»

MSI Afterburner vstal od mrtvih

Slo-Tech - Izšla je nova verzij priljubljenega programa za navijanje in nastavljanje grafičnih kartic MSI Afterburner, ki imenu navkljub ni namenjen le karticam enega proizvajalca, temveč se razume z vsemi. Predzadnja verzija 4.6.4 je izšla leta 2021, nato pa je razvoj presekal ruski napad na Ukrajino.

Glavni razvijalec MSI Afterburnerja Aleksej Nikolajčuk je odtlej projekt razglasil za domala pokopan. Dejal je, da je MSI odstopil od projekta in kot glavni financer ni želel več plačevati za razvoj. MSI je potrdil, da razvoja ni več plačeval, a razlog ni bil upad zanimanja, temveč gospodarske sankcije. Nikolajčuk, ki omenjeno programsko opremo razvija že od leta 1997, ko se je imenovala še RivaTuner, je ruski državljan, ki živi v Rusiji. Plačila v to državo pa so ustavljena. MSI je dejal, da želijo nadaljevati podporo razvoju tega izdelka.

Kot kaže, se je rešitev nekako našla. Izšla je namreč nova verzija MSI Afterburner 4.6.5, ki jo lahko snamete z uradne spletne strani. Prenos z neuradnih...

9 komentarjev

Izšla Mathematica 7

Slashdot - V torek je izšla nova verzije Mathematice podjetja Wolfram Research. Mathematica je izjemno priljubljeno orodje za celo vrsto matematičnih čarovnij in izračunov, ki je poznano domala vsakemu naravoslovcu. Sedma inkarnacija prinaša nekaj kozmetičnih popravkov, kot je na primer tesnejša povezava z Microsoftovim programom Equation Editor za pisanje enačb in formul v Wordu, pa tudi korenitejše izboljšave, kot je podpora za vzporedno uporabo več jeder procesorjev. Vse novosti si lahko ogledate na njihovi uradni strani. Cena za študente znaša 128 evrov (oz. 45 evrov ob nakupu licence samo za eno leto), redna cena pa je dobrih 3000 evrov. Nadgradnje so seveda cenejše.

23 komentarjev

MSN Messenger 7.5

Information Week - Po tem, ko je Google predstavil svoj novi IM, si Microsoft ni mogel pomagati in je še sam predstavil, kar je naredil novega s svojim MSN Messengerjem.

Taisti dan je namreč izdal rahlo prenovljeno verzijo ne toliko starega MSN Messenger 7.0. Novosti v novi verziji 7.5 sicer ni veliko, vendar so kljub temu dobrodošle. Med njimi je novost, ki omogoča shranjevanje in kasnejše pošiljanje zvočnega zapisa v dolžini 15 sekund, vendar mora imeti uporabnik najnovejšo različico, t.j. 7.5. Prav tako nova verzija posega na področje pogovora; natančneje na izboljšano kakovost zvoka.

Da uporabniki brez mikrofona ne bi ostali...

58 komentarjev

Nov WinAMP

Winamp - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za predvajanje glasbe, WinAMP. Tokratna izdaja nosi oznako 2.90, ponuja pa nam kar nekaj novih bonbončkov. Ti so
  • integrirana podpora za vse vrste videa (AVI, MPEG, ASF ...);
  • nov privzeti skin;
  • posodobljena knjižica izvajalcev in nove možnosti urejanja tagov skladb;
  • dodane nove tipkovinčine bližnjice in
  • mnogo odpravljenih bugov in kozmetičnih popravkov.
Dolpoteg treh različnih verzij (lite, standard in full) je mogoč na tem naslovu. Program je freeware.

Zahvala za novico gre Tr0nu.

27 komentarjev

MBM 5.2.1.0 je izšel

AnandTech - Tako, tokrat za spremembo še ena mehka (beri: software related) novica. Včeraj je izšla nova različica programa Motherboard Monitor, ki nosi oznako 5.2.1.0. Upam, da program poznate vsi Slo-Techovci, za ostale pa, to je program, ki meri temperature, napetosti in ostale parametre navitega (ali pa tudi ne) sistema. Obvezen pripomoček za vse overclockerje. Klik!

1 komentar

Izšel MBM 5.2.0.0

MBM - Sicer tole ni ravno najbolj sveža novica, ampak kot so že rekli "stari", bolje pozno, kot nikoli [:D]. Khm, no, kakorkoli že, kot ste lahko izbrali iz novice, je na voljo nova različica priljubljenega programa za nadziranje temperature procesorja. Kot vedno, pa je v novo različico vključenih nekaj novosti, od katerih najbolj izstopa možnost nadzorovanja temperature diskov. Kako se stvar obnese v praksi, nisem preizkusil, saj sem na dial-upu in mi ne diši ravno preveč vlečenje poldrugega megabajta ničel in enic iz interneta. Novo različico dobite tukaj, lahko pa si tudi preberete odzive uporabnikov na novost na njihovem forumu.

2 komentarja

Nova Sandra

SiSoft - Leto je naokoli in snovalci priljubljenega programčka za testiranje hitrosti računala, so spet izdali novo različico, ki tokrat nosi ime Sandra 2002. Po novem program podpira najnovejši operacijski sistem Windows XP, ponaša se z boljšo podporo sistemom z večimi procesorji, podporo hyperthreadingu (tehnologija, pri kateri 1 procesor deluje kot 2 procesorja v načinu SMP) in trenutno aktualni strojni opremi (novi nabori, procesorji, ...). Program lahko dobite tukaj.

3 komentarji

Styles XP Beta 4

Slo-Tech - Bralec Tadej Lasic sporoča:

Izšla je nova verzija priljubljenega programčka za spreminjanje izgleda Windows XP sistema, ki prinaša nekaj zelo zanimivih novosti:

  • vsi sistemski DLLji so nespremenjeni,
  • Windows file protection je nespremenjen,
  • ni potreben restart računalnika,
  • veliko novih skinov: CoughDrop, Toothpaste, Community Skin Pack #1,
  • podpora za XP "Whistler" Server Build 3541.
Če vam priloženi skini niso dovolj, odsurfajte na ThemeXP, kjer boste našli še login zaslone in wallpaperje.

Tadej, hvala!

4 komentarji

Novi WCPIUD

Jaz - Izšla je nova verzija programčka za ugotavljanje hitrosti procesorja, WCPUID. Tokratna verzija, v3, prinaša nekaj novosti. Najpomembnejša je realno-časovno odčitavanje ferkvence procesorja. Potem je tu še malo spremenjeni zunanji izgled... Programček dobite tukaj. Lahko pa tudi download-ate različne dodatke zanj (trenutno je samo eden, a kmalu se bo dalo dobiti tudi druge!). Hvala Janez!

5 komentarjev