»

Hrošč ob prestopu leta ohromil nemške kreditne kartice

Guardian - Poročali smo že, da so imeli ob prestopu leta težave s procesiranjem plačil s kreditnimi in debetnimi karticami v Avstraliji, a očitno niso bili edini. Podoben hrošč je prizadel tudi Nemčijo, kjer je približno 30 milijonov kartic neuporabnih, ker terminali niso pravilno razumeli spremembe letnice v 2010. Odgovornost za napako je prevzel francoski Gemalto in povedal, da poizkušajo problem rešiti s programsko posodobitvijo, sicer bodo zamenjali kartice. Zanimivo je, da kartice istega izdajatelja v drugih državah niso bile prizadete.

Vsa stvar ni bila poceni, saj naj bi stroški odprave napake presegli 300 milijonov evrov. Pregovorno pedantnim Nemcem pa tovrstne peripetije gotovo ne bodo utrdile zaupanje v kartično poslovanje, ki je na Stari celini še vedno precej manj razširjeno kot v Ameriki.

Zdi se, da je hrošč 2010 povzročil več neprijetnosti kot zloglasni Y2K pred desetimi leti.

6 komentarjev

Srečno v novem šolskem letu

Slo-Tech - Jutri se bo zopet začel pouk za vse osnovnošolce in srednješolce, medtem ko imajo tisti na fakulteti prosto še en mesec. Ekipa Slo-Techa vam želi srečno in uspešno prihajajoče šolsko leto 2004/2005.

Seveda ne pozabite, da vas v forumu vedno čaka oddelek Šola, v katerem lahko potarnate o vaših težavah ali pa samo povprašate, kako se reši fizikalna naloga.

Že en dan, ki ga boste posvetili šoli (in ne špricanju), vas bo oplemenitil z neizbrisnim bogastvom.

32 komentarjev

Naj vam bo lahko pot v šolo...

Slo-Tech - Jutri, dne septembra prvega, bomo šolarji, dijaki in nekateri študentje prisiljeni spet vstati malo prej kot ponavadi, se počasi "primajati" do šole in znova sesti v šolske klopi. Glede na to, da je počitnic konec in, da vas večino daje nejevolja ob jutrišnjem dnevu, vam ekipa Slo-Techa vseeno želi srečno novo šolsko leto in čim več dobrih ocen in čim manj "špricanja". Srečno!

Blagor študentom, ki imajo še en mesec počitnic ... :)

Tomi pa pravi, da imajo študentje mogoče izpite. Jim še vedno zavidate?

28 komentarjev

Zasebna sporočila so tu!

Slo-Tech - Če ste registriran uporabnik foruma, lahko na prvi strani od danes naprej berete nov oddelek -- Zasebna sporočila. V tem oddelku lahko ustvarjate teme, do katerih dostopa zaključena skupina uporabnikov, ki jo na začetku določite vi. Zadeva je v celoti domače proizvodnje (Primož se še vedno priporoča za prijave napak -- uporabite zasebna sporočila [:D]). Sprejmite to kot novoletno darilo. Klik za navodila za uporabo! Pa srečn'ga pa zdrauga.

17 komentarjev

Leto 2002: ETA 4 ure

Slo-Tech - Ker bomo ob prestopu iz starega v novo leto vsi Slo-Tech admini vsak na svojem koncu pili šampanjec, vam, Slo-Techerjem, 4 ure pred polnočjo zaželim srečno novo leto, veliko računalniških užitkov, ter užitkov in sreče v vašem tako zasebnem kot poslovnem življenju. Naj bo leto 2002 za vse vas čim boljše ter naj se vam izpolnijo vse vaše skrite in neskrite želje (ahhh... da bi moj procesor delal še za 20Mhz več!). Srečnga pa zdrauga 2002!

Ekipa Slo-Tech

16 komentarjev

Rezultati ankete

Slo-Tech - Vprašanje: Za novo leto bom... Število glasov: 863. Za novo leto bo večina vesela 27%. Seveda, saj bo to najbolj nora noč v letu (baje). Da smo Slovenci pijan narod govori tudi številka ljudi, ki bodo pijani. Kar 227 osebkov, to znese kar 26%. V nasprotju s tem vas bo le 16% treznih. Opojne substance brez alkohola pa bo uživalo 117 ljudi. 101 človek bo preživel najdaljšo noč v letu v šiškebapčinici, kjer bo jedel seveda šiš-kebap. Dober tek!

7 komentarjev