»

Test 3D Marka 2003

vir: HardOCP
HardOCP - Na Slo-Techu smo že pisali o pomanjklivostih najnovejšega mučilnika grafičnih kartic -- 3D Marku 2003. Na [H]ard|OCP, so spisali članek o tej novosti in ugotovili, da testi niso realni, saj s posodobitvijo gonilnikov pridobite na točkah, medtem ko se hitrost grafike med igrami ne spremeni. Prav tako pa so sprejeli interno pravilo, da na [H]ard|OCP ne bodo testirali s tem programom. Klik!

10 komentarjev

RAID krmilniki

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si ogledali kar osem zelo zanimivih RAID kontrolerjev podjetij, kot so Adaptec, Dawicontrol, Highpoint, Promise ... Članek je obširen in prijeten za tak deževen dan, kot je danes. Zmagovalca sta 3Ware Escalade 7850, ki si je zaslužil nagrado "izbira urednika" ter Dawincontrolov DC-100 RAID, ki ima najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Za ostalo branje pa le semkaj.

4 komentarji

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Aerodinamični kabli

HardOCP - Pisun na [H]ard|OCP je rekel: "??? Heh...wonder if they wind tunnel tested these? Whatever happened to just calling them rounded cables? Heh...aerodynamic." In stirnjam se z njim... :D Zakaj reči navadnim okroglim IDE kablom aerodinamični kabli, razen zaradi promocije? Saj v računalih ne rabimo aerodinamičnih kablov, potrebujemo le take, ki zasedejo čim manj prostora. :D Tukaj.

1 komentar

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar

P4 "Northwood" v pogonu

hARDWAREMANIA - Hardwaremania je dobila v roke 0,13 mikronskega P4 "Northwood". Pisec članka pravi da to je pravi procesor Northwood, saj ima naparjenega 512 KB L2 cacha, napetost na jedru pa je bila 1.475V, in s tem potrduje svojo tezo.
Procesorjev množilnik ni bil zaklenjen toda vseeno mu ga je uspelo stabilno poganjati le na 1.8 GHz (18 x 100). Ta mali stvor je primerjal s p4 2.0 GHz, z AthlonomXP 1600 in z Athlonom 1.4C. Članek.

0 komentarjev

Intel najavil 0.09 mikronske procesorje

X-Bit Labs - Včeraj so predstavniki Intela objavili, da naj bi Intel začel s prodajo svojih procesorjev, izdelanih v 0.09 mikronski tehnologiji (90 nanometrov). Zaenkrat se še ugiba o tem, kateri Intelov procesor bo prešel na to tehnologijo, čeprav glede na to, da je na začetku leta 2002 napovedan P4 Northwood (0.13 mikronska izdelava), ki bi moral zadostovati za vsaj eno leto, pri X-Bit Labs predvidevajo, da bo novi procesor izdelan v 0.09 mikronih prihajajoči Intelov Banias procesor. Več o procesorju in Intelovih načrtih tukaj.

5 komentarjev

RAM-i

Dan's DATA - Dan (iz Dan's Data) se je napisal precej dober in podroben članek o RAM-ih. RAM-e je obravnaval tako teoretično, kot praktično (test s Quake 2). Ker so napočili najbolj vroči dnevi v letu je testiral tudi dva hladilna kompleta za pomnilnik. Dan ni opisal samo navadnih RAM-ov, ampak je pod drobnogled vzel tudi ekstremista - PC - 166 SDRAM. 166 Mhz ram je kot nalašč za tiste, ki ste obupali nad svojim Pentiumom III na 133 Mhz vodilu, saj ga boste končno lahko malce bolj navili. Skratka, če želite nadgraditi svoje znanje o RAM-ih, potem si članek le preberite. Ne bo vam žal.

0 komentarjev

Inštalacija Mandrake 8.0 linuxa

Little White Dog - Še kakšno leto nazaj je linux veljal za operacijski sistem največjih računalniških zanesenjakov, toda fanatična podpora množic ga vedno bolj približuje statusu uporabniku prijaznega operacijskega sistema. Toda domači uporabniki, vajeni Windows okolja, se še vedno počutijo preveč neprijetno in nedomače, še posebej ob prvem srečanju z novim operacijskih sistemom. Ravno takim je namenjen novi LittleWhiteDogov članek. Ta zelo obširen in podroben članek bo vsakega računalničarja s kančkom volje popeljal po inštalaciji Mandrake 8.0 linux distribucije. Članek je res spisan za začetnike in temeljito obdela vsaki korak pri inštalaciji, pomaga pa si tudi s kupom slik. Priporočljiv ogled!

11 komentarjev

Overclockanje Radeonov

3D Rage - Že od samega izzida Radeonov se nekako ni veliko govorilo o njih overclockanju, za razliko od GeForcov ali Voodoojev. Točnega razloga za to seveda ni mogoče podati, mogoče kartice enostavno niso dovolj popularne, ali pa se z overclockanjem ne pridobi dovolj... Kakorkoli, na 3D Rage so se lotili ravno tega, torej overclockanja 64MB Radeon kartice. Kako jim je šlo ter kaj so s tem pridobili pa si oglejte tukaj.

1 komentar