»

Tehnološki mogotci rešujejo usode legendarnih medijev?

Naslovnica revije iz leta 1955

vir: Business Insider
Business Insider - Ustanovitelj Salesforca Marc Benioff in njegova soproga sta pred dnevi privolila v nakup znamenite ameriške revije The Time Magazine. Salesforce sicer s poslom nima nobene zveze, Benioffa bosta namreč medij prevzela kot zasebnika, za kar bosta v gotovini odštela 190 milijonov dolarjev. Oba sta tudi že napovedala, da bo dosedanja uredniška ekipa ostala nespremenjena in da se v objavljane vsebine ne nameravata vtikati.

Time je skupaj z drugimi mediji, združenimi v...

33 komentarjev

Hulu se širi v glasbo

HotHardware - Hulu je nadvse zanimiv servis ki brezplačno omogoča ogled popularnih serij in filmov, a kot ponavadi, le v ZDA. Čeprav sčasoma načrtujejo, da bodo gledljivi tudi drugod po svetu, točnih datumov oz. oprijemljivih načrtov za to še ni. Vseeno pa redno dodajajo vsebine ter se s tem pripravljajo na pohod na svet.

Svoje oči so zdaj uperili v glasbeno industrijo, saj so že prejšnji mesec podpisali dogovor z EMI Music, zdaj pa so isto naredili tudi z Warner Music Group. V sklopu dogovora bo Hulu predvajal glasbene videe skupin, ki so pod okriljem Warnerja, intervjuje z njimi ter celo v živo prenašal njihove koncerte. V prihodnosti bodo zagnali tudi podstrani, namenjene posameznim izvajalcem, medtem ko je stran skupine Muse že postavljena.

Pri Warner Music so povedali, da so navdušeni nad sodelovanjem s Hulujem, saj bodo s tem razširili oglaševanje (in služenje) z glasbo, podprto z oglasi. S skupino Warner je Hulu dobil pomembnega partnerja, saj je skupina edina izmed večjih založb, ki ne...

10 komentarjev

Znane cene Zune-a

The Register - Microsoft je danes izdal podrobnosti o izidu njihovega prihajajočega multimedijskega predvajalnika. Napravica s kapaciteto 30 gigabajtov bo stala 250 dolarjev, kar je ravno toliko kot konkurenčni Apple-ov iPod, v ZDA pa bo na voljo 14. novembra letos. Kot najbrž že veste, se bo ponašala s podporo Wi-Fi, kar bo uporabnikom omogočalo izmenjavo datotek, ki pa bo žal omejena. Pesem, ki vam jo bo po zraku poslal prijatelj, boste lahko poslušali do trikrat v prihodnjih treh dneh, po tem obdobju pa ne bo več delovala, lahko jo boste le nabavili v spletni glasbeni prodajalni. To Microsoft namerava lansirati vzporedno s predvajalnikom, cene bodo spet podobne kot pri Apple-u -- za posamezne pesmi boste odšteli po en dolar, novost pa bo mesečna naročnina v višini 15 dolarjev, ki bo uporabnikom omogočala neomejeno poslušanje katerihkoli pesmi, ki bodo na voljo, za obdobje plačevanja naročnine. O dogodku poročata Register in Wi-Fi Net News.

7 komentarjev

Sony VAIO UX90 s flash pogonom namesto trdega diska

AnandTech - Sony je paleto izdelkov VAIO dopolnil z ročnim računalnikom UX90, katerega posebnost je flash disk, ki je nadomestil klasični, mehanski trdi disk, iz serije UX50. Gre za Flash-SSD disk, kapacitete 16 GB, katerega glavna prednost je nižji dostopni čas in večja odzivnost sistema. Hkrati so z uporabo flash pogona izboljšali avtonomijo baterije, in sicer za 13%, padla pa je tudi teža izdelka.



VAIO UX90 je po funkcijah in karakteristikah precej podoben starejšemu bratu, modelu UX50, od katerega je podedoval XBRITE zaslon z ločljivostjo 1024x600, drsno tipkovnico, tri...

4 komentarji

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil štiri novice spodaj, smo objavili nov test. Goorxu so bilo v roke izrečeni trije hladilniki za procesorje, ki se ponašajo s tem, da znajo delovati ušesom prijazno. Dva nova Zalmana ter Thermaltakeovega Volcana 7 je Goorx popeljal čez procesor pri dveh frekvencah ter dveh fazah obremenitve. Rezultati so precej presenetljivi. Branje je obvezno! "In vse tiho je bilo..."

8 komentarjev