o kateri smo že pisali - in še mnogo drugih novosti.

Comdex sta si zopet ogledala AnandTech in pa Tom's hardware.

0 komentarjev

Comdex ... bo

X-Bit Labs - Z jutrišnjem se bo uradno začel veliki IT sejem poimenovan Comdex. V Las Vegasu naj bi se zgodil pravi tehnološki boom, saj proizvajalci obljubljajo predstavitve ter napovedi vseh mogočih čudes, mi pa si oglejmo tiste najpomembnejše napovedi za jutri:
  • Intel nam bo predstavil naslednika svojega strežniškega Itanium procesorja, procesor Itanium 2. Predstavili bodo še 533 MHz Quad Pumped Bus čipovje za strežnike ter visoko zmogljive delovne postaje, seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez tehnologij kot so HyperThreading ter HyperThreading II.
  • AMD bo predstavil ClawHammer ter Opteron procesorja, tiktakajoča blizu dveh gigahertzev.
  • nVidia bo končno pokazala svoj NV30 grafični procesor, uradno poimenovan GeForceFX, na žalost pa benchmarki ne bodo dostopni.
  • Ati nima pokazati nič novega, reklamirali bodo pač Radeona 9700 Pro ter 9500 inačico.
  • Govori pa se tudi, da naj bi vsi večji proizvajalci matičnih plošč končno razkrili svoje nForce2 osnovne plošče
Vsekakor bo na sejmu veliko zanimivih...

6 komentarjev

Vodič pri nakupu DVD komponente

TechTV - Ker opažam, da se po slovenskih forumih zadnje čase kar precej pojavlja vprašanje, kateri DVD pogon ali komponento se splača kupiti, vam priporočam naslednje strani, kjer pa se niso preveč poglobili v opis in ga s tem naredili prijaznega do vsakega uporabnika. Za kakšno resno pomoč pri izbiri DVD komponent, pa odsurfajte na Audioreview.com, kjer komponente opisujejo kar kupci sami. Tako nekako bolj točno veste, kaj lahko pričakujete.

0 komentarjev