»

Ženske raje pišejo bloge

Slashdot - Blogi so se očitno dobro prijeli, poroča Slashdot. Tako štiri petine Američanov ve, kaj je blog, polovica jih redno obiskuje enega ali več, osem odstotkov pa je takih, ki pišejo svojega. Bolj zanimivo je, da ženske raje ali pa več pišejo blog kot moški - petina rednih obiskovalk blogov piše svoje, medtem ko je takih moških le 14 odstotkov. Dve tretjini bralcev in bralk blogov jih bere zavoljo mnenj, 39 % se na njih informira, 38 % pa za zabavo. Več.

31 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Za vas, o, dragi bralci in bralke, smo opisali predstavnika titanijske družine Geforce4 kartic, Ti4400. Kartica v maloprodaji stane zajetnih sto tisočakov. Kartico sem dodobra opisal, poslikal, ji izmeril hitrost ter navil. Je Geforce4 Ti čip vreden svojega denarja? Bomo dali 100.000 SIT za izvrstno kartico? Branje obvezno!

10 komentarjev

Prenovljeno vnašanje novic

Slo-Tech - Dragi bralci in bralke, od danes naprej zapiramo naš poštni predal nabiralnik@slo-tech.com. Zakaj, pravite? Do sedaj je lahko vsak, ki je kliknil v levem meniju na "pošlji novico", vpisal tekst, ki je bil nato poslan nam na nabiralnik. Od danes naprej je to drugače, saj lahko vsak registriran uporabnik piše novice direktno na stran. Te novice niso vidne publiki, dokler administrator potrdi (ali pa ne potrdi) njih objave na strani. Tako bodo novice, ki bodo zanimive, dobro spisane ter poučne - objavljene na naši strani kar pod vašim uporabniškim imenom.

Še opozorilo za tiste, ki mislijo, da bodo lahko prek novic brez konca reklamirali svoje "najnovejše proizvode" - vsakemu uporabniku posebej lahko tudi izklopimo dostop do skripte, tako da se niti nima smisla truditi :D.

7 komentarjev

Slycerjev debut

Slo-Tech - Končno smo prenehali s tem obdobjem lenobe ter začeli bolj intenzivno objavljati članke. V glavnem, danes je na vrsti članek, ki razloži, kako delujejo procesorji. Slycer je imel pri tem opravilu kar težko delo, saj je moral vse tehnične dokumentacije strniti v nekaj vsakemu bralcu in bralki razumljivega. Naj vas ta članek popelje v verigo člankov o procesorjih, njihovih skrivnostih ter delovanju. Uživajte!

7 komentarjev

Vihar pred zatišjem

Slo-Tech - Konec šole! Kaj to pomeni, dragi bralci in bralke? Da greva danes s Primožem na končni izlet. Ergo, naslednjih 5 dni začnite plesati ples dežja, plodnosti ter dobre volje za to, da bo strežnik preživel 5 dni brez Primoževega vpliva nanj. Ker je tudi DrSergioDJ gimnazijec, bo tudi on 5 dni odsoten. Prav za to je bila sedaj dodana nova recenzija filma Gladiator. Vihar pred zatišjem . Da pa ne bo pomote, novice bodo. Pa, saj imamo lunija, našo Master Chief Bwano ter ostale p'šančke, kot so slycer... Aja, saj res... Pretorijanec je šel danes na dopust . Pa saj boste preživeli. Klik!

21 komentarjev

Kako se znebiti System Restora v WinME?

Jaz - Vsi uporabniki WinMEja še kako dobro poznate system restore funkcijo, ki v bistvu le požira dragoceni prostor na disku. Redki boste sploh kdaj pomislili na to, da bi jo uporabili, diskovni prostor pa tudi ni tako poceni, iz česar sledi, da je zadeva za veliko večino neuporabna in nadležna. Sicer se je da izklopiti, toda v pravem duhu M$jevih aplikacij vedno najde načine, da se ponovno vklopi. Če vas ta zadeva moti, si oglejte to temo v Forumu, kjer je postopek za dokončno uničenje te nadloge. Thnx, Shadow!

8 komentarjev