»

Test Creative X-Fi

Tech Report - Ob običajnem ne-preveč-burnem dogajanju na področju zvočnih kartic za domače uporabnike se je končno nekaj zganilo - Creative je pred nekaj časa prestavil nov zvočni procesor, X-Fi poimenovan. Na Techreportu so pripravili obsežen test tega izdelka, ki se lahko pohvali s precej izboljšavami.

Precej izstopajoča je računska moč procesorja, ki znaša 10.000 MIPS - kar je 24-krat več od serije zvočnih kartic Audigy. Zavidljivo je tudi število pretikal na tem kosu silicija - število le-teh znaša 51 milijonov, kar je 11-krat več od procesorja Audigy, sam čip pa je izdelan v 0,13 mikronski tehnologiji. Tako lahko strojno pospešuje do 128 glasov za 3D zvok in predeluje stereo 16 bit/44.1 kHz avdio v večkanalni 24 bit/96 kHz. Obenem podpira EAX 5.0, za najzahtevnejše uporabnike pa bo na voljo tudi različica z lastnim pomnilnikom X-RAM.

35 komentarjev

AOpen Tube vs. Terratec Aureon 5.1 Sky

Lost Circuits - Zvok na računalu je lahko dobra alternativa domačim DVD komponentam. Lahko je uporaben ne samo za DVD, ampak tudi igre. Na Lost Circuits so spisali zanimiv članek v katerem so primerjali v naslovu omenjeni zvočni kartici (Pri AOpen-u je zvočna vgrajena na matično ploščo).

V uvodu so pisali o tem kako se je sploh začelo z zvočnimi karticami ter se spraševali ali je že vgrajena zvočna kartica na nForce2 dobra. Vas zanima kako se obnese Audigy 2 proti malo prej...

3 komentarji

Creative SB Audigy 2

več strani - Torej, Creative je splavil svojega novega paradnega konja. Njihova najnovejša zvočna kartica, naslednik Audigyja, nosi zelo izvirno (e-khm [:D]) ime, Audigy 2. Kartica ponuja:
  • tehnologijo DVD Audio v povezavi z vašim DVD pogonom;
  • 6.1 prostorski zvok;
  • 24 bitni / 96 kHz zvok;
  • 24 bitni / 192 kHz digitalno-analogni pretvornik (DAC);
  • napredno EAX HD tehnologijo prostorskega zvoka pri igranju iger in še mnogo več.
Creativova priporočena cena je 130 dolarjev oziroma 200 dolarjev za Platinum različico. Podrobne informacije lahko dobite tu in tu.

Samo še da jo naši vrli uvozniki spravijo v Slovenijo.

0 komentarjev

O zvoku

HardOCP - Kakšen starejši uporabnik se gotovo spominja prvih Creativovih Sound Blasterjev, ki so bili pred daljnimi leti eni izmed prvih, ki so računalnike oplemenitili s pravim zvokom (die, die PC speaker [:D]) in bili znanilci zvočne revolucije. S prihodom prvih zvočnih kartic pa so prišli tudi novi izrazi, ki jih je s predstavljanji raznih novih standardov vedno več. No, če niste ravno domači z vsemi temi biti, kanali in kiloherci, potem bo ta članek kot nalašč za vas. Ni ravno obsežen in podroben, a če spadate v skupino ljudi, ki o zvoku ne vedo ravno veliko, bo za začetek kar dober.

0 komentarjev

Test SB Extigy

Hexus - Ne bom govoril na dolgo. Vsi vemo, da je kartica dobra - zelo dobra, če smo bolj natančni. Na tem naslovu se nahaja naš test, katerega je spisal alien-w in v katerem podrobno spoznamo kartico, tukaj pa si lahko neke vrste "hitri ogled" kartice preberejo tisti, katere bolj zanimajo le dejstva in ne branje daljšega teksta. Zadeva je preizkuševalca dokaj impresionirala in je bil nad zvočno kartico kar navdušen. Pa kaj bi vam pravil, saj to gotovo že veste [:D].

0 komentarjev

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Soundblaster Extigy

Overclockers Australia - Ta novica je prišla do nas relativno pozno, a vseeno. Creative namerava izdati izvenškatelno serijo zvočnih kartic, ki temeljijo na Audigy EMU10K2 procesorju. Soundblaster Extigy, kakor se bo zadeva imenovala, bo imel zmožnost 24-bitnega 96 KHz predvajanja s 100 decibeli razmerja signal-šum (kot pri Audigyju). To je prva zvočna kartica, ki jo je Creative izdelal v vsej svoji zgodovini. In kaj je tako privlačnega na tej kartici, poleg tega, da lahko sedaj proizvaja še čistejše tone, ker jo ne moti EMI računalnika? Jah, zadeva lahko koristi tudi kot samostojen dekoder za Dolby Digital 5.1. Cena? Okoli petdeset tisočakov v tujini. Glede slovenske cene pa - povprašajte uvoznike . Aja, zadeva bo v prodaji sredi februarja. Test na Slo-Techu bo.

1 komentar