»

V kiberpipi ta teden: Django 1.4, #197: Future layouts, Turkish Star Wars

VIP: Formule uspeha za PR podjetja, Andreja Jernejčič, 08. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 13.3. ob 19h, vas ob prihajajočemu izzidu 1.4 različice Python ogrodja Django vabimo, da se ponovno srečamo in delimo izkušnje. Dogodek je namenjen tako tistim, ki se šele želijo srečat z Djangom kot tudi bolj izkušenim saj bomo imeli predavanja na vseh nivojih. Dogodek je odprt za vse in se ni potrebno prijavit.

V sredo 14.3. ob 17h, bo z nami Robert Sedovšek http://galjot.si/. Predavanje bo zajemalo pregled možnosti HTML "layouta" (razporeditve elementov) s pomočjo Cascading Style Sheets, verzije 3 (CSS3).
Prikazani bodo problemi in rešitve, njihove prednosti, slabosti, omejitve, pri...meri, načini uporabe, podprtost v brskalnikih in v primeru nepodpore – (elegantni)...

4 komentarji

Kiberpipa na daljavo, v tropskem podnebju

Slo-Tech - V torek, 16. januarja vas vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo Matija Šuklje predaval o realnočasovnem nudenju pomoči na daljavo - konceptu Qunu in drugih možnostih (samo)pomoči na spletu.

V sredo, 17. januarja nadaljujemo s predavanjem Delo na daljavo, kjer bo Damijan Omerza iz agencije Hruška d.o.o. razložil kako lahko ekipe v podjetjih sodelujejo prek spleta, kakšne so težave in kakšne so tehnične rešitve.

V četrtek, 18. janaurja ob 18.00 pa se bodo nad pipo zgrnili črni oblaki klimatskih sprememb. Mag. Vida Ogorelec Wagner iz Umanotere bo imela multimedijsko predavanje z naslovom Podnebno sporočilo. Gre za predavanje, ki izhaja iz znamenitega Al Gorovega filma Neprijetna resnica, vendar prilagojeno slovenskemu okolju. Bomo res v 10 letih dosegli točko brez povratka?
Predavanju bo sledil pogovor pod geslom Kdo,...

14 komentarjev

Pipin odprti termin: Latex

Slo-Tech - V torek, 1. februarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na Pipin Odprti termin: LaTeX. Predava Igor Kolar.

LaTeX je urejevalnik besedila, posebej pripraven za pisanje matematičnih in drugih strokovnih dokumentov. V dvournem predavanju si bomo ogledali vse potrebno za udobno delo. Pogledali si bomo vse od osnovnega oblikovanja dokumenta do tabel, matematičnih funkcij in slik.
LaTeX se veliko uporablja predvsem po tehničnih fakultetah (za besedila matematičnih izpitov na primer) in za pisanje znanstvenih člankov.


"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana. Več o legendarnemu LaTeXu pa izveste na tej strani.

35 komentarjev

Predavanje o intelektualni lastnini

Slo-Tech - ODPRTA KODA - ODPRTA DRUŽBA - ODPRTA EVROPA
(Intelektualna lastnina, copyleft in prosto programje)

Vabimo vas na predavanje o vprašanjih intelektualne lastnine, copylefta in prostega programja, ki bo v sredo, 9.6. 2004, ob 18.00, v prostorih rektorata Univerze v Mariboru, v predavalnici 2.

Predaval bo Andraž Tori, član kolektiva Kiberpipa.
Na predavanju bo razčlenil intelektualno 'lastnino', ter prikazal oblike njenega laščenja in ščitenja. Prikazal bo zgodovinski in praktičen pogled na razmerje med družbo in ustvarjalcem ter izumiteljem. Trenutno problematiko intelektualne 'lastnine' bo narisal v kontekstu informacijske družbe in programske opreme, predvsem znotraj Evropske Zveze.

"Si intelektualno lastnino resnično lahko lasti le en človek, eno podjetje? Je primerjava z materialno lastnino res samoumevna?”

2 komentarja

Predavanje: Zasebnost na internetu - 3. del

Slo-Tech - Danes zvečer ob 18. uri bo v Kiberpipi (Kersnikova 6, v Ljubljani) tretje predavanje o zasebnosti na internetu. Prosojnice iz prejšnjega predavanja, kjer smo si ogledali načine ogrožanja zasebnosti, si lahko ogledate tukaj(PowerPoint in PDF format).

Na današnjem predavanju si bomo ogledali, kako svojo zasebnost zaščitimo. Predstavljeni bodo osnovni pojmi kriptografije ter ostale tehnike in strategije zaščite zasebnosti na internetu. Vstop je prost!

0 komentarjev

Zasebnost na internetu, drugi del

Kiberpipa - Prejšnji četrtek se je v Kiberpipi odvilo prvo predavanje iz serije predvanj o zasebnosti na internetu. Prosojnice v PDF-formatu si lahko ogledate tukaj. Naslednje predavanje bo ta četrtek. Na njem si bomo ogledali, kako poteka nadzor na internetu.

Predstavili bomo nadzorovalne tehnike, ki jih uporabljajo državni organi, marketinška podjetja, ponudniki dostopa do interneta ter hekerji; in sicer: pridobivanje informacij o računalniku, ki je vključen v omrežje, beleženje elektronskih sledov pri ponudniku dostopa do interneta, beleženje elektronskih sledov pri ponudniku internetnih storitev in vsebin, povezovanje ter zbiranje razpršenih podatkov, prestrezanje elektronske pošte, vdiranje v sisteme ter prestrezanje podatkov in informacij v okolici sistema. Predavanje bo v Kiberpipi (Ljubljana, Kersnikova 6, poleg sedeža ŠOU, nekdanji lokal Metropol) ob 18.00. Vstop je seveda brezplačen.

2 komentarja

Kriptografija

Cyberpipe - V Kiberpipi bo spet predavanje o kriptografiji. Tokrat bo dr. Aleksandar Jurišič iz centra za kriptografijo in računalniško varnost imel predavanje "Pametne kartice v zasebnem življenju javnih ključev". Šlo bo za razlago algoritmov kot so DES, ElGamal, RAS, eliptičnih krivulj in obrazložitev delovanja pametnih kartic. Nivo predavanja bo nekako primeren za srednjo šolo. Po predavanju si bomo ogledali še film "Computers, Spies And Private Lives". Predavatelj ima pestro paleto izkušenj, tako, da bo vaša radovednost nedvomno potešena.
Vabljeni v sredo 9.1. ob 18:00.

0 komentarjev

Zasebnost na internetu in šifriranje

Cyberpipe - Glede na to, da je zasebnost in splošna varnost na internetu vedno bolj ogrožena zaradi napadov virusov, nadzorovanjem vlad, policije in tajnih služb ter seveda vohunjenjem korporacij, je za sodobnega računalničarja velikokrat pomemno, da pozna tudi temno stran Mreže in načine zaščite.
Za vsakogar, ki si želi o stvari zvedeti kaj več, bo jutri (v petek) ob 18:00 v Kiberpipi predavanje z naslovom Zasebnost in kriptografija. Matej Kovačič bo predstavil osnovne elektronske grožnje, načine zaščite in razložl algoritme šifriranja. Poleg tega bo sledila še praktična demonstracija uporabe programa Pretty Good Privacy za šifriranje elektronske pošte in dokumentov.

3 komentarji