»

ASRock tretji največji proizvajalec matičnih plošč

ASRock 939DualSATA2 - možnost s939 in AM2 procesorja ter PCIe in AGP grafične kartice

vir: DigiTimes
DigiTimes - ASRock je nedavno nekoliko zanimivo postal tretji največji proizvajalec matičnih plošč na svetu in se tako uvrstil za ASUS (21,6 milijona prodanih plošč) in Gigabyte (18 milijonov prodanih matičnih plošč). Zaostanek ASRocka je za vodilno dvojico sicer ogromen, saj so prodali le 8 milijonov matičnih plošč, a so obenem s tem lani prehiteli tako ECS kot MSI, ki sta vsak prodala okrog 7 milijonov primerkov.

ASRock je še vedno poznan kot proizvajalec ugodnih matičnih plošč, ki imajo občasno nekoliko zanimive rešitve (npr. reža za dodatno kartico, s katero je bilo mogoče na sicer s939 plošči uporabiti AM2 procesor). V preteklih letih so se močno...

34 komentarjev

Canon izstopil iz Megapixel dirke

Canon PowerShot G11

vir: TechCrunch
TechCrunch - Glavno merilo povprečnih in manj ukih uporabnikov za kakovost digitalnega fotoaparata je ponavadi število pik, ki jih lahko zajame senzor. V zadnjem času so tudi majhni senzorji žepnih fotoaparatov presegli 10 megapixlov, kar je seveda zavidanja vredna številka. A več pik s seboj prinese tudi vedno več šuma, ki je na majhnih in natrpanih senzorjih pogosto že dobro viden.

Prvi, ki se je spametoval, in ugotovil, da število pikslov navsezadnje ni vse, je Canon. Njihov najnovejši kompaktnež za srednje zahtevne uporabnike, G11, zajame le 10 milijonov pik, medtem ko je njegov predhodnik, G10, zajel kar 14,7 milijona pik. pri slednjem so se uporabniki pogosto pritoževali nad slabšimi slikami, ko...

113 komentarjev

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

Rezultati matičnoploščnih proizvajalcev

X-Bit Labs - Mesec je zopet naokoli in spet je čas, da si pogledamo, kako so se odrezali proizvajalci matičnih plošč. Po pričakovanjih se seznam ni preveč spremenil, saj med prvimi še vedno ostajajo MSI, Gigabyte, ASUS in ECS. Slednji že dalj časa drži vodstvo, saj jim je pred kratkim uspelo proizvesti največje število matičnih plošč (14.92 milijona). Tesno sledi ASUS s 14.7 milijona prodanih kosov, MSI z okoli 12 milijoni in Gigabyte z 10.08 milijona. Več informacij tukaj.

0 komentarjev

Preveliko povprašanje po DDR-ju

Slo-Tech - Novico je prispeval Ivan Vlahinic. Hvala!

Na X-bit labs so dobili anonimno novico, da bodo veliki proizvajalci pripravili "pomankanje rama". Predvidevajo, da bo svetovno povpraševanje ta mesec znašalo 52 milijonov za 128MB DDR čipe. Pokritje po povpraševanju pa bo manjše. Poglejte: od Samsunga dobimo 15 milijonov čipov, 12 milijonov od Nanya-e,7 milijonov Hynix-a in 2 milijona od Micron-a. To je vse skupaj 36 milijonov. Vsi drugi proizvajalci bodo naredili 3 milijone. To vse skupaj znaša 39 milijonov. Poglejmo, kaj smo zvedeli: povpraševanje znaša 52 milijonov čipov, naredijo jih pa samo 39 milijonov. Že spet bodo cene rastle.

5 komentarjev

Rezultati

X-Bit Labs - Proizvajalci matičnih plošč so nam izdali svoje prodajne rezultate, ki so jih dosegli v septembru. Po pričakovanju je na prvem mestu še vedno ECS, sledijo pa mu ASUS, Gigabyte, ter ostali manjši proizvajalci. Seznam je sicer malce nepopoln, saj manjka MSI, ki je eden izmed največjih proizvajalcev matičnih plošč na svetu, za nekatere druge proizvajalce pa manjkajo nekateri podatki. Še zanimivost: kljub temu, da je Elitegroup še vedno največji proizvajalec po številu prodanih kosov, je ASUS po prihodku na 1 prodano ploščo še vedno nepremagljiv.

0 komentarjev

ECS No.1, ASUS No.2

X-Bit Labs - Na trgu matičnih plošč je zadnje čase kar precej živahno, saj je prodaja matičnih plošča kar opazno poskočila glede na poletne mesece. Visoke prodajne rezultate so pričakovali vsi proizvajalci matičnih plošč - najvišjega nedvomno ASUS. Vendar pa je usoda hotela, da ASUS prekine tradicijo najbolj množičnega proizvajalca matičnih plošč. Na 1. mesto se je tokrat povzpel ECS, ki ga lovci na novice poznamo predvsem po njihovi plošči na SIS735 naboru. ASUS-u je tokrat malce zmanjkalo do 1. mesta, vendar pa jim je v tolažbo dejstvo, da so še vedno proizvajalec z največjimi zaslužki, saj njihove plošče stanejo v povprečju 1.5x več od ECS-ovih primerkov. Ravno cena pa je bila usodna za prodajo, saj so cene ASUS-k poskočile v višave. Sicer pa se ASUS gotovo ne sekira preveč, saj število prodanih plošč ne igra posebno vlogo. Seveda pa ECS in ASUS nista edina na lestvici, ki so jo objavili X-bit labsi. Na tretjem mestu se je ustalil še MSI, na 4. Gigabyte, na 5. Epox in tako naprej....

0 komentarjev

Plošče na SiS635/735 naboru

SIS - SIS je na svoj SiS635/735 ponosen kot le kaj, zato so se zaposleni odločili, da na svoji domači strani objavijo spisek matičnih plošč na teh dveh naborih, ki jih lahko pričakujemo v prihodnosti. Najlepše izmed vsega tega pa je to, da se za ta dva nabora zanimajo tudi podjetja, kot so Gigabyte, ASUS in ABIT, kar pomeni, da tudi overclockerji ne bodo zapostavljeni. Da bomo navijali dobro, ni dvoma. Vprašanje je, če bomo navijali tudi poceni.

0 komentarjev

Rezultati proizvajalcev matičnih plošč objavljeni

X-Bit Labs - 8 proizvajalcev matičnih plošč je izdalo svoje julijske poslovne rezultate in moram priznati, da so bili le-ti kar dobri, če pomislimo, da se je celotna računalniška industrija znašla v krizi. Porast proizvodnje je najverjetneje povzročilo večje zanimanje za procesorje Pentium 4 in s tem tudi za njegove matične plošče, pa tudi DDR SDRAM je počasi postal dostopen vsakomur. Lestvica ni utrpela kakšnih blaznih sprememb, saj je prvi še vedno ASUS, drugi ECS, tretji MSI, četrti Gigabyte, itd. Drugače, pa mnogi pričakujejo še večji porast prodaje matičnih plošč - predvsem tistih za Pentium 4 procesorje - saj bo Intel v kratkem predstavil svoj Brookdale nabor, ki bo zaradi podpore PC133 SDRAM-u pocenil celoten sistem, svoje pa bo opravil tudi DDR pomnilnik.

0 komentarjev