»

Dogodki v tednu med 28. in 31. majem

Slo-Tech - V tem tednu bo na IT sceni spet nekaj zanimivih dogodkov.

V torek, 28. maja ob 19h bojo v Mariboru vnovič spletne urice! Na 154. #wwwhmb bo o Umetni inteligenci za čisto navadne geeke, kako UI v produktih uporabiti in kje so pasti, predaval Matija Hiti, soustanovitelj platforme za e-učenje JollyDeck.

Konferenca uporabnikov produktov podjetja Atlassian bo prav tako v torek 28., in sicer med 13h in 20h na Ljubljanskem gradu.

V sredo 29. maja ob 18h bo v ljubljana.tech v BTC Javascript Ljubljana Meetup, kjer bo Jan Šavli iz Celtre predaval o praktičnih primerih performančnih izboljšav, Tomislav Habalija iz Infinuma pa bo pojasnil kako na spletu delujejo prijavni mehanizmi brez uporabe gesel z uporabo Web Authentication API in passkey.

Od srede 29. do petka 31. bo v Portorožu MakeIT 2024, Java in Oracle konferenca.

V četrtek 30. maja ob 18h bo na sedežu Celtre srečanje uporabniške skupine AWS, kjer bo Mitja Hofer iz Celtre imel predavanje z naslovom Turbocharge ECS Fargate with...

6 komentarjev

IT dogodki v tednu med 25. in 29. marcem

Slo-Tech - Če iščete priložnosti za profesionalno rast, se bo ta teden zvrstilo kar nekaj dogodkov s področja informacijskih tehnologij.

Danes, 25. marca, bo spomladanski Ruby meetup v Računalniškem muzeju ob 18:00. Predavala bosta Radan Skoric "Should I type or should I not?", in Ivan Vandot, "Deployment with Kamal".

V sredo 27. bo srečanje s področna informacijske varnosti SecTalks LJU0x1A, prav tako v Računalniškem muzeju ob 18h.

V četrtek 28. ob 18h bo v prostorih podjetja united.cloud v Situli na Vilharjevi marčevsko DragonPy srečanje s tremi predavanji:
  • Apache Arrow - Managing bytes for fun and profit, Rok Mihevc
  • Self-hosting a Data Stack, Ivan Kolundžija
  • SQL and Python: The Dynamic Duo of Data Warehousing, Grega Snoj

Prav tako v četrtek 28. ob 18h bo srečanje AWS uporabnikov Ljubljana, in sicer v Kavarni Sputnik. O upravljanju AWS infrastrukture s Terragrunt bo predaval Uroš Bajželj.

2 komentarja

Ta teden v Kiberpipi: telefončkarji, spletno iskanje

Poganjanje Krakena v živo. Na sredini je trdi disk z A5/1 mavričnimi tabelami.

Kiberpipa - Prvi polni novembrski teden se v Kiberpipi začenja z rednim ponedeljkovim srečanjem Coursera Python skupine. Uvodno predavanje tokrat prevzema Domen Kožar (iElectric), vodja slovenske Python meetup skupnosti, ki bo predstavil Kiberpipin interni CMS "Intranet", spisan v razvijalskem ogrodju Django.

V torek pride zgodba, o kateri smo na Slo-Techu že precej pisali: varnostna raziskovalca Matej Kovačič in Jaka Hudoklin bosta spregovorila o o njuni analizi varnosti GSM telefonije v Sloveniji. Še do letošnjega poletja je bilo namreč zaradi rabe starejših šifrirnih algoritmov mogoče nepooblaščeno prestrezati SMS sporočila, oz. celo prevzeti mobilno identiteto uporabnika in v njegovem imenu...

0 komentarjev

Pogovor s Tomažem Štolfo v Hekovniku

Pogovor z Matevžem Klanjškom

vir: Hekovnik
Hekovnik - V Hekovniku smo pretekli mesec v okviru natečaja M:AppFest pričeli s serijo pogovorov s podjetniki iz mobilnega sveta. Ob četrtkih smo že gostili Andraža Logarja iz 3fs in Matevža Klanjška iz Celtre. Tokratni tretji gost pa bo Tomaž Štolfa iz podjetja Vox.io . V pogovoru z njim bomo izvedeli, kako in zakaj se je odločil za podjetništvo, kako se je rodil projekt Vox.io in kakšna je usmeritev podjetja na mobilnem trgu. Seveda boste svoja vprašanja lahko zastavili tudi vsi obiskovalci. Pogovor se bo pričel jutri v četrtek, 23.2. ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Vabljeni tudi k ogledu preteklih predavanj:
Andraž Logar: Trženje aplikacije Toshl
Matevž Kalnjšek: Celtra: o nastanku, inspiracijah in podjetništvu

1 komentar

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Slo-Tech - V torek (danes) 8. maja ob 18.00 na prvem programu TV Slovenija nikar ne prezrite Resnične resničnosti. Tokrat bo beseda tekla o povezavi sveta bitov in bajtov s svetom motornega olja.

Gost v oddaji bo Žiga Colja, ki v Tistega lepega popoldneva pripravlja rubriko o štirikolesnikih Osmi potnik. Govorili bomo o navigaciji v avtomobilih, pa o svetu zabave, ki ni več rezerviran zgolj za zadnje sedeže in še čem.

Prikazali bomo tudi malce nekonvencionalne načine zaščite proti kraji in se namerno izgubili nekje v naši deželi. Manjkala ne bo niti Kaja s spletnimi stranmi, seveda na temo navigacije in avtoakustike. V kolikor ste katero od prejšnjih oddaj zamudili ali pa nameravate kakšno od prihodnjih pa vam je na voljo video arhiv.

Pridirkajte pred televizorje, danes ob 18.00!

19 komentarjev

Kiberpipa se zbuja po prvem maju

Slo-Tech - Videonadzor, kompaktni fotoaparati, radijsko vodenje in leteče naprave niso le sestavni deli distopične prihodnosti. V torek, 8. maja ob 19.00 vam bo Jure Koren podal pregled posnetkov, nepremičnih in gibljivih, narejenih s pomočjo letalnih in malo manj letalnih naprav, ter kratko predavanje o tem, kako take posnetke in igrače, s katerimi jih lahko posnamemo, napravimo sami. V Ptičji perspektivi.

Od 29. aprila do 2. maja se je v Las Vegasu odvijala konferenca Mix07, kjer Microsoft predstavlja svoje spletne tehnologije kakršna je trenutno vroči Silverlight. Kaj vse je bilo tam videti bo poročal Marko Mrdjenovič v sredo ob 19.00, na Spletnih uricah.

V četrtek pa bo na Večeru inovativnih in podjetnih o Podjetništvu iz investitorjeve...

3 komentarji