»

Computex 2004 se je začel!

AnandTech - Danes se je začel eden izmed največjih računalniških sejmov, taipejski Computex. Za razliko od bolj ali manj dolgočasnega CeBIT-a 2004, je v daljnem Tajvanu letos zelo zanimivo.

Za začetek se je takorekoč od nikoder pojavila nVidiina NV45, ki je nemudoma dvignila veliko prahu. Sledile so številne osnovne plošče različnih proizvajalcev in predvsem zelo raznolikih veznih čipovij. Tako si lahko ogledate raznorazne hibride, od kombinacij AGP 8x in PCI-Express 16x, tako za Intel kot za AMD, DDR-I in DDR-II za Intel, do Socketa 939 in Socketa 754 na eni osnovni plošči, po vrhu pa še kombinacije pravkar omenjenih kombinacij [8-O]. Bo že držalo, da dandanes ni lahko biti proizvajalec matičnih plošč. Prav skrbi me, koliko glavobolov bomo dobili ob raznih hroščih in nekompatibilnostih.

Tudi ATi-jev tabor nam je pripravil nekaj novosti, a kot kaže, nam bo v nižjem, srednjem in mobilnem cenovnem razredu vsiljeval takšno ali drugačno različico Radeona 9600. Res žalostno.

Danes pa so...

2 komentarja

Jon Johansen: decembra zopet na sedišče

The Register - Jon Johansen, fante, ki si je onega dne zaželel ogleda DVD filma na neposvečenem Linuxu, nakar je razvil DeCSS, s čimer je omogočil ogled varnostnih kopij filmov sebi -- ter ostalemu svetu. To seveda ni všeč Hollywoodu in filmarski industriji nasploh, zaradi česar so ga tožili, vendar na sodišču niso uspeli. Tožilci so marca tako napovedali pritožbo na odločitev sodišča, včeraj pa je bil določen datum nadaljevanja sojenja: 2. december.

2 komentarja

MicroOpticaovi "zasloni"

Tech Extreme - Na Tech-extreme so se razpisali o podjetju MicroOptical. MicroOptical izdeluje prenosne "zaslone" oz. neke vrste očala, ki projecirajo sliko 40 inčev pred nas. Ti zasloni naj ne bi ovirali našega zaznavanja okolice in naj bi bili enakovredni 12" navadnim LCD zaslonom. Take zaslone s projeciranjem slike v zrak bodo v prihodnosti uporabljali dlačniki, ki bodo s tem lahko še manjši.

Predstavili so tudi manj mobilne projektorje slike za ogled DVD filmov. Ta projektor projecira sliko kar na naša očala. Da vas še nekoliko razveselim s predvideno ceno 500$, kar po mojem mnenju ni veliko. Klik!

0 komentarjev

Da ne bo preveč pusto

Gambit - Sicer imamo na Slo-techu bolj (ali manj) pridne pisune, ampak se jim danes očitno ne ljubi preveč delati.
Edina pametna zadeva, ki sem jo danes našel, je seznam petih najbolj iskanih tem na Lycosu (sicer vem, da iskalnik ni ravno najbolj priljubljen, ampak vseeno).
V nasprotju s pričakovanji na prvem mestu niso dogodki povezani z enajstim septembrom, ampak risanka Dragon Ball. Sledijo tračnice, povezane s pop zvezdico Britney Spears, servis Morpheus in Pokemoni, šele na petem mestu pa je Bin Laden in posledice njegovih dejanj.
Verjetno si Osama ni mislil, da bodo ljudi bolj zanimale risanke. Nič kaj več o tem najdete tukaj.

3 komentarji