»

Shuttle XPC X100

Slo-Tech - Podjetje Shuttle poznamo predvsem kot izdelovalca okostenelih - barebone računalnikov. Pri nakupu dobite samo ohišje in matično ploščo z vgrajeno grafično kartico, sami pa morate dodati procesor, pomnilnik, trdi disk in po želji zmnogljivejšo grafično kartico. Odločitev, da se podjetje poizkusi tudi v izdelavi računalnikov, ki zasedejo še manj prostora – volumna (pionir je bil Apple s svojim Mac Mini), seveda ne preseneča.

Tako bodo ponudili model Shuttle XPC X100, ki je zasede le malo več prostora, kot ohišje za prenosni disk, pri tem pa nudi celo možnost nadgradnje. Prav to X100 loči od Mac Mini-ja (AOpen-ovega klona Mini PC, ali MiniPC Japan), saj je mogoče grafični podsistem nadgraditi z modulom MXM, prav tako pa je mogoče vgraditi povsem običajen, 3,5 inčen trdi disk, ki je znatno cenejši (cena/GB) in hitrejši od diskov, ki...

5 komentarjev

Plošča za Pentium IV + DDR.

Overclocked Cafe - EPoX EP-4BDA2+ je EPoXova rešitev za vse, ki si želijo Pentium 4 sistem, a nočejo kupovati dražjega RAMBUS pomnilnika. Testirali so jo na Overclocked Cafe, test pa se nahaja na tem naslovu. Na plošči sami se nahajajo standardne pritikline, ki jim družbo dela še integrirana zvočna kartica. Sedaj pa še nekaj o zanimivejših, vsaj za vse navijače, aspektih plošče. V tej kategoriji imamo nastavljanje CPU voltaže in zunanje frekvence prek BIOSa, nastavitev AGP voltaže iz BIOSa, nastavljanje napetosti na pomnilniku s pomočjo mostičkov in pa asinhron prenos podatkov med PCI in FSBjem.

3 komentarji

Shuttle AV40/R

Overclocked Cafe - Intel ljudstva od predstavitve naborov 440BX ter 815 nekako ni več preveč navduševal. Čipovja so bila preprosto prepočasna, pa čeprav sicer dokaj solidna, zelo nepriljubljena. To se je spremenilo z dodano podporo pomnilniškim čokoladicam DDR, ki jih je pridno izrabljal AMD. Prav tako pa so pri VIA prestavili svoj nabor, P4X266 (southbridge VT8233), Shuttle pa na tem čipovju temelječo ploščo.

Test plate so izvedli na Overclocked Cafe-ju, ugotovili pa so 'le', da je plošča izjemno dobra: hitra, stabilna, navijaču prijazna, z nemalo bonbončki. Ocena 98 % to nekako dokazuje... Klik! ...

4 komentarji

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev

Konec VIA VT8233 hrošča

au-ja.de - Au-Ja.de je testiral MSI K7T266-Pro z novim VIA Southbridge VT8233 čipovjem. Pri tem so spraševali ali je Vii uspelo odpraviti njenega hrošča, ki se je pojavil ob skupni uporabi VIA KT266 in VT8233 čipovja. Le-ta se je pojavil ob kopiranju velikih datotek. No, izgleda, da je Vii uspelo odpraviti to napako. Na testu, kjer so 500 krat kopirali 130 MB veliko datoteko, do napake ni prišlo niti enkrat. Tukaj si lahko ogledate test.

0 komentarjev

Whistler benchmarki

Overclockedcafe - Na Overclocked Cafeju so objavili drugi del njihovega predogleda Whistlerja. Kot vas večina že ve, je Whistler naslednja generacija MSjevih operacijskih sistemov in naj bi končno združil Win9x in WinNT okolje. Na OC Cafeju so tako opravili kopico hitrostnih testov in Whistler s te plati primerjali z Win2k. Čeprav je potrebno poudariti, da gre za beta različico Whistlerja, so rezultati kar pozitivni, saj velikih odstopanj ni bilo. Ali se je MS končno naučil delati spodobne operacijske sisteme? Bomo videli [>:D].

4 komentarji