»

Sonyjev Motion Controller za PS3 bo zamudil

Prototip v akciji

X-Bit Labs - Sonyjev krmilnik konzole PlayStation 3, ki je bil napovedan za to pomlad, bo dokončan in naprodaj šele jeseni. Sonyjev izvršni direktor Kazuo Hirai pravi, da so se odločili izdati nov Motion Controller šele tedaj, ko bo na voljo dovolj iger, ki ga bodo lahko izkoristile in igralcem ponudile čudovito uporabniško izkušnjo.

Nov krmilnik bo imel dvoje detektorjev gibanja, troosni žiroskop in troosni akcelerometer, ki bodo lahko zaznali naklon in premikanje krmilnika, ko ga bo uporabnik držal v rokah. Skupaj s kamero PlayStation Eye, ki sledi položaju krmilnika, naj bi omogočal naravno in intuitivno gibanje z veliko natančnostjo v igrah. Krogla, ki bo na vrhu, pa bo poleg tega spreminjala tudi barve in osvetlitev, kar bo povratna...

8 komentarjev

AOL bo ponudil brezplačno zaščito pred virusi

News.com - AOL bo v okviru svoje plačljive storitve brez doplačila ponudil tudi McAfee VirusScan Online, za katerega je bilo doslej potrebno plačilo. Primernost kombinacije programa in storitve je še toliko večja, ker program vedno ko smo na internetu v ozadju išče in odpravlja viruse.

S tem korakom AOL ni le opozoril na resnost težav, ki jih prinašajo virusi, pač pa je ubral pravo pot pri reševanju trenutne situacije. Uporabniki se namreč čedalje pogosteje srečujejo s čedalje bolj nenavadnim delovanjem svojega računalnika, ki je posledica virusov. In največkrat je razlog v manjkajočem, neposodobljenem ali neuporabljanem antivirusnem programu.

Zdaj potrebujemo samo še Windows z vgrajenim antivirusnim (in hkrati "antispajver") programom, ki se bo samodejno posodabljal in uporabljal.

5 komentarjev

AOL na Linux, AOL-client na Mozillo

Slashdot - AOL se je odločil, da bo večino svojih strežnikov prenesel na Linux. Razlog je samo en - cena.
Druga, bolj zanimiva stvar pa je, da bodo šli na svojih odjemalcih iz IE na Mozillo. To pomeni okoli 30 miljonov novih uporabnikov mozille. Pravijo, da pri tem to, da se z Microsoftom ne marajo (in precej tožijo) ni razlog za zamenjavo, ampak da gre za popolnoma tehnične razloge. No po drugi strani še ni pričakovati AOL odjemalca za Linux... ker noben Linux luser ne uprablja AOLa :).

7 komentarjev

Mobilci na udaru!

The Register - Problem današnje dobe je, da je nasičena z različnimi virusi. Tukaj ne mislim na viruse kot živa bitja, ampak na zoprne skupke kode, ki lahko uporabniku povzročijo kar precej nevšečnosti. Do nedavnega so bili virusi samo v domeni računalnikov, kasneje pa so se začeli pojavljati tudi na ročnih računalnikih, npr. Palmih. No, vse bolj se zdi, da se bodo virusi s predstavitvijo novih sistemov, ki bodo mobilnim telefonom omogočali hiter pretok podatkov, razširili tudi na to področje. Zaenkrat na srečo še ni čutiti bistvenega vpliva, vendar pa uporabnikom že dalj časa "morijo" hekerji, ki pošiljajo SMS-e, ki vključujejo nestandarden nabor znakov in utegnejo začasno onesposobiti vaš mobilni telefon. Taki SMS-si so bili pred kratkim usodni za Nokie, zdaj pa se je na udaru znašel tudi Simensov mobilnik s številko 3568i. Problem nastane, ko vam heker pošlje SMS v kitajščini, ki izkoristi hrošča v programski opremi. SMS vam lahko začasno onesposobi telefon, saj ni mogoče izbrisati nadležnega...

0 komentarjev

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

AIM luknja

CNet - Pred časom je bilo napovedano, da se bodo virusi začeli širiti na Linux ter IM programčke. Po besedah AOL-a so v svojem AIM-u odkrili ter odpravili napako na strežnikih, ki so jo označili kot potencialno najbolj nevarno dosedaj. Morebitnim uporabnikom omrežja ni potrebno nalagati popravka, saj so jo odpravili na samem izvoru -- strežniku. Klik!

0 komentarjev

Transmeta najavila nove procesorje

X-Bit Labs - Kot je bilo napovedano, je danes Transmeta najavila nove člane svoje Crusoe procesorske družine, TM5800 in TM5500. Novi procesorji so po besedah podjetja 50% hitrejši ter za 20% manj energijsko požrešni od svojih predhodnikov. Podrobnosti o obeh smo vam že posredovali, tako da jih ne bom ponavljal, poudarimo le najpomembnejše novosti. Procesorja tako imata po 512 oziroma 256KB L2 predpomnilnika, izdelana pa sta v 0.13 mikronski tehnologiji (za Transmeto jih izdeluje TSMC). Vsebujeta tudi novo različico Transmetinega Code Morphing Softwara, 4.2. 800MHz TM5800 stane $198, na voljo pa so še 766, 733 in 700MHz modeli. 667MHz TM5500 stane $85, na voljo pa sta tudi 600 in 733MHz različici. Še zanimivost: oba procesorja vsebujeta integrirana DDR in SDR pomnilniška krmilnika, ki lahko delujeta tudi istočasno.

0 komentarjev

Yamaha CRW2200 - 20/10/40

CDR-Info - Yamaha je napovedala predstavitev novega pekača, ki bo zmožen CDje zapeči pri 20× hitrosti. Predstavitev je napovedana za CeBit 2001 v Hanovru. Nova Yamaha podpira SafeBurn, Yamahino različico BurnProofa. Napovedana je v petih različicah. Vgradni ATAPI in SCSI-3 različici ter zunanje SCSI-3, USB 2.0 in FireWire (IEEE1394) različice. Malo daljšo predstavitev si lahko preberete tukaj.

4 komentarji