»

Za napačno parkiranje dobite še virus

The Register - Da nepridipravom nikoli ne zmanjka kreativnih idej, kako nepazljive ali neuke uporabnike spleta pretentati v namestitev kakšnega virusa ali drugega škodljivega programja (malware), kaže domiselna akcija iz Grand Forksa v Severni Dakoti. Prvi del napada se je namreč zgodil v resničnem življenju, ko so za brisalce avtomobilov zataknili letake, na katerih je pisalo, da niso parkirali v skladu z uveljavljenimi normami, zato naj vozniki pogledajo slike na nekem spletnem naslovu.

Kdor se je res odpravil na omenjeno stran, ga je pričakalo obvestilo, naj si za ogled prenese program PictureSearchToolbar.exe, ki je seveda parazit. Ta je nato v sistem namestil zlobno datoteko DLL, ki jo je registriral kot BHO (Internet Explorer Browser Helper Object). Ta je nato poiskala domeno childhe.com, od koder je prenesla še en DLL in ga priglasila kot nov BHO. Slednji je počakal nekaj časa, nato pa uporabnika obvestil, da računalnik kaže vse znake okužbe z virusom in ponudil prenos lažnega...

25 komentarjev

Adobe odpira FLV in SWF formata

Sodolujoča podjetja

vir: Slashdot
Slashdot - Adobe je danes objavil svojo namero za začetek projekta Open Screen, katerega vizija je da bi odstranili ovire, ki pestijo razvijalce pri razvoju aplikacij za različne platforme - torej za običajne operacijske sisteme, mobilne naprave in multimedijske centre - pri čemer nameravajo seveda koristiti prednosti obeh tehnoloških paradnih konjev Adobe-a - Flash Player in v prihodnjosti tudi AIR-a.



Ker bi seveda tako pogumne besede zlahka označili kot preprost marketinški trik, saj že Flash zaenkrat ni najbolje podprt na nekoliko bolj eksotičnih operacijskih sistemih, so se pri Adobe-u odločili da bodo odstranili licenčne omejitve SWF in FLV/F4V formatom ter objavili specifikacije tako za SWF kot tudi za FLV, v prihodnjosti pa nameravajo izdati API-je za naprave, objaviti še specifikacije za Flash Cast in AMF ter odstraniti licenčnine za Flash...

17 komentarjev

Ktoon 0.7

Toonka Films - KToon, je novo orodje za 2D animacijo podjetja Toonka Films. Sedaj je na voljo pod licenco GPL. KToon je izdelan s pomočjo OpenGL in knjižnice Qt. Ima podoben, v nekaterih delih skoraj enak, uporabniški vmesnik kot komercialni produkti, npr. Macromedia Flash™ in ToonBoom™. Trenutno je KToon še vedno v beta fazi in ima samo dva modula (Risanje in Animacija), a že omogoča izvoz animacij v flash datoteke SWF. Želja razvijalcev je podpora odprtih formatov npr. SVG. SWF so trenutno vključili zaradi lahke vključitve.

8 komentarjev

Nov flash player

Slo-Tech - Nekaj časa nazaj je bilo objavljeno, da ima Flash Player 6 velike težave pri streamanju zunanjih swf datotek, saj je po zaprti povezavi, čeprav filmček ni bil do konca naložen, kar vztrajal z odprto povezavo. No, izdan je bil nov, popravljen Flash Player vezije 6.0.29.0, ki teh težav nima, zato vsi takoj na stran za vunpoteg in si ga snemite dol. Tukaj pa preverite vezijo vašega Flash Playera. Mogoče boste po namestitvi morali ponovno zagnati računalnik.

0 komentarjev

ScriptKiddijevo orožje: Flash 6

The Register - Neprijetno, še posebej za ne-širokopipčne uporabnike. Ena od lastnosti Macromediinega predvajala vektorskih animacij Flash Player 6 je tudi ta, da če se uporabnik med obiskom animirane strani premisli ter odsurfa drugam oz. celo zapre okno brskalnika, slednje iz neta še vedno pretaka zahtevano animacijo. Verjetno mi ni treba razlagati, kakšne 'možnosti' to odpira... Klik!

1 komentar

Tresoči ploščki: nevarno!

Australian IT - V Združenem kraljestvu so zabeležili prvi primer 'vibracij belega prsta' (glup prevod, vem), bolezni, ki se pojavi zaradi uporabe tresočih se orodij, kot recimo motorne žage, pnevmatskih kladiv... Vzrok za (prvi primer!) pojav bolezni pri petnajstletniku je 'prekomerno' igranje igric na Sonyevi konzoli z uporabo tresočega ploščka. I, porečete, kaj pa se kvalificira kot prekomerna uporaba? Ja, karkoli kar je pač nad priporočili proizvajalca -- v primeru tega fanteta 7 ur dnevno. Bili ste opozorjeni!

6 komentarjev

Macromedia izdala Flash popravek

Newsbytes - Oteževalnik širjenja virusa SWF/LFM-926 se v bistvu niti ne kvalificira kot 'popravek'. Namreč, ne odpravi napake oz. 'dodatka' (feature) v ogledovalniku priljubljenega formata za vektorsko animacijo Flash Player (tako je - nevarnost okužbe pri gledanju v brskalniku ne obstaja), ampak zgolj razveljavi povezavo med programom ter končnico .swf. Ker je srčica virusa v flashovem 'Action Scriptu', ki omogoči interakcijo uporabnika z animacijo, bomo na pravi popravek očitno še malce počakali. Klik!

0 komentarjev

Macromedia v težavah

Reuters - Izdelovalec priljubljenih orodij za spletno oblikovanje, ki je sicer znan predvsem po programu (in standardu) za vektorske animacije Flash, ima finančne težave.

Ob koncu drugega četrtletja so načrtovali dobrih sedeminosemdeset milijonov dolarjev prihodkov, realizacija pa bo najverjetneje nekje v višini med 70 in 75 milijonov, kar pa bo kalifornijskemu podjetju prineslo izgubo. Objava analitikov je močno vplivala tudi na trgovanje z delnicami, saj je vrednost slednjih v torek iz $ 19,01 padla za kar $ 8,16.

9 komentarjev