»

V torek 24. oktobra 2006 izide Firefox 2.0

ComputerWorld - Končno smo ga dočakali! Mozilla Corporation, nam predstavlja končno različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox.
Očitno je, da je datum izdaje novega Mozillinega izdelka prišel na ušesa Micorsoftu. Le-ta je neverjetno hitro po objavi Internet Explorerja RC2, izdal njegovo končno verzijo. Kako bi si lahko drugače razlagali manj kot enotedensko razliko med datumoma izdaje obeh končnih različic?

Firefox 2.0 bo prinesel kar nekaj novosti, ki pa so na prvi pogled očem večinoma skrite. Program bo imel delno spremenjen uporabniški vmesnik. Vsak zavihek, ki 'zasveti', ko se nad njim nahaja kurzor, bo imel svoj gumb za zapiranje. Žal (zaenkrat ?) še nima možnosti predogleda vseh odprtih zavihkov v obliki sličic (thumbnails).

Uporabna novost je, da si bo program zapomnil zadnje odprte zavihke, ko se pojavi potreba po ponovnem zagonu programa (npr. inštalacija dodatkov - add-ons).

Dodan je enostaven upravljalnik z iskalniki, ki so vdelani v Firefox. Po novem pa se pri uporabi...

94 komentarjev

Novosti iz Appla

Novi iPodi salutirajo.

vir: Apple
MacRumors.com - Na današnji predstavitvi je Steve Jobs ponovno postregel z nekaj jabolčnimi novostmi, za začetek so predstavili novo linijo iPodov:
  • iPod je dobil nove igre, svetlejši zaslon in zmogljivejše baterije. Ponujajo modela s 30 ter 80 GB, oba v beli oziroma črni barvi.
  • iPod nano je poleg boljših zaslonov in baterij dobil tudi barve. Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi. Pri vseh obljubljajo kar 24-urno delovanje baterije z enim polnjenjem.
  • iPod shuffle je sedaj na voljo v novi obliki, precej podobni Apple Remote-u, infrardečemu daljinskemu upravljalniku...

23 komentarjev

Sunov program združljive strojne opreme

News Forge - Sun Microsystems je objavil nov seznam strojne opreme, ki je združljiva z njihovim operacijskim sistemom Solaris 9 Power Edition za arhitekturo x86, na katerega je dodal 100 novih sistemov neodvisnih razvijalcev in 100 komponent. Na seznamu lahko najdete širok spekter strojne opreme, od strežniških sistemov, namizij in prenosnikov, do osnovnih plošč in omrežnih naprav. Podjetje je predstavilo tudi zbirko za overitev združljivosti strojne opreme, tako da lahko ponudniki strojne opreme sami overijo svoje izdelke. Sun k sodelovanju vabi vse ponudnike opreme in izdelovalce. Klik!

0 komentarjev

Vrnitev Napsterja

roxio - Še pomnite; preden so se datoteke izmenjevale s programi, kot sta eMule in KaZaA, je na področju deljenja MP3-datotek vladal Napster, ki je bil postal priljubljen predvsem zaradi preprostosti in hitrosti. No, zaradi dvomov o legalnosti takšne izmenjave datotek so Napster ukinili in projekt je zaspal za kar nekaj let. Sedaj je podjetje Roxio izkoristilo že uveljavljeno blagovno znamko in izdalo nov program -- Napster 2. Od svojega predhodnika se bo razlikoval predvsem po eni lastnosti -- legalnosti -- program bo namreč popolnoma v skladu z zakonom, kakorkoli pač to interpretirate. Več o tem.

5 komentarjev

WinOnCD 5 Power Edition

Slo-Tech - Gepl si je vzel nekaj časa ter spisal naslednje:

Pri CD-RW Central-u so pod drobnogled vzeli Roxiov boljši program za snemanje na CD in DVD zapisljive nosilce, novi WinOnCD 5 Power Edition. Nekateri se še spomnite, da je bil nemški CeQuadrat nekoč vodilni na tem področju - WinOnCD je bil priložen skoraj vsaki novo kupljeni pečki... A časi se spreminjajo, podjetje je pohrustal Adaptec, ustanovilo podjetje Roxio, nastalo zatišje pa je izkoristil Ahead in začel agresivno tržiti svoj Nero - Burning Rom. Ne rečem, da Nero ni zelo dober program za peko, vendar pa ga WinOnCD s stališča enostavnosti, fenomenalnega uporabniškega vmesnika, odličnih audio filtrov in nekaterih posebnosti z lahkoto zasenči. Še posebno uporabna novost je funkcija "OverSpan DataCD", ki samodejno porazdeli veliko količino podatkov na več CDR(W) plošč. Program lahko naročite v spletni trgovini ali pa ga snamete s police v avstrijskem Mediamarktu....

15 komentarjev

Easy CD Creator 5 Platinum in Win2k nekompatibilnost

roxio - No, tudi podjetje roxio je priznalo, da ima njihov najnovejši Easy CD Creator 5 Platinum težave z Win2k operacijskim sistemom. Uporabniki so namreč po polni inštalaciji tega pripomočka za pečenje CDjev začeli izkušati plave zaslone smrti in nenaravno dolgo nalaganje operacijskega sistema. roxio vsem strankam, ki programa še niso inštalirale priporoča, da pri inštalaciji izberejo "Custom Install" in onemogočijo Take Two modul, ki očitno povzroča napake. Nekaj nasvetov imajo tudi za nesrečnike, ki so zadevo že inštalirali in se sedaj srečujejo s težavami, toda za te pojdite kar na njihovo stran.

5 komentarjev